Urheilugaala 18.1.2018

11.12.2017

Kyra Kyrklund ehdolla palkinnonsaajaksi taustavoimat-ryhmässä

Kyra Kyrklund ehdolla Urheilugaalassa kategoriassa #Taustavoima

SRL:

Urheilugaalan varsinaisten palkintoluokkien ehdokkaat on julkaistu. Palkintoluokat ja -ehdokkaat on lueteltu alla. Ehdokkaita on kaikkiaan 22 kuudessa eri kategoriassa: Läpimurto, Taustavoima, Urheiluilmiö, Urheilukulttuuri, Vuoden urheiluseura sekä Suomen liikkuvin kunta.

Varsinaisten palkintoluokkien lisäksi Urheilugaalassa palkitaan Urheilutoimittajain Liiton jäsenten äänestyksen perusteella Vuoden Urheilija, Vuoden Joukkue, Vuoden Valmentaja ja Vuoden Urheilija -valiokunnan valitsema Vuoden Nuori Urheilija. Lisäksi Urheilugaala jakaa tänä vuonna muun muassa Elämänura, Esikuva ja Urheilun hyväntekijä erikoispalkinnot. Suomen Urheilumuseosäätiö valitsee Hall of Fame -palkinnon saajat ja Olympiakomitean johtama asiantuntijaraati Suomen Aktiivisimman työpaikan.

Lisäksi on käynnistynyt vuoden Sykähdyttävimmän urheiluhetken yleisöäänestyksen toinen vaihe. Ensimmäisestä äänestyksestä 10 eniten ääniä saanutta ehdokasta löydät artikkelin lopusta.

Kyra EM-kisoissa 2018, kuva Sonja Holma

Taustavoima

Taustavoima voi olla valmentaja, huoltaja, toimitsija, seuratyöntekijä, erotuomari, fani tai urheiluvaikuttaja, jonka panos on ollut poikkeuksellisen merkittävä, tai joka on esiintymisellään, päätöksillään, johtamisellaan tai mielipiteillään vaikuttanut suomalaiseen urheiluun sitä kehittävästi.

1. Erkki Alaja
2. Juha Junno
3. Kyra Kyrklund
https://urheilugaala.fi/ehdokkaat/

Kyra Kyrklundin ehdokasperustelut:
Kansainvälisen kouluratsastusmaailman arvostaman grand old ladyn ratsastusopas Kyra ja ratsastuksen taito on julkaistu kuudella eri kielellä. Kuusinkertaisen olympiaratsastajan kouluttamista ratsuista Matador II valittiin 2015 maailman kaikkien aikojen parhaaksi kouluratsastushevoseksi. KyraKyrklund (s. 30.11.1951) saavutti Matadorilla mm. MM-hopeaa (1990) ja maailmancupin voiton (1991). Hän myös johti ja valmensi 15 vuotta perustamassaan Helsingin Kilpatallissa, jonka suojatit ylsivät kuudenneksi 1988 olympialaisissa. Ruotsissa Kyrklundille on myönnetty ratsastuksen professuuri. Nykyisin hän johtaa omaa valmennuskeskustaan Iso-Britanniassa.
https://urheilugaala.fi/ehdokkaat/kyra-kyrklund/