EM-ratsukot tutustuivat areenaan

10.8.2015Der Kleine  Lord
Der Kleine Lord
Sini Solina
Sini Solina
Axis
Axis
Solos Lacan
Solos Lacan

Aachen käyntiin keskiviikkona

EM-Aachen: Kouluhevoset ottivat
tuntumaa mittavaan pääareenaan

Kuvat: SRL/Satu Pirinen

Suonen kouluratsastajat pääsivät maanantaina harjoittelemaan hevostensa kanssa Aachenin EM-kilpailujen mittavalle pääareenalle. Se oli ainoa kerta, kun ratsastajat pääsevät näyttämään 40.000 katsojan stadionin hevosilleen sellaisena, kuin se itse kilpailujen aikaan on.

Suomen joukkueella oli areena-aikaa puoli tuntia, minkä alusta nipistettiin muutama minuutti yksin Emma Kanervalle ja Sini Solinalle. Tämän jälkeen seuraan liittyivät Terhi Stegars ja Axis TSF, Eevamaria Porthan-Broddell ja Solos Lacan sekä Kristina ”Tini” Böckmann ja Der Kleine Lord.

- Emman tamma ei ole koskaan ollut tällaisessa ympäristössä ja ilmapiirissä. Emme tiedä mitä odottaa hevoselta isolla areenalla, ja halusimme nähdä miten se reagoi yksin ollessaan. Se pysyi tilanteessa tyynenä ja rauhallisena. Jotkin maat jakavat koko harjoitteluajan ratsastajien kesken, mutta kun Tinin hevosella  on tasainen temperamentti ja kaksi muuta ovat kokeneita kilpahevosia, joukkue käytti ajan yhdessä, Suomen brittiläinen maajoukkuevalmentaja Emile Faurie kertoo.

Aachenin jättiareenaa käytetään vuotuisissa suurkilpailussa esteratsastukseen, mutta mestaruuksissa myös kouluhevoset kilpailevat siellä.

- Stadionilla tulee olemaan paljon tunnelmaa, kun katsomot ovat täynnä. Tämä on todella innostava paikka kilpailla. Kouluratsastusareena on melko kaukana katsomoista, joillekin hevosille se sopii, toisille tilanne voi olla jännittävä.

Ratsastajat käyttivät ajan areenalla hieman eri tavoin, samaan aikaan kun yksi käveli radan ulkoa ympäri, toinen harjoitteli sisällä, kolmas ravaili rennosti ympäriinsä ja neljäs ratsasti muutaman vaativamman liikkeen.

- Meillä on neljä todella hyvää, kokenutta ja taitavaa ratsastajaa, jotka pysyvät rauhallisina, eivätkä anna kilpailutilanteen vaikuttaa itseensä. He tuntevat  hyvin hevosensa ja tietävät tarkalleen miten niiden kanssa kannattaa toimia tällaisessa tilaisuudessa, Faurie kehuu.

Kaksi kisahevosista on konkaria ja kaksi kokematonta.

- Tinin hevonen on nuori, vasta yhdeksän ja se on kilpaillut tätä ennen vain viisi Grand Prix’tä. Se on todella lahjakas. Myös Emman hevonen on laadukas, mutta vielä kokematon tällä tasolla. Solos on vanhempi ja kokeneempi, se tietää työnsä hyvin. Terhi ratsastaa Axiksella varmasti erittäin hienon ohjelman, Faurie pohtii.

- Tämä ei välttämättä ole mikään mitalitiimi hevosvoimien puolesta, mutta meillä on todella lahjakkaat ja taitavat ratsastajat, joilla kaikilla on myös nuoria hevosia nousemassa, tulevaisuus näyttää hyvälle. Ja tällä kertaa meillä oli poikkeuksellisen hyvä tilanne, sillä pystyimme valitsemaan joukkueen seitsemän EM-karsintarajan ylittäneen ratsukon joukosta.

Hevostarkastus eli vet check on vuorossa tiistaina aamulla ja kilpailujen avajaisia juhlitaan illalla, Kilpailu käynnistyy kouluratsastuksen Grand Prix’llä, joka ratsastetaan keskiviikkona ja torstaina. Siinä ratkotaan joukkuemitalit ja ensimmäinen henkilökohtainen karsinta, josta Grand Prix Spécialiin jatkaa 30 parasta.  

Kouluratsastusjoukkue
Kristina Böckmann – Der Kleine Lord
Emma Kanerva – Sini Solina
Eevamaria Porthan-Broddell – Solos Lacan
Terhi Stegars – Axis TSF
Valmentaja Emile Faurie, Iso-Britannia, joukkueenjohtaja Mia Stellberg
Eläinlääkäri Eamon McLaughlin, Irlanti, hevosfysio Tuula Pursiainen
Ratsastajien esittelyt: http://www.ratsastus.fi/aachen2015/kouluratsastajat

Aikataulu

Ti 11.8. Hevostarkastus klo 9.00 alkaen, Suomen joukkue n. klo 9.15

Ke 12.8. Grand Prix klo 10.30-n. 16.00
Joukkuekilpailun 1. osa ja henkilökohtaisen karsinnan 1. osa

To 13.8. Grand Prix klo 12.00-n. 19.30 / Joukkuemitalit
Joukkuekilpailun 2. osa ja henkilökohtaisen karsinnan 2. osa

La 15.8. Grand Prix Spécial klo 12-n. 18.00 / Henkilökohtaiset mitalit
Mukana 30 parasta Grand Prix´sta, jatkoon GP vapaaohjelmaan 15 parasta

Su 16.8. Grand Prix vapaaohjelma eli kür klo 14.30-n. 17.30 / Henkilökohtaiset mitalit
Grand Prix Spécialin 15 parasta ratsukkoa, enintään kolme ratsukkoa maata kohti