CDI-W Lyon

29.10.2016

73,72 % Stegarsille vapaaohjelmassa, Werthille huikeat 90,09 %

Kouluratsastaja Terhi Stegars kilpaili orilla Axis TSF maailmancupin Länsi-Euroopan liigan toisessa osakilpailussa Lyonissa, Ranskassa perjantaina. Kilpailu ratkottiin GP vapaaohjelmassa, missä ratsukko oli yhdestoista tuloksella 73.72 prosenttia.

Lyonin osakilpailu on todella kovatasoinen, mukana useita maailman kärkinimiä. Voiton otti Saksan Isabell Werth huikealla tuloksella 90,09 % hevosellaan Weihegold Old. Toiselle sijalle nousi brittien kärkinimiin lukeutuvat Carl Hester ja Nip Tuck (85.02) ja kolmanneksi Alankomaiden Hans Peter Minderhoud ratsulla Glock's Johnson TN N.O.P. (80.22).

Rikot laukanvaihdoissa joka askeleessa kävivät kalliiksi, muuten meillä oli oikein hyvä ohjelma. Piaffet olivat tänään taas tosi hyvät. Ne ovat olleet liikkeenä Akulle kaikista vaikeimpia kilpailutilanteissa, ja tänään se teki ne kevyen helposti. Hienoa, että vielä 17-vuotiaalla hevosella voi petrata. Nyt on hyvä jäädä vauvalomalle, Stegars hymyilee.

Kyseessä on Stegarsin tämän vuoden viimeinen kilpailu. Ratsastaja odottaa perheenlisäystä brittiläisen puolisonsa John "Ronnie" O'Sullivanin kanssa tammikuussa. Mikäli kaikki menee hyvin, suunnitelmissa on paluu radoille maaliskuussa ja tavoitteena on mahdollisuuksien mukaan paikka maailmancupin finaaliin.

Suomi kuuluu Länsi-Euroopan liigaan eli ns. superliigaan. Keski-Euroopan liigasta otetaan siinä huomioon yhdestä kilpailusta täysimääräiset pisteet ja toisesta puolet pisteistä. Tällä kaudella Stegars on kilpaillut kahdesti Keski-Euroopan liigassa. Axiksen kanssa tuloksena oli voitto ja täydet 20 pistettä Brnosta, Tšekistä kesäkuussa. Dalou Shan, 11-vuotias oldenburgruuna, debytoi maailmancupissa syyskuussa Puolan Augustowekissä ollen tuloksella 69.325 prosenttia yhdestoista. Pisteitä voi kerätä useammalla hevosella, mutta niistä finaaliin osallistuvan pitää mennä kaksi maailmancupia.

Stegars, 42, on kilpaillut Axis TSF:n kanssa kahdesti maailmancupin finaalissa ja EM-tasolla sekä kerran MM-kisoissa. Hän on maailmanlistalla tällä hetkellä suomalaisista kouluratsastajista korkeimmalla sijalla 75:s. Seuraava finaali ratsastetaan Omahassa, USA:ssa maalis-huhtikuun vaihteessa.

26.-30.10. Este- ja kouluratsastuksen maailmancup, CDI-W ja CSI5*-W Lyon, Ranska / www.equitalyon.com

Pe 28.10. Kouluratsastuksen maailmancupin osakilpailu, Lyon, GP vapaaohjelma, lähti 15
1) Isabell Werth - Weihegold Old, GER 90,09 %
2) Carl Hester - Nip Tuck, GBR 85,02 %
3) Hans Peter Minderhoud - Glock's Johnson TN N.O.P., NED 80,22 %

…11) Terhi Stegars - Axis TSF, FIN 73.72 % 
Täydet tulokset: http://www.longinestiming.com/#!/equestrian/2016/1245/html/en/longinestiming/resultlist_02D.html