CDI3* Barcelona

21.3.2015

Kuva: SRL/Sonja Holma
Kuva: SRL/Sonja Holma

Stella Hagelstam sijoittui kahdella hevosella

Stella Hagelstam ja Chopin III kolmansia Barcelonan GP:ssä

 

Kouluratsastaja Stella Hagelstamin kaksiviikkoinen kisaurakka Barcelonassa käynnistyi aurinkoisissa merkeissä. Hän sijoittui 12-vuotiaalla MM-oriillaan Chopin III kolmanneksi perjantain GP:ssä tuloksella 69.79 prosenttia mahdollisista maksimipisteistä. Lisäksi hän otti toisen sijan pikkukierroksella tammalla New Hill Julitrea luvuin 69,92.

 

- Molemmat hevoset ovat tuntuneet täällä tosi hyviltä. Tämä oli Chopinin ensimmäinen startti Normandian MM-kilpailujen jälkeen ja kun olen itse viidennellä kuulla raskaana, paljon on asioita ei niin perustasolla. Chopin tuntui radalla pehmeälle ja kuuliaiselle, se osaa gp-liikkeet nyt entistä varmemmin. Etenkin piaffe ja passage ovat vahvistuneet tosi paljon. Meille tuli pieniä rikkeitä, eli edelleen löytyy parannettavaa, mutta ei mitään vakavaa, lähinnä sellaista mikä korjaantuu rutiinin ja pehmeyden myötä, Hagelstam kertoo paikan päältä tavoitettuna.

 

Vasta yhdeksänvuotias, Gunnel Forströmin Suomessa kasvattama FWB-tamma New Hill Julitrea otti sijoituksen myös keskiviikon Prix St. Georges luokassa ollen seitsemäs lukemin 69.53.

 

- Se ylivoimaisesti paras hevoseni ikinä, ja halusin sen radoille ennen kuin jään tauolle. Ratsastan vielä ensi viikonlopun kilpailun täällä, mutta luulisin että Barcelona on ainoa kisani keväällä ja kesällä. Mahakin on niin iso, ettei se kohta enää mahdu frakkiin, Hagelstam naurahtaa. Hagelstam avioitui syyskuussa Dennis Roikosen kanssa. Perheenlisäystä odotetaan elokuun alussa.

 

Hagelstam on satsannut huippuhevostensa kehittämiseen. Ne ovat olleet syksystä lähtien Saksassa, missä australialainen Bennet Conn on auttanut häntä valmentautumisessa. Myös Connin hevoset ovat suomalaisen kouluratsastaja Henri Ruosteen tallissa Dortmundissa.

 

-  Päällimmäinen fiilis on iloinen, että aika Saksassa  on tuottanut tulosta. Olen viettänyt joka toisen viikon Saksassa ja Suomessa. Yhteistyö Connin kanssa on toiminut tosi hyvin ja hevoset ovat edistyneet hienosti, Hagelstam hymyilee.

 

Kolmen tähden kilpailu huipentuu sunnuntaina GP Specialiin, joka ratsastetaan klo 11.40 Suomen aikaa alkaen. Kilpailu jatkuu seuraavana viikonloppuna neljän tähden tasoisena.

 

17.-22.3. CDI3* Kouluratsastustuloksia Barcelona, Espanja

 

Perjantai 20.3.

 

Grand Prix, karsinta GP Specialiin, sijoittui 5/13

1) Michael George Eilberg - Marakov, GBR, 71.457 %
2) Ulrik Moelgaard - Michigan, DEN 71,331 %
3) Stella Hagelstam - Chopin III, FIN 69,786 &

 

Intermediaire 1, sijoittui 10/20

1) Francoise Hologne-Joux - Warhol, BEL 70,842 %

2) Stella Hagelstam - New Hill Julitrea, FIN 69,921 %

3) Maria Eilberg - Royal Concert, GBR 69,658 %.

 

Keskiviikko 18.3.

Prix St. Georges, sijoittui 10/34

1) Michael Eilberg - Woodlander Farouche, GBR 75,684 %

2) Joyce Lenaerts - Show Boy, NED 71,289 %

3) Maria Eilberg/Royal Concert GBR 71,263 %

…7) Stella Hagelstam - New Hill Julitrea, FIN 69,526 %

 

Tulokset ja aikataulut: http://scores.topiberian.com/

 Järjestäjä: www.events-barcelonahorses.com / events.topiberian.com