WC-finaalipaikka mahdollinen

13.3.2015

Kuva: SRL/Sonja Holma
Kuva: SRL/Sonja Holma

Viimeinen Euroopan liigan osakilpailu tänä viikonloppuna

Terhi Stegarsilla jännittävät paikat maailmancupin
Eurooppa-finaalissa 's-Hertogenboschissa

Kouluratsastaja Terhi Stegars ratsasti 's-Hertogenboschissa, Hollannissa perjantaina oriilla Axis TSF 14. sijan GP:ssä tuloksella 69.96 prosenttia mahdollisista maksimipisteistä. Parhaimmillaan ratsukko on yltänyt ohjelmassa lukemiin 73,1 %, ja nyt suoritusta verotti mm. rikko piaffessa. Stegars jatkaa viidentoista parhaan mukana lauantaina maailmancupin osakilpailuun, joka samalla Länsi-Euroopan sarjafinaali.

 

Ohjelman Grand Prix voitti Hollannin  Edward  Gal ratsulla Glock`s Undercover lukemin 82.68. Toiseksi tuli Saksan Isabell  Werth  Don Johnsonilla (76.46) ennen Hollannin Diederik  van Silfhoutia ja Arlandoa (76.36).

 

- Tänään ei löytynyt paras vire. Huomiseen lähden ensimmäiseltä lähtöpaikalta, mikä ei ole todellakaan helpoin paikka pistejahtia ajatellen. Tiedän, että pystyn nousemaan monta sijaa ja virheetön ohjelma riittäisi pitkälle. Usein yleisö ja tuomarit eivät kuitenkaan valitettavasti ehdi lämmetä ensimmäisiin suorituksiin, Stegars kertoo paikan päältä tavoitettuna.

 

Tilanne on jännittävä, sillä lauantaina ratkaistaan lähtijät Las Vegasin finaaliin huhtikuussa. Stegars oli kilpailun jälkeen mukana finaalia koskevassa kokouksessa, missä hänen ilmoitettiin olevan nyt Länsi-Euroopan liigassa eli ns. superliigassa jaetulla kahdennellatoista tilalla. Paikan finaaliin saa suoraan yhdeksän kärki. Britti Charlotte Dujardin puuttuu listalta, sillä hän saa kutsun automaattisesti edellisen finaalin  voittajana. FEI ei jaa kilpailuun wild card -kutsuja kuten aiemmin.

 

Kukin maa saa finaaliin kuitenkin enintään kolme paikkaa, ja kun Stegarsin edellä on viisi saksalaista ja neljä hollantilaista, käytännössä hän on finaalia ajatellen jaetulla yhdeksännellä sijalla. Mukaan sarjassa lasketaan neljän osakilpaillun tulos. Stegars on osallistunut neljään, ja onnistuessaan hän voi hyvinkin kohentaa sijalukuaan hyvällä sijoituksella lauantaina. Maailmancup ratsastetaan klo 16 Suomen aikaa alkaen.

 

Suomalaisratsukko oli edellisessä kilpailussaan Neumünsterin maailmancupissa kuukausi sitten kuudes tehden samalla ennätyksensä Grand Prix vapaaohjelmassa lukemin 77,6 prosenttia. Kyseessä oli nousujohteisen ratsukon paras sijoitus maailmancupin osakisoissa tähän mennessä.
 

Terhi Stegars, s. 1974, on kansainvälisellä tasolla runsaasti menestystä ja hän edustanut Suomea mm MM-tasolla. Hän avioitui viime vuonna englantilaisen John O'Sullivanin kanssa. Stegars asuu Luxemburgissa, missä hän työskentelee valmennuskeskus A bis Grand Prix -tallin pääratsuttajana, valmentajana ja toimitusjohtajana. Hänen omat valmentajansa ovat olympiaratsastaja Kyra Kyrklund sekä tämän puoliso Richard White.

13.3. Kouluratsastusta CDI-W 's-Hertogenbosch, Saksa
Grand Prix, karsinta maailmancupin osakilpailuun. Lähti 18.
1) Edward  Gal - Glock`s Undercover N.O.P. 82.680
2) Isabell  Werth - Don Johnson FRH, GER 76.460
3) Diederik  van Silfhout- Arlando NH N.O.P., NED 76.360
…14)Terhi Stegars - Axis TSF, FIN 69.960
Täydet tulokset: http://www.indoorbrabant.com/sport/uitslagen