Terhin päiväkirja

Kiitokset!

 

Minulle on ollut suuri ilo ja kunnia jakaa kanssanne jännittävät tunnelmat Las Vegasin matkaltamme. Nyt Axis ja minä olemme väsyneinä mutta onnellisina kotona. Kiitos, että kuljitte mukanamme!Haluan toivottaa kaikille KORK:n jäsenille, sekä kaikille muillekin jotka seurasivat matkapäiväkirjaamme, oikein hyvää kevään jatkoa sekä onnea ja menestykstä tulevalle kilpailukaudelle.

Lämpimin terveisin

Terhi ja Axis

 

 

 

 

Päivä 11/20. huhtikuuta

Kotiin!

 

Aamu aikoi heti muutaman tunnin yöunen jälkeen, minä ja Jessica von Bredow- Werndl hyppäsimme klo 2 aamuyöllä taksiin: Tallille heiniä kastelemaan, taluttamaan hevosia ja tarkistamaan viimeiset lähtövalmistelut.

Kolmenaikaan kaikki hevoset olivat lähtövalmiina kuljetettavaksi kohti 5km:n päässä sijaitsevaa lentokenttää. Ne lastattiin kuuteen eri rekkaan. Axis otettiin kolmannen kyytiin, se pääsi matkustamaan neljän hevosen tilassa yksin, seuranaan vain kaikki samassa kuljetusautossa olevan seitsemän hevosen lentoruoat. Tämä olikin hyvä juttu, me söimme yhdessä porkkanoita odotellessamme. Puolitoista tuntia kului  Euroopan hevosten lastaukseen ja sitten lähti karavaani liikkeelle. Lentokentälle mukaan pääsivät valitettavasti vain hevosten kanssa lentävät hoitajat. Tässä vaiheessa itse menin takaisin hotelliin nukkumaan muutamaksi tunniksi, että jaksaisin pirteänä matkata iltapäivällä Minneapolisin kautta Amsterdamiin.

 

Kymmenen aikaan noustuani, sain viestin, että hevoset olivat noin kahden tunnin viiveen jälkeen päässeet lähtemään kohti Hollantia. Samalla Minnalta sain tiedon, että hän oli turvallisesti laskeutunut Amsterdamiin ja oli valmiina ottamaan Axiksen vastaan. Tässä välissä hän nukkui lentokentällä parkissa olevassa kuljetusautossamme, että jaksoi ajaa pitkän lentomatkan päätteeksi meidät kaikki vielä kuuden tunnin verran Luxemburgiin.

Axis lepäsi heti lennon jälkeen n. 8 tuntia Amsterdamissa, ja sitten nokka kohti kotia.

Illalla päästyämme Luxemburgiin, ori vaikutti oikein pirtältä ja hyväkuntoiselta. Eläinlääkärimme Dr. Renk tuli kumminkin tarkistamaan vielä Axiksen terveydentilan ja sitten poika pääsikin laitumelle. Ensi yönä taitaa meille kaikille uni maittaa. Ovelta ovelle menikin 31 tuntia, ihanaa olla kotona!

Päivä 10/19. huhtikuuta


"Tänään otimme ihan rauhallisesti. Viimeinen kevyt hölkkä Las Vegasissa on tehty ja nyt valmistaudumme kotimatkaan. Hevosenhoitajani Minna lähti ensimmäisenä meistä heti aamulla kohti Amsterdamia, jotta hän on ottamassa Axista vastaan ajoissa. Ronnie lähti seuraavalla lennolla, koska hänen pitää keritä vielä maanantai-iltapäivällä töihin Luxemburgissa. Minä jäin vielä päiväksi tänne hoitamaan Axista. Yöllä kello kolmen aikaan alamme pakkaamaan hevosia kuljetusautoihin ja sitten onkin edessä lentomatka kotiin. Nyt vain sormet ja varpaat ristiin, että kaikki menee hyvin.

Kuva on illan viimeiseltä kävelyretkeltä Las Vegasissa."

 

Päivä 9/18.huhtikuuta

 

Finaali

 

Päivä alkoi normaalin kisa-aamun tapaan, pienellä alkujumpalla. Tässä vaiheessa tarkasta hevosen vireystilan, jotta tiedän suunnitella kisaverryttelyn sopivaksi. Kävimme kisa-areenalla ratsastamassa 20 minuuttia eteen- alas hölkkää. Kaikki tuntui hyvältä ja Axis pääsi talliin vielä lepäämään ennen starttia.

 

Luokka alkoi keskipäivällä, jolloin lämpötila oli Las Vegasissa noussut jo lähemmäksi +30C. Tein 45 minuutin verryttelyn, useammalla tauolla. Kansainvälisellä tasolla harvoin näkee ratsastajia verryttelemässä ilman frakkia, mutta nyt oli jo niin lämmin, että itse ainakin olisin sen kanssa läkähtynyt.

 

Finaalivapaaohjelmani lähti käyntiin mukavasti, raviohjelma ja passage-piaffi- osuudet menivät hyvin, kuten myös käynti. Laukkaohjelma oli itseasiassa myös todella sujuva, väliin livahti vain todella harmittavat virheet sarjavaihdoissa. Axis oli normaalia jännittyneempi, radan reunalla olleiden koristeiden takia. 

 

Kokonaisuudessaan oli hyvin ylpeä hevosestani, joka vaikealla areenalla varmasti antoi tänään ihan kaikkensa. Kiitos Aku <3

 

Huomenna on lepopäivä ja sitten suuntaammekin kohti kotia.

 

Päivä 8/17. huhtikuuta

Tänään meillä oli vuorossa heti aamusta seitsemän jälkeen sound check, jossa jokaiselle ratsastajalle oli varattu 10 minuuttia areenalla oman musiikkinsa äänenvoimakkuuden tarkistukseen. Yleinsä tämä tilaisuus on yleisöltä suljettu, mutta tällä kertaa järjestäjä oli myynyt pienen määrän lippuja katsojille.

Tämän jälkeen ratsastin Richardin kanssa pientä palauttavaa treeniä eilisen radan jälkeen, sekä tein muutaman piaffipiruetin huomista küriäni silmällä pitäen.

Loppupäivä menee Axiksen ja minun osalta onneksi rentoutuessa. Eilinen olikin niin kiireinen päivä, että olemme molemmat vieläkin ihan poikki. Ratsastuksen lisäksi meille ratsastajille tulee aina monta muutakin tehtävää: arvonnassa ja kokouksissa läsnäoloa, haastatteluja, sponsoreiden kanssa tapaamisia, fanien kanssa jutustelua ja valokuvia, omien treenien suunnittelua ja tiestysti minä ainakin haluan olla mahdollisimman paljon läsnä hevosten hoidoissa ja huolehtimisessa. Yleinsä tuskin edes kerkiän kiertämään expoa kisoissa ollessani, koska nukkua ja valmistautua itse kisaakin varten pitää jossain välissä. Onneksi minulla on ihana tiimi ympärilläni, ja nytkin kotona huolehtimassa muista hevosistani, johon voin luottaa 100%:sti. Ilman heitä tämä ei olisi mahdollista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päivä 7/16. huhtikuuta

 

Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Nyt tätä kirjoittaessani olen niin väsynyt, että jaksan vain todeta, että meillä oli todella hieno päivä. Superkiitokset hevosenhoitajalleni Minnalle, valmentajalleni Richardille, hevosenomistajalleni Tanjalle, aviomiehelleni Ronnielle ja tietysti kaikille sponsoreille ja tukijoille jotka ovat jaksaneet minua kannustaa sekä mahdollistaa tämän matkan - KIITOS! <3

Päivä 6/15. huhtikuuta

 

Richard pääsi vihdoin ja viimein myös perille Las Vegasiin, pitkän kiertoajelun jälkeen. Eilisen hiekkamyrskyn takia hänen lentokoneensa ei päässyt laskeutumaan tänne, vaan se ohjattiin Los Angelesiin. Sieltä Richard sitten vuokrasi auton ja ajoi yöllä Las Vegasiin, jotta kerkiäisi ajoissa aamun treeniaikaan olemaan paikalla. Tänään treenasimme vain ihan kevyesti.

Päivä 5/14. huhtikuuta

 

Tänään aloitettiin päivä jo heti auringonnousun jälkeen, treeniaikamme alkoi jo 6:00. Ohjelmassa oli meille normaaleja kilpailuun valmistavia harjoituksia: taivutusväistöja, kokoamisia ja lisäyksiä. Tällä kertaa jäin ratsastamaan verryttelytelttaan, koska halusin, että Axis liikkuisi keskittyneesti myös tässä hallissa. Las Vegasin säätila aiheutti tänään hieman yleistä rauhattomuutta hevosissa, koska alueella riehui kova hiekkamyrsky.

 

Klo 10 oli vuorossa eläinlääkäritarkastus, jonka kaikki kouluhevoset läpäisivät. 

 

Huomenna pääsen treenaamaan Richardin kanssa, toivottavasti hänen lentokoneensa pääsee laskeutumaan ajoissa. Huomenna on tiedossa myös yleisölle avoin harjoitteluaika, siihen onkin myyty paljon lippuja.

 

Päivä 4/13. huhtikuuta

 

 

 

 

Ihanaa, vihdoin karanteeni on ohi. Hevoset olivat ihan ihmeissään kun pääsivät kahden päivän pimeässä ja pienessä tallissa olemisen jälkeen keskelle kirkasta päivänpaistetta. Täällä on todella kuuma, päivisin +30c tietämillä.

Axis sai tänään hölkätä kevyesti kahdesti. Aamulla kerran ja illalla uudelleen, molemmat kerrat kisa-areenalla. Ensimmäinen jumppakerta tuntui todella jäykältä, mutta toinen olikin jo paljon parempi. Reissussa rähjääntyy, tämä koskee myös hevosia. Onneksi meillä on vielä muutama päivä aikaa ennen GP- ohjelmaa saada vireystila oikeaksi.

Sitten käytiin kylvyssä ja Minna talutteli vielä oria palmujen katveessa. Huomenna aloitetaan kunnon treeni taas.

 

 

 

 

Päivä 3/12. huhtikuuta

Tänään oli harvinaisen tylsä päivä. Hevoset saavat olla edelleen vain sisällä ja saamme taluttaa niitä vain tallissa. Innolla odotamme huomista karanteenista pois pääsyä ja ensimmäistä treenikertaa.
Hoitajani Minna Uronen saapui myös Las Vegasiin turvallisesti pitkän reissunsa päätteeksi.

Päivä 2/11. huhtikuuta

Axis pääsi turvallisesti perille Las Vegasiin ja on nyt seuraavat kaksi päivää karanteenissa. Pääsen tarkkaan suunnitellun aikataulun mukaan hoitamaan ja taluttamaan sitä. Hevosten terveydentilaa seurataan tarkasti, ja jos kaikki menee hyvin, pääsemme maanantaina siirtymään normaaliin päiväohjelmaan.
Axis oli todella väsynyt matkasta, niin kuin minäkin. Karanteenitallissa oli kyllä aika hiljaista sakkia tulopäivänä, taisivat olla muutkin ihan naatteja. Toivottavasti meidän ori piristyy kunhan saa levättyä.

Kuvassa hevoskuljetusautomme saapumassa Amsterdamiin.

Päivä 1/10. huhtikuuta

Matkalla ollaan
Starttasimme aamulla heti kuuden jälkeen kotoa Luxemburgista kohti Amsterdamin lentokenttää. Siellä Axis pääsi karsinaan lepäämään ja kävelylle vielä ennen seuraavan aamun aikaista lentoa.
Itse lähdin jo iltapäivällä kohti Las Vegasia, jotta pääsisin ottamaan oriin vastaa rapakon toisella puolella. Hoitajani Minna Uronen jäi pakkaamaan Axiksen lentokoneeseen jä tätä kirjoittaessa ori onkin vielä lennolla.
Suunnitelmiin tulikin kyllä kiemuroita, kun myöhästyin Detroitissa jatkolennoltani, ensimmäisen koneen olleen neljä tuntia myöhässä. Nyt Axis tulee laskeutumaan Las Vegasiin ennen minua. Isabell Werthin hoitaja Steffi Wiegard on onneksi lupautunut pitämään pojasta puolestani hyvää huolta.
Terkut Detroitin kentältä,
Terhi
 

Luxembourgissa

9. huhtikuuta

Tänään torstaina 9. huhtikuuta vielä tälläisissä tunnelmissa, ihanassa +19c asteessa kotona. Huomenaamulla klo 6:30 starttaamme Luxemburgista kohti Amsterdamia ja Axiksen lentoa.