CDI*** Compiegne, Ranska

18.5.2017


Ruoste - Dixiland sai 71,54 % ja kolmossijan!

Kouluratsastaja Henri Ruoste teki torstaina hyvät tulokset Ranskan Compiègnessä uusilla kilparatsuillaan. Kymmenvuotias ruuna Dixiland teki huiman tuloksen 71.54 prosenttia. Sillä irtosi kolmen tähden Grand Prix -luokan kolmas sija. Yhdeksänvuotias ruuna Huracan sai tulokseksi 67,620 % ja oli 37 ratsukon luokassa sijalla 19. Luokan voitti Saksan Helen Langehanenberg hevosella Suppenkasper.

– Dixiland oli aika hyvä tänään, Ruoste kiitteli hevostaan.

– Kokemattomuus näkyi vielä joinakin epätarkkuuksina. Ratsastin liian rohkeasti ensimmäiseen lisättyyn raviin, mistä tuli tahtivirhe. Viimeisessä piaffessa hevonen istui vähän liikaa, mistä johtuen meidän oli hieman vaikea päästä piaffesta ulos takaisin passageen.

Huracan oli Ruosteen mukaan vielä kovin jännittynyt eikä pystynyt antamaan parastaan.

– Se on todella herkkä hevonen ja kisatilanteessa se helposti käpertyy kuoreensa. Sen kanssa tavoitteena on saada lisää rentoutta ja itsevarmuutta. Täytyy vain olla kärsivällinen, hevosesta löytyy kyllä laatua.

Ruoste jatkaa Dixilandin kanssa GP vapaaohjelmaan, Huracanin tavoitteena on startata vielä Grand Prix Specialissa viikonlopun aikana.

Ruoste kertoo, että Compiègnen kisan pääluokka on kouluratsastuksen viiden tähden Nations´ Cup.

– Monet huippuratsastajat ovat ottaneet mukaan nuorempia hevosiaan tähän kolmen tähden kilpailuun, jossa minäkin ratsastan. Täällä on hyvä kilpailla, kun paikalla ovat huipputuomarit.

Tulokset:

CDI3* Compiègne, Ranska, 18.5.2017 Grand Prix (37 lähtöä):

1) Helen Langehanenberg – Suppenkasper GER 72,520 %, 2) Anna Zibrandtsen – Arlando DEN 71,680 %, 3) Henri Ruoste – Dixiland FIN 71,540 %, … 19) Henri Ruoste – Huracan 10 FIN 67,620 %.

Täydet tulokset: http://www.worldsporttiming.com/live/read/index.php