EM Vidauban

5.7.2015


Nuoret ratsastivat hyvin melkoisessa helteessä

Henkilökohtaiseen mestaruuskilpailuun kvalifioitui 64 nuoresta ratsastajasta 18.  Suomalaiset eivät yltäneet tähän. Parhaan suomalaistuloksen sai Anna Tallberg - Fernet 68,737 % (sija 22), toiseksi parhaan Terhi Lehtimäki - Wilma II 67,921 (sija 29) % ja kolmanneksi parhaan Julius von Staff-Reitzenstein - Stepdancer 66,789 (sija 40).

Luokan paras oli Hollannin Dana Van Lierop - Equestricons Walkuere 77,447 %.

Finaaliin pääsi vielä hiukan alle 70 prosentilla.

EM-kultamitalin voitti yli 80 prosentillaan saksalainen Bianca Nowag - Fair Play RB.

Lehtimäen ja Tallbergin valmentaja Mikaela Lindh oli hyvin otettu valmennettaviensa suorituksista. Lehtimäki ja Wilma ovat olleet Lindhin opissa jo 2,5 vuotta, ja nyt, arvokilpailujen karsintaluokassa, ratsukko esitti elämänsä radan ja teki ennätyksensä 67,921 prosenttia.

-Hevonen on ollut alusta asti vaikea, ja olemme muokanneet sitä kuin muovailuvahaa. Terhi on oppinut äärettömän taitavaksi ja herkäksi ratsastajaksi. Hän ratsastaa paljon myös minun hevosia Tanskassa. Sitä, että hän pystyi täällä tänään tekemään parastaan, on arvostettava henkisellä tasolla vielä tulosta korkeammalle. Olen ylpeä ja onnellinen, Lindh kertoo.

Tallbergin hevosella Fernetillä oli torstaina ongelmia lähes 40 asteen helteessä, mutta tänään suomalaistiimi eläinlääkäreineen sai hevosen viritettyä hyväksi. Ratsastajat puolestaan käyttivät jäitä jopa kypärissään ja kaatoivat jäävettä niskaansa viilennykseksi.

-Annan hevonen menisi vaikka myrskyssä ja pakkasessa, mutta ei ole niin hyvä helteellä. Oli hienoa, että saimme siitä tämän ulos. Ilman virhettä vaihdoissa tulos olisi ollut varmaankin 70 prosentin luokkaa.

Lindh kertoi, että Annan suoritukset ovat SM-kisojen jälkeen olleet epätasaisia, mikä vaikutti ratsastajan luottamukseen omista kyvyistään. Tänään radalla nähtiin kuitenkin muuttunut ratsastaja, joka ratsasti itsevarmasti ja analysoiden. Tallberg on Lindhin mukaan saanut kiinni punaisesta langasta.

-Hevonen on ollut Annalla vasta puoli vuotta. Tänään hän pystyi virheensä jälkeen korjaamaan ja analysoimaan tilanteen. Henkinen vahvuus on se, millä ratsastuskilpailuja voitetaan, kun meillä suomalaisilla alkaa taustatiimikin olla jo kunnossa.

 

Lapsiratsastajat

Camilla Aarnio-Wihuri - First Hit v.h.Bloemenhof pääsi siis sunnuntain finaaliin ja oli siinä sijalla 17 prosentein 63,875.

Camilla Aarnio-Wihuri teki erinomaisen viikonlopun uransa ensimmäisissä EM-kilpailuissa. 14-vuotias ratsastaja hankki ainoana Suomen joukkueesta finaalipaikan, ja sijoittui lopputuloksissa 17. tilalle. Hevonen First Hit V.H.Bloemenhof ei ollut parhaimmillaan sunnuntaina helteisen viikon ja pitkän matkan jälkeen.

-Siihen nähden, että hevonen oli aivan loppu, Camilla tsemppasi hyvin ja ratsasti kaikki pisteet irti. Käyntiohjelmassa hevosesta näki, että sillä oli aivan ”tyhjät sukkahousut”. Finaaliohjelma on kuitenkin selvästi muita luokkia vaativampi, joukkueen valmentaja Marko Björs kertoi.

Aarnio-Wihuri siirtyy ensi kaudella junioreihin, ja tavoittelee myös silloin EM-paikkaa. Tämän vuoden kilpailu on antanut runsaasti kokemusta, josta ammentaa tuleville vuosille. Koko koulujoukkueen matka Etelä-Ranskaan on ollut Björsin mielestä hyvä kokemus, ja valmentaja on tyytyväinen ratsukoiden suorituksiin ja joukkueen henkeen. Nuorissa ratsastajissa Anna Tallberg ja Fernet oli ensimmäinen ratsukko, joka jäi finaalin ulkopuolelle, ja Terhi Lehtimäki teki karsintaluokassa Wilmalla ennätystuloksensa.

EM-kullan voitti tanskalainen Sofia Valentina Hegstrup 73,3 %.