Viimeinen World Cup -osakilpailu ennen finaalia

22.3.2014

Stegarsilla ja Axiksella viimeinen näytönpaikka, Gal GP:n ylivoimaisesti paras

Kouluratsastuksen arvostetun hallikilpailusarjan, maailmancupin, viimeinen osakilpailu ratsastetaan huomenna 's-Hertogenboschissa, Hollannissa. Tänään Grand Prix´ssa Hollanti otti kaksoisvoiton. Maailmanmestari Edward Gal oli ylivoimainen Glock´s Undercoverilla tuloksella 81.04 prosenttia.  Tanskan EM-kisojen joukkuehopeamitalisti ja talvikaudella huikeaa tulosta tehnyt Danielle Heijkoop, 26, oli Kingsley Sirolla toinen (75.56), ja italialainen Valentina Truppa ja Fixdesign Eremo del Castegno kolmas 73.02 prosentilla.Finaalipaikkaa Lyonissa tavoitteleva Terhi Stegars ei saanut vielä gp-luokassa Axis TSF:ää aivan huippuvireeseen. Tulos 67.22 prosenttia riitti 12. tilaan.-En nyt ihan tyytyväinen ole tämän päivän suoritukseen. Meille tuli muutama tyhmä pikkuvirhe ja laukanvaihdoissa joka askeleella tuli rike. Olen kuitenkin hyvällä positiivisella mielellä menossa huomiseen maailmancupiin. Ratsastan niin paljon mieluummin küriä (vapaaohjelma musiikilla), se antaa aina ekstrapotkua minulle.

Viiden tähden kilpailun tuomaristossa oli mukana myös suomalainen Maria Colliander, mikä on Stegarsin mielestä oikein tervetullutta. Edellisen kerran Stegars on ratsastanut Collianderin edessä kolme vuotta sitten, ennen Rotterdamin EM-kisoja.

-Muistan kyllä hyvin sen, kun "Marsha" on minua edellisen kerran arvostellut. Se oli Ranskassa, jossa teimme pohjanoteerauksen. Kautta aikojen huonoin ratamme, ihan varmasti, Stegars nauraa.

Huomenna Stegars starttaa Axiksella kauden viimeiseen kouluratsastuksen maailmancupin osakilpailuun ennen Lyonin finaalia.

Kymmenen parasta Länsi-Euroopan liigan ratsukkoa pääsee kilpailemaan finaalissa. Stegars on nyt sarjassa jaetulla 11. tilalla 27 pisteellä hollannin Patrick van der Meerin kanssa. GP-luokan kakkonen, Heijkoop, vaanii 13. tilalla 25 pisteellä. Molemmat hollantilaiset voivat ohittaa Stegarsin pisteissä 's-Hertogenboschissa, mutta toisaalta vain toinen heistä voi päästä finaaliin, sillä säännöissä osallistujat rajataan kolmeen ratsastajaan per maa.

Stegars on 13 pisteen päässä sarjan kymmenennestä, olympiakultamitalisti Charlotte Dujardinista. Britin ohittaminen vaatisi huomisesta kilpailusta kolmannen tai sitä tai paremman sijan. Realistisemmat mahdollisuudet Stegarsilla ovat olemassa villin kortin kautta, joita jaetaan finaaliin kolme. Paikka aukeaa myös, jos joku sarjapisteissä edellä olevista ei osallistu finaaliin.

-Toivon tekeväni huomenna näyttävän, rikkeettömän ohjelman. Sillä pitäisi jo nousta pari pykälää ylöspäin, Stegars toteaa tyynesti.

Maailmancupin kahdeksas osakilpailu alkaa 's-Hertogenboschissa lauantaina klo 14.30. Kilpailua voi seurata maksullisen FEI TV:n suorassa lähetyksessä: www.feitv.org/

Kouluratsastustulokset 21.3.
CDI-W  's-Hertogenbosch, Hollanti
Grand Prix. Lähti 16, sijoittui 8.
1) Edward Gal / Glock´s Undercover, NED 81.04
2) Danielle Heijkoop / Kingsley Siro, NED 75.56
3) Valentina Truppa / Fixdesign Eremo del Castegno, ITA 73.02
…12) Terhi Stegars / Axis TSF, FIN 67.22