EM Vidauban

3.7.2015


Nuoret ratsastajat tekivät hyviä tuloksia

Terhi Lehtimäki ja Anna Tallberg tekivät erinomaiset suoritukset EM-kilpailuissa

Nuoret kouluratsastajat tekivät kuumia tuloksia äärimmäisen kuumissa olosuhteissa Vidaubanissa, Etelä-Ranskassa. Terhi Lehtimäki ja Wilma II sekä Anna Tallberg ja Fernet ratsastivat tänään paikasta sunnuntain henkilökohtaiseen finaaliin. Molemmat onnistuivat erinomaisesti, mikä näkyi tuloksissa. Tallberg oli luokassa toinen ja Lehtimäki viides. Ensimmäisen päivän ryhmään kuului 29 ratsukkoa yhteensä 64 nuoresta osallistujasta.

Lehtimäen ja Tallbergin valmentaja Mikaela Lindh oli hyvin otettu valmennettaviensa suorituksista. Lehtimäki ja Wilma ovat olleet Lindhin opissa jo 2,5 vuotta, ja nyt, arvokilpailujen karsintaluokassa, ratsukko esitti elämänsä radan ja teki ennätyksensä 67,921 prosenttia.

-Hevonen on ollut alusta asti vaikea, ja olemme muokanneet sitä kuin muovailuvahaa. Terhi on oppinut äärettömän taitavaksi ja herkäksi ratsastajaksi. Hän ratsastaa paljon myös minun hevosia Tanskassa. Sitä, että hän pystyi täällä tänään tekemään parastaan, on arvostettava henkisellä tasolla vielä tulosta korkeammalle. Olen ylpeä ja onnellinen, Lindh kertoo.

Upea ja menestyksekäs naistrio; Terhi Lehtimäki (vas.), Mikaela Lindh ja Anna Tallberg. Kuva Marko Björs.

Tallbergin hevosella Fernetillä oli torstaina ongelmia lähes 40 asteen helteessä, mutta tänään suomalaistiimi eläinlääkäreineen sai hevosen viritettyä hyväksi. Ratsastajat puolestaan käyttivät jäitä jopa kypärissään ja kaatoivat jäävettä niskaansa viilennykseksi. Ratsukon tulos oli 68,737 prosenttia.

-Annan hevonen menisi vaikka myrskyssä ja pakkasessa, mutta ei ole niin hyvä helteellä. Oli hienoa, että saimme siitä tämän ulos. Ilman virhettä vaihdoissa tulos olisi ollut varmaankin 70 prosentin luokkaa.

Lindh kertoi, että Annan suoritukset ovat SM-kisojen jälkeen olleet epätasaisia, mikä vaikutti ratsastajan luottamukseen omista kyvyistään. Tänään radalla nähtiin kuitenkin muuttunut ratsastaja, joka ratsasti itsevarmasti ja analysoiden. Tallberg on Lindhin mukaan saanut kiinni punaisesta langasta.

-Hevonen on ollut Annalla vasta puoli vuotta. Tänään hän pystyi virheensä jälkeen korjaamaan ja analysoimaan tilanteen. Henkinen vahvuus on se, millä ratsastuskilpailuja voitetaan, kun meillä suomalaisilla alkaa taustatiimikin olla jo kunnossa.

Lindh on hyvin tyytyväinen myös koko suomalaisjoukkueen yhteishenkeen. Joukkue toimii paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Henki on positiivinen ja avoin, ja tiimillä on hauskaa yhdessä.

-Ratsastus on meille totista arkea, mutta jos kilpailuissa ei viihdytä yhdessä, ei lopputulos ole hyvä.

Huomenna nuorten joukkueessa finaalipaikkaa lähtee hakemaan Julius von Staff-Reitzenstein ja Stepdancer. Ratsukon lähtövuoro on lauantaina klo 12.56. Nuorten luokassa 18 parasta pääsee mukaan sunnuntain finaaliin, vapaaohjelmaan musiikilla. Lapsiratsastajien karsintakilpailu finaaliin jatkuu myös lauantaina, jolloin on vuorossa Suomen Camilla Aarnio-Wihuriin hevosella First Hit V.H.Bloemenhof. Lähtövuoro on klo 9.32. Myös lapsissa finaaliin jatkaa 18 parasta.

Kouluratsastuksen nuorten, junioreiden ja lapsiratsastajien EM-kilpailut, Vidauban, Ranska
Tulokset 3.7.
Nuoret ratsastajat, karsintaluokka henkilökohtaiseen finaaliin. Lähti 29/64.
1) Tomasz Jasinski - Shosholoza, POL 69,737 %
2) Anna Tallberg – Fernet, FIN 68,737 %
…5) Terhi Lehtimäki - Wilma II, FIN 67,921 %

Täydet tulokset: LINKKI

Alustava aikaohjelma
La 4.7. klo 11.30 Nuoret ratsastajat, henkilökohtainen kilpailu, 2. osa
klo 9.00 Lapsiratsastajat, joukkuekilpailu, 2. osa, karsinta henkilökohtaiseen finaaliin

Su 5.7. klo 14.30 Nuoret ratsastajat, henkilökohtainen finaali, vapaaohjelma musiikilla, avoin henkilökohtaisen kilpailun 18 parhaalle
klo 10.15 Lapsiratsastajat, finaali, vapaaohjelma, avoin joukkuekilpailun 18 parhaalle

Suomen joukkue 2015
Nuoret ratsastajat:
Terhi Lehtimäki - Wilma II
Anna Tallberg – Fernet
Julius von Staff-Reitzenstein – Stepdancer
Lapsiratsastajat:
Camilla Aarnio-Wihuri - First Hit V.H.Bloemenhof
Joukkueenjohtaja: Lilli Luoma
Valmentaja: Marko Björs

Järjestäjä: www.domaine-equestre.com
Live streaming:http://livestream.com/rpg/events/4117434