Virheet verottivat

25.3.2016

Axis ja Terhi Göteborgissa. Kuva SRL Outi Räisänen
Axis ja Terhi Göteborgissa. Kuva SRL Outi Räisänen

Flunssainen Stegars ja äkkipaluun radalle tehnyt Axis eivät parhaimmillaan

Minderhoud voitti, Stegarsille virheitä

Kouluratsastuksen maailmancupin finaali alkoi pitkänäperjantaina Ruotsin Göteborgissa. Tänään ratsastettiin grand prix -ohjelma, josta ratsukot jatkavat sunnuntain vapaaohjelmaan.

Kilpailun voitti Hollannin Hans Peter Minderhoud hevosella Glock’s Flirt. Hänen ratansa oli virheetön ja erittäin tyylikäs. Ensimmäisenä lähtenyt Ruotsin Tinne Vilhelmson Silfvén piti johtopaikkaa aina viimeisiin ratsukoihin asti, mutta joutui taipumaan toiseksi. Ruotsin Patrik Kittel ja Watermill Scandic ottivat kolmannen sijan. Kärkikolmikon tulokset olivat hyvin tasaiset, voittaja sai 76.871 ja kolmas 76.357 prosenttia maksimipisteistä.

Suomen Terhi Stegars ja Axis TSF aloittivat ohjelmansa hienosti. Sulkutaivutukset ravissa olivat näyttäviä ja ensimmäinen piaffe-passage -yhdistelmä onnistui hienosti. Laukkaohjelmaan kuitenkin tuli pari todella kallista virhettä.

– Ensin meille tuli huonoja vaihtoja sik-sak laukkasulkutaivutuksissa. Se on aina ollut Axikselle hankala liike, ja nyt korjasin sitä vähän liikaa ja meille tuli kommunikaatiokatkos. Heti sen jälkeen ohjelmassa tehdään 15 laukanvaihtoa jokaisella askeleella, ja siihenkin tuli täysin turhia virheitä. Näiden molempien liikkeiden pisteet kerrotaan kahdella, joten hetkellinen ongelma vei meiltä tänään todella paljon pisteitä.

Muuten Terhi oli erittäin tyytyväinen suoritukseensa. Terhi ja Axis TSF matkustivat pikahälytyksellä Göteborgiin Luxemburgista, jossa Stegars työskentelee.

– Sain maanantaina päivällä kutsun tänne, joten valmistautuminen ei tällä kertaa ollut ihanteellinen. Lähdimme matkaan heti tiistaiaamuna. Axis oli ollut edellisten kilpailujen jälkeen pari viikkoa lomalla ja minä olin hirveässä flunssassa. Lähtökohta ei siis ollut kummoinen, mutta kun kerran kutsutaan mukaan, niin totta kai tullaan. Ei tällaisia tilaisuuksia kovin usein tule vastaan, Terhi muistuttaa.

– Alkuradalla hevonen tuntui niin hyvältä, että en voi olla kovin pettynyt. Täällä on niin kova vastus, että virheet vain tulevat kalliiksi.

Terhi on suunnannut katseensa jo tulevaan. Maailmancup ratkeaa vasta sunnuntaina.

– Sunnuntain vapaaohjelmassa yritetään petrata tästä, Terhi lupaa.

– Huomenna ratsastan oriin kevyesti ja teemme vähän laukanvaihtoharjoituksia.

 

Tuloksia

Kouluratsastuksen Reem Acra FEI World CupTM, Göteborg, Ruotsi.

Tulokset 25.3.

Luokka Grand Prix (18 lähti – 8 sijoittui): 1) Hans Peter Minderhoud/Glock’s Flirt NED 76,871 %, 2) Tinne Vilhelmson Silfvén/Don Auriello SWE 76,500 %, 3) Patrik Kittel/Watermill Scandic SWE 76,357 %, … 17) Terhi Stegars/Axis TSF FIN 67,114.

 

Täydet tulokset: http://online.equipe.com/sv/class_sections/191242/results