Karjalainen hiuksenhienosti neloseksi

28.8.2014

Katja Karjalainen, Woikoski Double U ja valmentaja/joukkueenjohtaja Janne Bergh Normandian radalla. Kuva:SRL/Sonja Holma
Katja Karjalainen, Woikoski Double U ja valmentaja/joukkueenjohtaja Janne Bergh Normandian radalla. Kuva:SRL/Sonja Holma

Karjalaisen mitali jäi alle prosentin päähän, vapaaohjelmassa uusi mahdollisuus

MM-vammaisratsastus Normandia:

Katja Karjalainen ja Woikoski Double U niukasti neljänsiä

 

Katja Karjalainen oli uudella kilparatsullaan Woikoski Double U vammaisratsastuksen MM-kilpailuissa Normandiassa ensimmäisessä henkilökohtaisessa mitalikilpailussa keskiviikkona hienosti neljäs – jääden pronssimitalista alle prosenttiyksikön päähän. Tulos oli nyt 70,72 prosenttia ja sijoitus sama kuin maanantain joukkueohjelmassa.

 

- Kokonaisuudesta jäi hyvä mieli, rata oli soljuva, mutta olisi voinut olla parempikin. Jos voisin kelata taaksepäin ja korjata asioita, tekisin sen, mutta suoritus kulkee nonstop ja lopputervehdyksessä se on sitä mitä on, Karjalainen toteaa rauhallisesti.

 

- Pieniä korjattavia asioita pystyin hyvin tunnistamaan, mikä on paljon vasta puolen vuoden yhteistyön perusteella. Meille tuli muutama ihan selkeä virhe, keskiravista siirtymisessä pieni kompastuminen ja toinen takaosakäännös ei ollut niin hyvä. Usein kun kokoan Juusoa siihen, se joko tarjoaisi sitä ennakkoon ja joskus se taas odottaa, ja nyt liikkeeseen tuli pieni pysähdys. Lopussa olin kuulemma tullut linjan vinoon, sitä en itse tunnistanut, koska en näe kirjaimia.

 

Karjalainen on uuteen kilpahevoseensa enemmän kuin tyytyväinen.

 

- Juuso ei ollut kilpailutilanteesta ei ole millänsäkään, vaikka paikalla oli musiikkia, ihmisiä, kukka-asetelmia ja tuuli,  liput liehuivat. Se ei hätääntynyt vaan pysyi luottavaisena, se on uskomattoman täysipäinen hevonen.

 

Henkilökohtaisessa mitalikilpailussa kultaa voitti Iso-Britannian Lee Pearson – Zion (77.31), hopealle nousi Itävallan Pepo Puch - Fine Feeling S Itävallasta (74,79) ja pronssia otti Hollanin Nicole Den Dulk – Wallace. Joukkuekilpailu ratkeaa vasta, kun loput ryhmät ovat suorittaneet omat osuutensa torstaina

 

Karjalaisen kilpailu jatkuu perjantaina vapaaohjelmalla, johon etenee näillä näkymin yhdeksän parasta ratsukkoa. Karjalainen on tähän asti loistanut vapaaohjelmissa, Kentuckyn MM-kisoissa tuloksena oli pronssia ja Lontoon paralympialaisissa hopeaa – tuolloin ratsuna tamma Rosie. Ratsukon yhteistyö käynnistyi helmikuussa, mutta jo nyt hallussa on kaksi PM-kultaa ja voitto Hollannin Roosendaalin kansainvälisten kilpailujen vapaaohjelmassa.

 

Vammaisratsastustuloksia MM-kilpailut, Normandia 25.8.

 

Henkilökohtainen ohjelma, lähti 25

1) Lee Pearson – Zion, GBR 77.310
2) Pepo Puch - Fine Feeling S, AUT 74,793
3) Nicole Den Dulk – Wallace, NED 71,621
4) Katja Karjalainen - Woikoski Double U, 70,724

Katja Karjalaisen esittely: LINKKI  

Tulospalvelu: http://www.normandy2014.com/schedule-results/by-day  
Ratsastajainliiton MM-sivut http://www.ratsastus.fi/normandia /
Julkaisuvapaita kuvia http://srl.kuvat.fi/kuvat/Normandia/ -salasana kansioon mediasrl
- kuvat Sonja Holma

Normandian MM-kilpailut 2014: www.normandy2014.com/
Kaikkien ratsastajien esittelyt FEIn sivuilla: http://www.fei.org/bios

 

Ylen kanavilta yli 100 tuntia ratsastusta Normandian MM-kilpailuista:
TV2 ja Areena: http://www.ratsastus.fi/normandia_televisioinnit  Lisätietoja: www.yle.fi

 

Vapaaohjelmat
- henkilökohtainen mitalikilpailu, mukaan jatkaa yksi kolmasosa henkilökohtaisesta kilpailusta tai vähintään seitsemän ratsukkoa.
Perjantai 29. elokuuta klo 10.00-13.25 (Karjalaisen ryhmä) ja 15.30 -18.00, ajat Suomen aikaa

Vammaisratsastus

Vammaisratsastus kuuluu paralympialajeihin. Siinä kilpaillaan kouluratsastuksessa viidessä eri ryhmässä. Ryhmän määrittää koulutuksen saanut luokittaja ratsastajan toiminnallisuuden mukaan. Kilpailijoilla on mahdollisuus käyttää tarvittavia apuvälineitä.

Jokaiselle ryhmälle on omat kouluratsastusohjelmansa. Ryhmän Ia ohjelmat ovat käyntiohjelmia. Ryhmän Ib ohjelmat sisältävät käyntiä ja ravia. Ryhmien III ja IV ohjelmiin kuuluu myös laukka. Ryhmät Ia, Ib ja II kilpailevat 40 x 20 metrin kokoisella radalla ja ryhmät III ja IV in a 60 x 20 metrin radalla.

Vammaisratsastus on arvostelulaji, jossa tuomarit pisteyttävät suorituksen liike liikkeeltä, korkein arvosana on 10. Kokonaistulos ilmaistaan prosentteina mahdollisista maksimipisteistä. Vapaaohjelmissa puolet pisteistä muodostuu ns. taiteellisesta osuudesta.

MM-kilpailuissa ratsastetaan ensin joukkueohjelmat, minkä jälkeen seuraa kaksi henkilökohtaista mitalikilpailua, ensimmäinen henkilökohtaisessa ohjelmassa ja toinen vapaaohjelmassa. Joukkuekilpailu ratkaistaan kahden ensimmäisen kilpailun perusteella