EM pararatsastus

22.8.2017

Katja Karjalainen ja Dr Doolittle. Kuva: SRL/Hanna Heinonen
Katja Karjalainen ja Dr Doolittle. Kuva: SRL/Hanna Heinonen

Joukkue yhdeksänneksi Göteborgissa

EM-pararatsastus:
Suomen parajoukkue nousujohteisesti 9. tilalle, 
keskiviikon huipennuksena vapaaohjelmat

Pararatsastuksen maiden välinen kilpailu ratkottiin Göteborgissa tiistaina. Kultaa otti Iso-Britannia pistein 223.78, hopealle nousi Tanska (220.35) ja pronssille Alankomaat (216.96). Suomi oli yhdeksäs luvuin 204.88. Joukkuekilpailussa mukana voi olla enintään neljä ratsukkoa, joista kolmen parhaan tulokset lasketaan mukaan.

Katja Karjalainen ja Dr Doolittle tekivät onnistuneen suorituksen ryhmässä I prosentein 71.04, mikä oikeutti luokassa neljänteen sijaan. Kaisla Osara ratsasti Kom Furikolla hyvän ja tasaisen radan luvuin 67.15% ryhmässä IV. Jaana Kivimäen Bellilene säikkyi hieman tv-kameraa ja sai kalliin rikon ensimmäisessä väistössä, muuten hyvästä suorituksesta prosentit 66.70 ryhmässä II. Johanna Lindbladin ja Kain Aapelin tulos oli 64.058%.

- Meillä on kilpailukykyinen joukkue, olemme menossa oikeaan suuntaan. Deauvillen EM-kilpailuissa olimme kaksi vuotta sitten kolmannellatoista tilalla ja nyt yhdeksänsiä, maajoukkuevalmentaja Janne Bergh toteaa.

- Katjan hevonen oli tosi hyvä tänään, ehkä parempi kuin koskaan. Valitettavasti rauhaton katsomo pilasi ratsukon eilisen suorituksen. Kaisla on ratsastanut todella hyvin omalla tasollaan kaksi päivää, mikä on hienoa. Jaana onnistui eilen hyvin, mutta hevonen pelästyi tänään radalla ja oli kaikkiaan vähän vaisumpi. Johanna tsemppasi hyvin eilisen jälkeen, radassa oli paljon hyviä kohtia ja hevonen suoritti tänään paremmin, mutta valitettava väärinratsastus laski pisteitä.

Deauvillessa mukana oli muuten sama joukkue, mutta Johanna Lindbladin tilalla joukkueessa ratsasti Jessica Kerttunen.

Paratsastuksen EM-kilpailut huipentuvat keskiviikkona toiseen henkilökohtaiseen mitalikilpailuun, joka käydään vapaaohjelmissa musiikin tahdissa. Finaalipaikan maanantaina kahdeksan parhaan joukossa lunastivat omissa ryhmissään Kivimäki, Karjalainen ja Osara.

Göteborgissa pararatsastuksen EM-kilpailut käydään Heden Areenalla kaupungin keskustassa. Pararatsastuksessa kilpaillaan kouluratsastuksessa. Kilpailijat luokitetaan toiminnallisin perustein viiteen ryhmään sen mukaan, missä määrin vamma vaikuttaa ratsastukseen. Ryhmä I on käyntiluokka, ryhmissä II ja III ratsastetaan käyntiä ja ravia ja ryhmissä IV ja V kilpaillaan myös laukassa. Aiempi ryhmäjako oli 1a, 1B, II, II ja IV.