Ypäjä, Finnderby

10.6.2017

Ida-Lotte Peltoniemi ja Poirot. Kuva: SRL/Hanna Heinonen
Ida-Lotte Peltoniemi ja Poirot. Kuva: SRL/Hanna Heinonen
Stella Hagelstam SM-johdossa. Kuva: YHO/Anna-Kaisa Rantalainen
Stella Hagelstam SM-johdossa. Kuva: YHO/Anna-Kaisa Rantalainen
Rosanna Melametsä NSM:n johdossa.  Kuva: YHO/Anna-Kaisa Rantalainen
Rosanna Melametsä NSM:n johdossa. Kuva: YHO/Anna-Kaisa Rantalainen

Ida-Lotte Peltoniemi voitti junioreiden SM-kilpailun Poirot´lla

Hankkija Finnderby 8.-11.6.2017

Ida-Lotte Peltoniemi juhli junioreiden koulussa kotikentällään

Ypäjäläinen Ida-Lotte Peltoniemi, 18, säilytti junioreissa johtoaseman ja varmisti kouluratsastuksen SM-voiton myös vapaaohjelman ykkössijalla ruunalla Poirot.

- Oli varma olo, vaikka satulakin vaihdettiin pari päivää sitten ja oli kaikenlaista säätöä. Parhaani yritin, nyt se riitti kultaan.

Lukiolaistytöllä on ennestään poneissa mm. SM-kultaa j PM-hopeaa, ja nykyinen hevonen on saatu lahjakkaalle juniorille lainakäyttöön. Ratsukkoa valmentaa Kiki Nyberg.

- Poirotin omistaja Karita Kotikulma odotti vauvaa, ja etsi ratsastajaa ja kilpailijaa hevoselle. Katsoimme, kokeilimme ja toimi, nyt se on ollut minulla vuoden käytössä.  Se on tosi kuuma ja herkkä, omalla tavallaan kuitenkin lungi, lempeä ja ihmisystävällinen. Sen kanssa toimii pitkäjänteisyys ja rauhallisuus, ei saa hätääntyä, vaan pitää yrittää toisella tavalla. Karita oli tosi ylpeä, kun hänen kultapoikansa pärjäsi, Peltoniemi hymyilee.

Hopeamitalisti, sipoolainen Daniela Therman oli tammalla Sara Enshöj viides ensimmäisen osakilpailun jälkeen, mutta hieno suoritus vapaaohjelmassa kiidätti ratsukon hopealle.  

- Olen tosi tyytyväinen verrattuna eiliseen rataan, nyt sai oikeasti tsempata, että pääsi mitaleille. Tänään hevonen oli rauhallisempi radalla, meillä oli parempia pätkiä, eikä ylimääräisiä laukannostoja tai mitään isoja virheitä, olen tyytyväinen. Hevosella on laadukkaat ravi ja käynti, mutta laukan rytmin kanssa pitää tehdä töitä, Therman toteaa. Häntä valmentaa Mikaela Soratie

Kirkkonummelainen pronssimitalisti Lotta Sundberg on tyytyväinen kilpailun saldoon, kahdesta ratsusta mitalihevoseksi valikoitui Amadeus, jolla hän oli kolmas myös perjantaina. Ratsukkoa valmentaa Eevamaria Porthan-Broddell.

- Viime kisat olivat huonommat, joten ei ollut kovin varma fiilis, mutta periaatteessa mitalia lähdin hakemaan. Tämä oli PM-katsastus, saimme hyvän tuloksen alle ja tämä oli hevosen kanssa kanssa ensimmäinen kür, siihen nähden olen tyytyväinen, Sundberg sanoo.

Mitalikolmikon tähtäimessä ovat sekä PM-kilpailut Ruotsissa kesä-heinäkuun vaihteessa, että mahdollisesti EM:t Roosendaalissa, Hollannissa elokuussa.

 

Stella Hagelstam johtoon SM-koulussa

Senioreiden avauksessa kärkeen nousi porvoolainen Stella Hagelstam vastikään GP-tasolla debytoineella FWB-ratsullaan Pin Rock's Foxfire Blitz tuloksella 67.74%. Erot kärjessä ovat kuitenkin kutkuttavan kiperät, toisena on Lohjan Maarit Raiskio Cartierilla, joka on myös uusi GP-tasolla (67.08). Kolmannelta sijalta mestaruuttaan puolustaa Kemiönsaaren Anna von Wendt,Denzelillä (66.80). Kaukana kärjestä ei ole myöskään helsinkiläinen Elisabet Ehrnrooth Wizard II:lla (66.70).

- Olen ostanut hevosen vuosi sitten, se oli mennyt muutaman helpon luokan. Todella huiman kehityksen tehnyt tämä tyyppi, kiva kouluttaa ja hirveän oppivainen. Se on myös kylmähermoinen, ja tänään se väläytteli vähän kuumempaa puoltaan, mikä oli vain hyvä, sillä tykkään vähän sähäkästä GP-hevosesta. Virheitä tuli tänään, mutta se ei haittaa, kun hevosessa on niin paljon kapasiteettia, Hagelstam iloitsee.  

Nuorten kouluratsastuksessa ensimmäisessä osakilpailussa parhaat pisteet napsi helsinkiläinen Rosanna Melametsä hevosella Hyops (66.79)%.Toiseksi nousivat Ella Paloheimo ja Wolle Wolkenstein (66.50) Lopelta ennen Sipoon Susanna Thermania ja Dragonheartia (64.97).

Grand Prix 2009/2014, 1. SM-osakilpailu
12 lähtijää ja 3 sijoittuu
1) Stella Hagelstam, Boen Ratsastajat ry – Pin Rock's Foxfire Blitz 67.740%, 2) Maarit Raiskio, Lohjan Ratsastajat ry – Cartier 67.080%, 3) Anna von Wendt, Björkboda Dressage ry/Rf – Denzel 66.800%, 4) Elisabet Ehrnrooth, Helsingin Ratsastajat ry – Wizard II 66.700%,
5) Susanna Hyypiä, Boen Ratsastajat ry – Avemmo 65.100%, 6) Mia von Schantz, Lohjan Ratsastajat ry – Zalzatime 64.980%, 7) Peggy Högsten, Helsingin Ratsastajat ry – Lord of Lennox vF 64.560%, 8) Kira Kanerva, Hyvinkään Urheiluratsastajat r – Dorazio 64.340%, 9) Nina Dunder, Helsingin Ratsastajat ry – Ramses XII 63.480%, 10) Marjo Kujala, Nika Team ry – Nazareno XX 61.640%, 11) Maria Pyykönen, Ratsastusseura Equus ry – Zelle 60.360%, 12) Tiia Hyysalo, Gumbölen Ratsastajat ry – Betty B 59.660%

FEI Prix St Georges Nuorten rats. joukkue, 1, NSM-osakilpailu
10 lähtijää ja 3 sijoittuu
1) Rosanna Melametsä, Ratsastusseura Team Nissala ry – Hyops 66.789%, 2) Ella Paloheimo, Hyvinkään Urheiluratsastajat r – Wolle Wolkenstein 66.500%, 3) Susanna Therman, Husön Ratsastajat ry – Dragonheart 64.974%,
4) Jessica Jokiranta, Nika Team ry – C'est la Vie 64.947%, 5) Vilma Lahti, Porvoon Mustang ry – Zazou III 62.763%, 6) Iida Hakanen, Björkboda Dressage ry/Rf – Korlandos 62.737%, 7) Petra Teppola, Nika Team ry – Onyx Est le Roi de Ma Vie 61.526%, 8) Iina Mikkanen, Dressage Team Travers ry – Lorenza 2888 57.947%, 9) Vilma Kirves, Husön Ratsastajat ry – Lipowano 57.842%, 10) Joni Nikkanen, Nika Team ry – Kastaniegårdens Nemo 57.658%