Stegarsille ennätystulos Lyonissa

5.11.2013

Kouluratsastaja Terhi Stegars teki oriilla Axis TSF oman ennätyksensä GP vapaaohjelmassa eli kürissä tuloksella 74,28 prosenttia mahdollisista maksimipisteistä. Ratsukko sijoittui sillä Lyonin neljän tähden kilpailussa neljänneksi myöhään perjantai-illalla. Suorituksen arvoa nostaa se, että paikalla oli viisi viiden tähden eli korkeimman tason olympiatuomaria.

- Olen tosi tyytyväinen sijoitukseeni, kautta linjan pisteet ovat olleet mielettömän hyvät. On mahtavaa saada tällainen tulos näin kovalta tuomaristolta. Sain etenkin musiikista ja sen tulkinnasta hyviä numeroita. Esimerkiksi Katrina Wüst antoi siitä 8,5, mikä on todella hienoa, sillä hän kouluttaa FEIn (kv. ratsastajainliitto) toimesta koulutuomareita kürien arvosteluun ja on ollut mukana kehittämässä uusia arvostelukriteereitä, Stegars sanoo.  

Suomalaisratsukko jäi vain 0,4 prosenttia kolmanneksi tulleesta Ranskan Marc Boblet’sta, joka ratsasti Noble Dream Concept Solin kanssa  tuloksen 74,68%. Voiton ottivat Italian Valentina Truppa ja Fixdesign Eremo del Castegn (79,6) ennen Hollannin Patrick van der Meeriä ja Uzzoa (76,88).

- Radalla olen saanut Axiksen kanssa nyt ihan erilaisesta fiiliksestä kiinni. Meillä oli lähes virheetön ohjelma erittäin hyvin musiikissa, paikalla ihan täydet katsomot – siitä ei voi enää hirveästi parantaa! Tein ainoastaan yhden hätiköidyn pikkuvirheen, ja se oli ihan oma mokani. Lähdin kokoamaan hevosta ravista passageen vähän liian äkkinäisesti, mutta se oli niin hyvin virittynyt, että reagoi ottamalla pari laukka-askelta. Se maksoi varmaan sen kolmannen sijan.

Seuraavan kerran kaksikko nähdään kahden viikon päästä Stuttgartin maailmancupin osakilpailussa, jossa Suomea edustavat myös Mikaela Lindh ja Skovlunds Más Guapo.

- Minulla on uusi, vaikeampi kür, ja se pitää ottaa käyttöön, jos haluaa vielä kovemman tuloksen. En ole vielä varma otanko riskin ja ratsastan sen jo Stuttgartissa, voi olla että otan sen koekäyttöön vasta neljän viikon päästä Pariisissa. Stuttgart tulee olemaan tosi kovatasoinen. Tämä on meille kolmas maailmancupin kausi, ja missään kisassa ei ole ollut vielä yhtä kova vastus. Minulle on suuri kunnia mukana, toivon kvaalaavani siellä küriin ja kerääväni maailmacupin pisteitä, Stegars kertoo.

Ennakkotietojen mukaan Stuttgartissa on mukana Saksan kesän EM-kultamitalijoukkue Helen Langehanenberg, Fabienne Lütkemeier, Kristina Sprehe ja Isabell Werth. Paikalla nähdään myös kaksinkertainen olympiavoittaja, hallitseva Euroopan mestari Charlotte Dujardin Iso-Britanniasta, kolminkertainen MM-voittaja Edward Gal Hollannista sekä USA:n huippunimiin lukeutuva Lisa Wilcox.

- Olemme paremmassa tuloskunnossa kuin ikinä. Kauden tavoite on päästä ratsastamaan maailmancupin finaalissa. Se voi olla meille aika iso pala haukata, mutta mahdollinen, jos tulostaso pysyy tässä tai paranee sekä saan paikkoja sopiviin osakilpailuihin, Stegars toteaa.

1.11. Kouluratsastustuloksia CDI4* Lyon

Grand Prix vapaaohjelma, lähti 12
1) Valentina Truppa - Fixdesign Eremo del Castegn, ITA 79,600%
2) Patrick van der Meer - Uzzo, NED 76,875%
3) Marc Boblet - Noble Dream Concept Sol, FRA 74,675%
4) Terhi Stegars - Axis TSF, FIN 74,275%

Järjestäjä: www.equitalyon.com