EM Aachen

12.8.2015

Solos Lacan, kuva Satu Pirinen
Solos Lacan, kuva Satu Pirinen

Suomella siisti avaus

EM-Aachen: Eevamaria Porthan-Broddell
ja Solos Lacan tekivät hyvän, eheän suorituksen

 

Ensimmäisenä suomalaisena EM-kouluratsastuksessa areenalle astui  hallitseva, kaksinkertainen Suomen mestari ja MM-ratsastaja Eevamaria Porthan-Broddell hevosellaan Solos Lacan. Ratsukko teki rikkeettömän radan ohjelmassa Grand Prix tuloksella  67.19 prosenttia mahdollisista maksimipisteistä. Pisteet tulivat skaalalla 5 -8 (huonoin piaffista, paras sisäänratsastuksesta).

- ”Nipsu” teki ehjän, hyvän radan. Hänellä on vähän vanhempi hevonen, ja hän esitti sen todella loistavasti ja ammattitaitoisesti, maajoukkuevalmentaja Emile Faurie kiittää.

Ratsastaja ei itse ole aivan yhtä tyytyväinen.

- Emme päässeet tavoitteeseemme eli yli 69 prosenttiin. Se tietty vähän harmittaa, mutta olen tyytyväinen hevoseen ja siihen, että pystyin ratsastamaan radan ilman suurempia virheitä. Haastavat olosuhteet, pitkä matka tänne ja helle, ovat verottaneet selvästi Soolon voimia¸ Porthan-Broddell toteaa.

- Hevonen kyllä yritti reippaasti, mutta väsymys teki siitä vähän levottoman. Se ei jaksanut kantaa itseään riittävästi, mikä näkyi pieninä tahtirikkoina ja ponnettomuutena, ja tavallaan ne highlight-kohdat jäivät puuttumaan. Toisaalta näissä kisoissa ei pisteitä jaella kevyesti, ei tällainenkaan tulos helposti tule.

Ratsukko oli 10. tilalla, kun 17 oli startannut.

Seuraavana on vuorossa klo 16.50 Kristina ”Tini” Böckmann ja Der Kleine Lord. Torstain ensimmäinen ratsukko on Emma Kanerva ja Sini Solina klo 13.30 ja ankkurina lähtevät Terhi Stegars ja Axis TSF klo 18.30. Ajat ovat Suomen aikaa.

Grand Prix on jaettu keskiviikolle ja torstaille suuren osallistujamäärän vuoksi. Siinä ratkotaan joukkuemitalit ja ensimmäinen henkilökohtainen karsinta. Kilpailuun voi osallistua yksi joukkue maata kohti, joukkueessa on kolme tai neljä ratsukkoa, ja joukkuetulokseen lasketaan kolmen parhaan tulos.

Lauantain Grand Prix Specialiin jatkaa 30 parasta, ja kilpailussa jaetaan henkilökohtaiset mitalit. GP vapaaohjelmaan eli toiseen mitalikilpailuun aukenee edelleen paikka 15 parhaalle, kuitenkin enintään kolmelle ratsukolle maata kohti. Ratsukot starttaavat molempiin puhtaalta pöydältä, pisteet eivät kerry läpi kilpailun toisin kuin esteratsastuksessa.

Kouluratsastuksen EM-kilpailuihin osallistuu 72 ratsukkoa 20 maasta.