Pararatsastus Mannheim

9.5.2017

Jaana Kivimäki - Bellilene. Kuva SRL Simon Photo
Jaana Kivimäki - Bellilene. Kuva SRL Simon Photo

Jaana Kivimäki - Bellilene menestyi, 3 voittoa

 

Jaana Kivimäki ja Bellilene kolmoisvoittoon Mannheimissa

EM-kilpailuihin valmistautuva pararatsastaja Jaana Kivimäki teki tamma Bellilenen kanssa upean kisaurakan Mannheimissa Belgiassa. Ratsukko voitti perättäin kaikki kolme kolmen tähden kansainvälistä kilpailuluokkaansa. Samalla Kivimäki paransi tulostasoaan niistä jokaisessa. Hän ratsastaa ryhmässä II.

- Ensimmäisenä päivänä paransin prosentin verran, maanantaina kaksi, ja laskin että jos samaan tahtiin kiristän, pitäisi ratsastaa neljällä paremmaksi 73 prosenttiin. Ja tänään tuli tulos 73.167. Voitin lähes neljällä prosentilla seuraavan, Kivimäki iloitsee.

- Tulin tänään kolme sekuntia liian aikaisin pysähdykseen, ja toinen keskiravi meni rikki, pyysin siinä vähän liikaa. Muuten rata oli todella hyvä. Tuolla prosentilla oltaisiin pärjätty hyvin muuallakin, jopa Riossa. Kisa kisalta ollaan parannettu ja nostettu tulostasoa, ja paikalla oli kovat tuomarit.

Kivimäellä oli paikka Rion paralympialaisiin, mutta hän estyi osallistumasta loukkaantumisen vuoksi.

Toiseksi vapaaohjelmassa sijoittuvat Saksan Julia Porzelt ja Lettenhofs Lovely Daintiness, (69.28) ja kolmanneksi Alina Rosenberg ja Nea’s Dabou (64.39). Sunnuntain joukkueohjelmassa Kivimäen tulos oli 70,46 % ja maanantain henkilökohtaisessa ohjelmassa 69.27 %.  

Suomalainen kansainvälinen pararatsastustuomari Marjukka Manninen arvosteli Kivimäen maanantain radan ja seurasi myös muut.

- Sain häneltä arvokasta, selkeää palautetta. Hän näki meidät viimeksi PM-kisoissa Finnderbyssä kesällä, ja hänen mukaansa Bellen ravi on nyt tosi hyvä ja hevonen kantaa itseään paremmin. Samalla kuitenkin kun ravia koottu, nostettu selkää ja niskaa ylös, käynti on vähän lyhentynyt. Tänään ratsastimme verryttelyssä enemmän jumppaa ja aktiivisuutta käyntiin, kokosimme ja pidensimme. Paransimme juuri sopivasti, ja saimme käynnistä jopa kasia. Apunani verryttelyssä oli ratsuttamassa taitava hollantilainen kouluratsastaja Rowena Holslag, kiitos kuuluu myös hänelle, Kivimäki kertoo.

Kivimäki on valmentautunut kylmät talvikuukaudet Espanjassa.

- Ihana päättää kevätkausi tähän, nyt pakkaamme tavarat autoon, ajamme Saksaan Yrjö Suomukselle ja sieltä edelleen vihdoin viimein kotiin. Pidämme parin viikon tauon, ja jatkamme valmentautumista kohti EM-kilpailuja suomalaisen valmentajani Håkan Wahlmanin kanssa. Kvaalit ovat EM-kisoihin nyt takataskussa, tästä on hyvä jatkaa!

Este-, koulu- ja pararatsastuksen EM-kilpailut ratsastetaan Göteborgissa 21.-27. elokuuta.

5.-9.5. Pararatsastusta CPEDI3* Mannheim, Saksa / www.reiterverein-mannheim.de

9.5. Ryhmä II, vapaaohjelma, mukaan karsi 3 parasta

1) Jaana Kivimäki – Bellilene, FIN 73.167 %, 2) Julia Porzelt – Lettenhofs Lovely Daintiness, GER 69.278 3) Alina Rosenberg – Nea’s Dabou, GER 64.389%
Täydet tulokset. http://eventcontent.hippoonline.de/1317/sta_erg/41_ergDEU.htm?style=hippo

8.5. Ryhmä II, henkilökohtainen ohjelma, 4 lähti
1) Jaana Kivimäki – Bellilene, FIN 69.265 %, 2) Alina Rosenberg – Nea’s Daboun, GER 67.408 %; 3) Julia Porzelt – Lettenhofs Lovely Daintiness, GER 66.863 %

Täydet tulokset:

 http://eventcontent.hippoonline.de/1317/sta_erg/36_ergDEU.htm?style=hippo

7.5. Ryhmä II, joukkueohjelma, 4 lähti: 1) Jaana Kivimäki – Bellilene, FIN 70,455 %, 2) Alina Rosenberg – Nea’s Daboun, GER 69,394 %; 3) Julia Porzelt – Lettenhofs Lovely Daintiness, GER 69,394 %.

Täydet tulokset:

 http://eventcontent.hippoonline.de/1317/sta_erg/31_ergDEU.htm?style=mannheim