Chopinille 68 % Specialissa

29.3.2015

Kuumuilua GP:ssä

Stella Hagelstam ja Chopin III seitsemänsiä
Barcelonan GP Specialissa

 

Kouluratsastaja Stella Hagelstam päätti kaksiviikkoisen kisaurakkansa Barcelonassa neljän tähden tasolla mainioon suoritukseen ja seitsemänteen sijaan GP Specialissa oriilla Chopin III tuloksella 68 prosenttia. Voiton otti isäntämaan  Beatriz Ferrer-Salat Serra di Migni Delgadolla (75,24) ennen britti Fiona Bigwoodia ja  Atterupgaards Orthiliaa (71,26).
 

Suomalaisratsukko oli Barcelonan ensimmäisenä viikonloppuna kolmen tähden tasolla kolmas sekä GP:ssä että GP Specialissa tehden jälkimmäisessä ennätystuloksen 71.16 prosenttia. Perjantain GP:ssä Hagelstamin MM-ori kävi kuumana eikä esimerkiksi oikein malttanut pysähtyä, ja rikkeet verottivat tulosta. Tänään löytyi jälleen hyvä vire.

 

- Chopin oli tosi hyvä tänään, olen erittäin tyytyväinen sekä siihen että rataan. Olisin odottanut vähän parempia pisteitä, sillä meillä ei ollut juuri mitään rikkeitä, vain yksi laukannosto passagesta oli vähän nykäisevä. Suorituksena tämä ei jäänyt paljoa siitä 71 prosentin radasta, mutta toisaalta nyt oli neljän tähden kilpailu ja paikalla myös uusia tuomareita, Hagelstam pohtii.

 

Optimaalisen tasapainon hakeminen kisasuoritukseen on tarkkaa taiteilua.

 

- Ratsastin tänään vähän maltillisemmin, koska Chopin oli perjantaina niin kuuma. Nyt se oli kuuliainen ja rauhallinen, ei yhtään hätäillyt, ja siihen nähden olen iloinen tuloksesta ja ratsastettavuudesta. Sain sen jälleen samalle aaltopituudelle kanssani. Suoritukseen sen kanssa voi jatkossa lisätä wau-efektiä. Se on kuitenkin aina tasapainoilua, sillä poweria ei osaa olla niin paljon, että hevonen alkaa rikkoa liikkeitä.

 

Hagelstam otti kisojen pikkukierroksella hienosti kaksi kertaa kakkossijan tammalla New Hill Julitrea. Vasta yhdeksänvuotias hevonen on superlupaus, ja sen menestyksestä tekee vielä ilahduttavamman, että se edustaa suomalaista ratsujalostusta. FWB-tamman on kasvattanut inkoolainen Gunnel Forström.

Hagelstam päättää kisakautensa nyt hyviin ja lupaaviin tunnelmiin. Edessä on paussi, sillä ratsastaja odottaa perheenlisäystä, laskettu aika on elokuun alussa. Hagelstam avioitui syyskuussa MM-kilpailujen jälkeen Dennis Roikosen kanssa.

- Vaikka kouluratsastus on minulle suuri intohimo, se ei poissulje perheen perustamista. Kyllä tässä ehtii vielä kilpailla. Lapsen saaminen vaatii nyt muutaman kuukauden tauon ja paljon järjestelyjä, mutta jos kaikki menee hyvin, palaan pian taas radoille, Hagelstam lupaa.

Hagelstam lähtee paluumatkalle hevosineen huomenaamulla Saksaan, hänen hevosensa asuvat Dortmundissa suomalaisen kouluratsastaja Henri Ruosteen tallissa. Samassa paikassa ovat myös Hagelstamin australialaisen valmentajan Bennet Connin hevoset.

 

- Sen jälkeen lennän itse kotiin, sitten katsotaan. Kilpailut ovat tämän kesän osalta ohi, mutta menen käymään ja ratsastamaan Saksaan fiiliksen mukaan, Hagelstam hymyilee.

 

25.-29.3. CDI4* Kouluratsastustuloksia Barcelona, Espanja

 

Sunnuntai 29.3.

 

Grand Prix Special finaali, sijoittui 10/13

1)  Beatriz Ferrer-Salat Serra di Migni - Delgado, ESP 75,235 %
2)  Fiona Bigwood - Atterupgaards Orthilia, GBR 71,255%
3)  Claudio Castilla Ruiz - Alcaide, ESP 70,922%

…7)  Stella Hagelstam - Chopin III, FIN 68.000 %

Perjantai 27.3.

Intermediate 1, sijoittui 10/14
1) Joao Victor Marcari Oliva - Haddington KHR, BRA 66,737 %
2) Stella Hagelstam - New Hill Julitrea, FIN 66,737 %
3) Antonio Verdejo Pérez - Kafu III, ESP 66,605 %

Keskiviikko 25.3.

Prix St. Georges, sijoittui 10/28
1) Maria Eilberg/Royal Concert GBR 72,263 %
2) Stella Hagelstam/New Hill Julitra FIN 71,000 %
3) Michael Eilberg/Der Designer GBR 70,658 %

 

Tulokset ja aikataulut: http://scores.topiberian.com/

 Järjestäjä: www.events-barcelonahorses.com / events.topiberian.com