Eläkkeelle

17.10.2015

Solos Lacan
Solos Lacan

Solos Lacan ja Flourian jättävät kilpakentät Horse Show´ssa

Eevamaria Porthan-Broddellin Solos Lacan jättää Helsingissä jäähyväiset kisa-areenoille

Sunnuntai 25. lokakuuta tulee olemaan tunteellinen päivä kouluratsastaja Eevamaria Porthan-Broddellille. Hänen mahtava 19-vuotias kisahevosensa Solos Lacan jää silloin Porsche Horse Show´n viimeisen koululuokan jälkeen eläkkeelle. Porthan-Broddell korostaa kuitenkin, että vireä ruuna jää eläkkeelle ainoastaan kilpailemisesta.

-Sillä jatketaan töiden tekemistä ja ratsastamista päivittäin. Tuon ikäisestä hevosesta pitää pitää huolta, eikä sen elämään voi tehdä liian suuria muutoksia. Aion nauttia sen ratsastuksesta ja viettää harrastaen sen kanssa aikaa, kertoo myyntihevosiin, ratsutukseen ja valmennukseen keskittyvää tallia pitävä Porthan-Broddell.

Solos Lacan on ratsastajansa mukaan terve ja tuntuu hyvältä ratsastaa.

-Se edistyy edelleen ja nostaa tulostasoaan. Jos asuisin Euroopassa, jatkaisin sen kanssa vielä, mutta en halua enää viedä sitä pitkille matkoille ulkomaisiin kilpailuihin. Se ei olisi sille reilua. Oma motivaationi ei riitä kilpailemaan sillä ainoastaan kotimaassa, sillä meillä ei ole täällä kuin yksi kaksi kansainvälistä kilpailua vuodessa.

Porthan-Broddell aikoo tehdä viimeisestä yhteisestä kilpailusta molemmille mukavan. Solos Lacan jää historiankirjoihin kaksinkertaisena arvokilpailuhevosena ja SM-kultamitalistina. Ratsukko edusti Suomea Caenin MM-kilpailuissa 2014 ja Aachenin EM-kilpailuissa tänä kesänä.

-Hevonen on antanut minulle enemmän kuin kukaan osasi odottaa. Ja se on jo mennyt jatkojatkoajalla, ratsastaja korostaa viitaten kisahevosen kunnioitettavaan ikään.

Myös kaksinkertaisen SM-hopeamitalisti ja PM-joukkuekultamitalisti Kikka Suomion upea 18-vuotias kouluratsu Flourian jää eläkkeelle Porsche Horse Show´ssa.