Karjalaiselle iso jytky

31.5.2014

Katja Karjalainen ja Woikoski Double U. Kuva SRL/Janne Bergh
Katja Karjalainen ja Woikoski Double U. Kuva SRL/Janne Bergh
Palkintojenjako. Kuva SRL/Janne Bergh
Palkintojenjako. Kuva SRL/Janne Bergh

Katja Karjalainen ylivoimaiseen voittoon ennätyslukemin Hollannissa

 Vammaisratsastaja Katja Karjalainen viimeisteli upeasti kisaviikonloppunsa Roosendaalissa, Hollannissa ratsastamalla lauantaina täysin ylivoimaiseen voittoon vapaaohjelmassa. Tulos uuden kisaratsun, Woikoski Double U:n, kanssa oli 75.17 prosenttia mahdollisista maksimipisteistä, mikä oli samalla ratsastajan henkilökohtainen ennätys. Toiseksi sijoittui Belgian Jose Lorquet hevosella Fly over (67.50 %) ennen Brasilian Davi Salazar Pessoa Mesquitaa ja Balthazaria (64.42).

Karjalainen teki hurjan loppukirin, perjantaina hän oli henkilökohtaisessa ohjelmassa toinen ja torstaina joukkueohjelmassa kolmas. Tulossaldo erinomainen siihen nähden, että kyseessä oli ratsukon debyytti kansainvälisillä radoilla. Karjalaisella itsellään on mm. paralympiahopeaa Lontoosta, missä ratsuna oli tamma  Rosie.

Karjalainen ratsasti vapaaohjelmassa uuden musiikin, jonka pohjautuu viulisti Vanessa Maen kappaleisiin.

- Kür on minun juttuni. Annoin musiikin viedä ja meni nappiin. Juuso tuntui oikein hyvälle ja se oli tohkeissaan, kun se tunnisti musiikkimme. Tämä hevonen on ihan napakymppi, sen kanssa on hyvä jatkaa eteenpäin, eikä tule rajat vastaan. Nyt kaikki on kiinni ratsukkona yhteen hitsautumisesta, mikä vie aikaa. Meidän yhteistyömme on kestänyt nyt vasta kolme kuukautta, Karjalainen toteaa.

Karjalainen vei voiton, vaikka matkassa oli myös vastoinkäymisiä.

- Verryttelyssä kävi ilmi, että aikataulu pettää, joten pidin pausseja ja menin keskiravia vain muutaman askelen ja säästin sen areenalle. Juuso heitti minut keskiravissa pari viikkoa sitten selästä, ja satutin silloin selkäni. Se on edelleen turvonnut ja kipeä, mutta se on kestänyt täällä hyvin. Juuso on myös jaksanut hyvin kaiken, helteen, kisapäivät, rajalliset kävelytysmahdollisuudet tallialueella ja pitkän kisamatkan, jolla oli todella vaihtelevat säät. Se oli tänään herkkä, olin ajatellut, että se olisi ehkä raskaampi ratsastaa.

 Karjalaisen kauden päätähtäin on MM-kilpailuissa Normandiassa, Ranskassa elokuun lopussa, minne vaadittava karsintaraja on nyt ylitetty. Sitä ennen ohjelmassa ovat näillä näkymin vammaisratsastuksen PM-kisat Kristiansandissa, Norjassa kesäkuun lopussa.

Karjalainen ja Woikoski Double U:n yhteistyö alkoi helmikuun puolivälissä. Hevosen omistaa Karjalaisen pääsponsori Oy Woikoski Ab. Hevonen on yhdeksänvuotias, hollantilaissyntyinen KWPN-ruuna, jonka isä on sandrohittiläinen Sandreo ja emänisä Purioso.

30.5. Vammaisratsastustuloksia CPEDI3* Roosendaal, Hollanti

Vapaaohjelma musiikilla, mukana 7 ratsukkoa
1) Katja Karjalainen -  Woikoski Double U, FIN 75.167%
2) Jose Lorquet - Fly over, BEL 67.500%
3) Davi Salazar Pessoa Mesquita – Balthazar, BRA  64.417%
Järjestäjä, täydet tulokset: www.dengoubergh.nl