Ypäjä, nuorten SM

20.8.2016


Ella Paloheimo & Wolle Wolkenstein saivat kultamitalin, Martikainen tiukasti kannoilla

Kouluratsastuksen SM ja Nuorten Hevosten Festivaali 18. – 21. 8. Ypäjä

Nuorten kouluratsastajien mitalitrio kolmen kaveruksen kimppa
 

Kouluratsastuksen nuorten Suomen mestaruusfinaali oli loppuun asti jännitysnäytelmä. Finaalin viimeisenä ratsasti perjantain ensimmäisen osakilpailun jälkeen kisaa niukasti johtanut espoolainen Janni Martikainen ennen Lopen Ella Paloheimoa.
 

Tiukka kaksinkamppailu päättyi lopulta Paloheimon ja Wolle Wolkensteinin voittoon, kun ratsukon lauantain vapaaohjelman tulos oli 0.35 prosenttiyksikköä Martikaisen ja Cornando v/d Cadzandhoevenin saldoa kovempi. Ratsukko nousi kullalle luvuin 141.17, kun Martikaisen yhteistulos oli 141.06. Pronssille ratsasti sipoolainen Susanna Therman Dragonheartilla (136.80).
 

- Lähdin hakemaan hyvää, onnistunutta rataa. Olen tosi onnellinen ja tyytyväinen, että tavoitteet täyttyivät. Nämä olivat kolmannet SM-kisat Wollen kanssa, aiemmissa ei ole oikein ollut hyvää tuuria enkä ole yltänyt mitaleille. Tämä kausi on lähtenyt todella hyvin käyntiin, keväällä tuli hallimestaruuskultaa, sitten PM-pronssia ja nyt SM-kultaa, Paloheimo, 19, iloitsee.
 

Ratsukko teki molemmissa radoissa ennätyspisteensä. Heitä valmentaa Ville Vaurio. Paloheimo kehuu hevostaan huumorintajuiseksi, hauskaksi ja fiksuksi – se tajuaa todella nopeasti mitä siltä odotetaan.

- Wolle tykkää tehdä töitä. Se pitää saada siihen tilaan, että sitä pääsee kehumaan, silloin se yrittää parhaansa. Maastoilen sillä paljon ja myös hyppään, jolloin se jaksaa treenata paremmin koulua, Paloheimo kertoo.

Paloheimolla on tällä kaudella edessä vielä ainakin joukkue-SM:t ja Future Cupin finaali. Ensi kausi on vielä vähän auki, ratsukko lähtee mahdollisesti ulkomaille treenaamaan ja saattaa saada seurakseen ystävänsä, hopeamitalisti Martikaisen, 19.
 

- Meillä oli Korpun kanssa aika huono valmistautuminen näihin kisoihin. Siltä otettiin verikoe kai vähän väärästä kohdasta, mikä kehitti kaulaan patin ja nostatti kuumeen. Oli hilkulla, että pääsimme tänne, jouduimme alkuviikon lähinnä vain hölkkäilemään. Torstaina haimme taas nappulat paikoilleen, Martikainen kertoo.

Cornando v/d Cadzandhoeve on ollut Martikaisella vasta viisi kuukautta. Ratsastaja on tyytyväinen, että tällaisella valmistautumisella päästiin näin hyvään lopputulokseen.
 

- Lähdin hakemaan mitalia, ja jäihän se vähän kaihertamaan, että kultaan oli noin pieni ero. Olen kuitenkin tosi onnellinen Ellan puolesta. On hienoa, että me kaikki kolme ystävystä olemme niin samalla viivalla, ettei koskaan voi tietää kuka voittaa, Martikainen sanoo.
 

Thermanin perheeseen saatiin jo toinen SM-mitali näistä kisoista, kun Susannan sisko Daniela ratsasti eilen kultaa junioreiden kisassa.
 

-Tiesin, että täällä on pakko ratsastaa rikkeetön rata, jos haluaa kultaa tai mitalin. Eilen Dino oli pinkeä ja jännittynyt ja saimme muutaman virheen. Tänään vapaaohjelmamme oli rikkeetön ja tasainen ja yhteistulos riitti pronssimitaliin, Susanna Therman, 20, kertaa.
 

Thermanilla on ”Dinon” kanssa junioreista kaksi SM-kultaa. Viime vuonna ensimmäinen kausi nuorissa ei oikein onnistunut, mutta nyt molemminpuolinen luottamus hevosen kanssa on taas löytynyt. Therman kuvailee hevostaan leikkisäksi ja kivaksi ratsastaa, mutta jos selässä ei ole hereillä, saattaa löytää itsensä jostain muualta kuin satulasta. Thermanilla on seuraavaksi luvassa sisarensa kultamitalijuhlat, joissa varmasti juhlitaan hänenkin mitaliaan.
 

-Onneksi ratsastin pronssille, koska siskoni sanoi, että saan kävellä kotiin, jos mitalia ei tule!

FEI Prix St Georges Nuorten rats. joukkue

11 lähtijää ja 3 sijoittuu

1) Janni Martikainen, Kilon Ratsastuskerho ry – Cornando v/d Cadzandhoeve 69.632%, 2) Ella Paloheimo, Hyvinkään Urheiluratsastajat r – Wolle Wolkenstein 69.395%, 3) Susanna Therman, Husön Ratsastajat ry – Dragonheart 66.447%,
4) Rosanna Melametsä, Ratsastusseura Team Nissala ry – Hyops 65.053%, 5) Emma Valtola, Dressage Team Travers ry – Babybell 2827 64.421%, 6) Iida Hakanen, Björkboda Dressage ry/Rf – Korlandos 63.237%, 7) Joni Nikkanen, Nika Team ry – Kastaniegårdens Nemo 62.947%, 8) Melina Laakso, Nurmijärven Ratsastajat ry – Loreno 148 61.684%, 9) Essi Hiidensalo, Lohjan Ratsastajat ry – Umberto B 61.316%, 10) Kerttu Kouri, Ypäjän Ratsastajat ry – Dona Prinzess 60.079%, 11) Vilma Vajanto, Turun Seudun Ratsastajat ry – New Hill Rossellini 160 58.211%

Kür Nuorille ratsastajille 2009

7 lähtijää ja 2 sijoittuu

1) Ella Paloheimo, Hyvinkään Urheiluratsastajat r – Wolle Wolkenstein 71.775%, 2) Janni Martikainen, Kilon Ratsastuskerho ry – Cornando v/d Cadzandhoeve 71.425%,
3) Susanna Therman, Husön Ratsastajat ry – Dragonheart 70.350%, 4) Rosanna Melametsä, Ratsastusseura Team Nissala ry – Hyops 68.050%, 5) Emma Valtola, Dressage Team Travers ry – Babybell 2827 64.475%, 6) Joni Nikkanen, Nika Team ry – Kastaniegårdens Nemo 63.775%, 7) Iida Hakanen, Björkboda Dressage ry/Rf – Korlandos 62.900%