Minderhoudille WC-voitto

27.3.2016

Minderhoud & Glock´s Flirt vottivat maailmancupin. Kuva FEI Dirk Caremans
Minderhoud & Glock´s Flirt vottivat maailmancupin. Kuva FEI Dirk Caremans
Stegars ja Axis taistelivat alikuntoisina melkein 70 prosenttia. Kuva SRL Outi Räisänen
Stegars ja Axis taistelivat alikuntoisina melkein 70 prosenttia. Kuva SRL Outi Räisänen

Stegars: hienoa päästä mukaan finaaliin

Minderhoudille kouluratsastuksen maailmancup-voitto

 

Hollantilainen Hans Peter Minderhoud voitti kouluratsastuksen maailmancupin finaalin ratsullaan Glock’s Flirt Ruotsin Göteborgissa sunnuntaina. Ratsukko voitti jo perjantain grand prix -luokan, joten sunnuntain vapaaohjelman voitto ei ollut yllätys kenellekään. Sunnuntain voitto tuli noin prosenttiyksikön erolla Ruotsin Tinne Vilhelmson Silféniin, joka ratsasti hevosella Don Auriello. Saksan Jessica von Bredow-Werndl oli kolmas hevosella Unee BB.

Terhi Stegars ja Axis TSF suorittivat oman ohjelmansa energisesti. Siinä nähtiin hienoja sulkutaivutuksia ja passagea, mutta myös virheitä vaihtosarjoissa ja pientä epäröintia piaffessa ja siirtymisissä piaffesta passageen. Tulos 69,268 % ei kuulunut ratsukon uran parhaisiin.

– Tänään ei ollut lainkaan meidän päivämme, Terhi kertoi pettyneenä radan jälkeen.

– Oli puhti pois sekä minulta että hevoselta. Luulin jo eilen että flunssani olisi lähtenyt parantumaan, mutta tänään koko aamupäivä meni niistäessä.

– En voi syyttää virheistä hevosta, sillä itse en pystynyt parhaimpaani.

Terhi ei silti kadu hetkeäkään sitä, että lähti viime tipassa mukaan Göteborgiin.

– Olen ylpeä siitä, että sain olla täällä mukana suomalaisena. Pelkästään finaaliin pääsy on iso asia. Jos olisin jäänyt kotiin sohvalle makaamaan, niin emme olisi tehneet edes tällaista tulosta.

– Lähdemme huomisaamuna ajamaan kotiin Luxemburgiin ja Axis saa nyt jatkaa keskeytynyttä lomaansa. Seuraava tärkeä kisa meille on kesällä Aachenissa Saksassa, ja sitä ennen menen varmasti jonkin pienemmän kilpailun. Ja koska olen edelleen varasijalla Rioon, pidän hevosen kuntoon siltä varalta, että sieltä vielä aukeaisi paikka. Keväällä ja alkukesästä kilpailutan kuitenkin pääasiassa nuorempia hevosiani.

Maanantaina Göteborgissa ratkaistaan esteratsastuksen maailmancupin finaali. Kahden osakilpailun jälkeen kisan kärkipaikkaa pitää Sveitsin Steve Guerdat.

 

Tulokset: 1) Hans Peter Minderhoud/Glock’s Flirt NED 82,357 %, 2) Tinne Vilhelmson Silfvén/Don Auriello SWE 81,429 %, 3) Jessica von Bredow-Werndl/Unee BB GER 80,464 %  … 16) Terhi Stegars/Axis TSF FIN 69,268 %.

 

Täydelliset tulokset: http://online.equipe.com/sv/class_sections/191362/live