Finnderby 29.6.-3.7.

17.6.2016

92 ratsukkoa ilmoittautunut PM-koulukilpailuihin

Finnderbyyn ja PM-kisaan osallistuu 259 ratsastajaa seitsemästä eri maasta

 

Viisipäiväinen tapahtuma käynnistyy keskiviikkona 29.6. Finnderbyssä kilpaillaan Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuksista este-, koulu- ja vammaisratsastuksessa. Mukana on tuttuun tapaan myös perinteinen Finnderby-esterata sekä Mannerheimin kenttäratsastuskilpailu, jonka yhteydessä ratkotaan myös senioreiden ja nuorten SM-mitalit. Ypäjällä kilpaillaan myös kansainvälisessä este- ja lännenratsastuksessa.

 

Ilmoittautuminen Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuksiin ja Hankkija Finnderbyyn on päättynyt

Esteratsastuksen PM-kilpailuun on ilmoitettu joukkueet jokaiseen ikäluokkaan kaikista Pohjoismaista Islantia lukuun ottamatta. Kouluratsastuksessa PM-joukkuekilpailu ratsastetaan U-25 -ikäluokkaa lukuun ottamatta kaikissa ikäluokissa neljän Pohjoismaan kesken. Vammaisratsastuksessa PM-joukkuekilpailuun osallistuvat Suomi, Ruotsi ja Norja. Luokkapalkinnoista kilpailee myös Venäjän vammaisratsastusjoukkue. Henkilökohtaisista Baltian mestaruuksista kilpailee lisäksi kaksi eestiläistä nuorta lupausta.

 

Mukana huippuratsastajia

Kilpailuun on ilmoittautunut lukuisa joukko kiinnostavia kansainvälisiä huippuratsastajia, kuten Charlotte Haid Bondergaard, Kristian Von Krusenstierna ja Mikaela ”Fia” Lindh.

Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuksiin osallistuvat ratsukot löytyvät liitteestä.

 

Finnderby on lajin erikoisuus

Perinteinen Finnderby-luokka erikoisesteineen hypätään tänä vuonna 43. kerran. Viime vuoden Finnderby-voittaja Mikael Wahlman valmistautuu Finnderby-rataan jumppaamalla hevostaan Silvercupia esteillä mahdollisimman notkeaksi.

- Koitan saada hevosen tehtyä mahdollisimman hyväksi perusharjoittelulla, erikoisesteet eivät ole olleet Silvercupille koskaan ongelma, joten niitä ei tarvitse erikseen harjoitella, kertoo Wahlman.

Mikael Wahlman voitti Finnderbyn ensimmäisen kerran vuonna 2012 ollessaan 19-vuotias. Hän kertoo viihtyvänsä hyvin isolla Derbynurmella, joka vie mukavasti laukkaa eteenpäin ja jossa hänen hevosensa ovat aina hypänneet hyvin.

- Olen ratsastanut Finnderby-radan nyt kolmesti läpi ja kaksi kertaa on tullut voitto. Lähden kisaan mukaan kolmas voitto mielessäni, sanoo Wahlman.

Ilmoittautuminen Mannerheimin kenttäratsastuskilpailuun sekä senioreiden ja nuorten kenttäratsastuksen SM-kilpailuun päättyy ensi viikolla.

Lisätietoja ja alustava aikataulu: www.hevosopisto.fi/finnderby