CDI Neumünster

20.2.2016

Stegars maailmancupin jatkoon

Stegars jatkaa maailmancupiin

Kouluratsastaja Terhi Stegars oli lauantain grand prix -radan jälkeen toisaalta hyvin tyytyväinen ja toisaalta vähän pettynyt.

- Tavoite saavutettiin eli pääsen huomiseen maailmancupin osakilpailuun.

Stegars oli 13. luokassa, josta 15 parasta kilpailee huomenna.

- Axis TSF tuntui raviohjelmassa paremmalta kuin koskaan. Se oli varmaan kaikkien aikojen helpoin raviohjelma minulle, hän kuvailee.

- Käyntikin sujui hyvin, mutta laukkaohjelmassa sitten tuli virheitä. Minun olisi varmaankin pitänyt ratsastaa hevosta hieman matalammassa muodossa, mutta jälkiviisaushan on tietysti helppoa.

- Laukanvaihtosarja joka toisella askeleella meni rikki, ja sellaista virhettä meille ei ole sattunut pariin vuoteen, Stegars harmitteli.

- Pisteet jäivät alemmiksi kuin miltä itsestä radalla tuntui. Yleensä olen saanut yhdellä virheellä lähemmäs 70 prosentin tuloksen. Tulos ei kuitenkaan tällä kertaa kerro radasta ihan kaikkea, Stegars pohti.

Huomiseen maailmancupin osakilpailuun Stegars lähtee hyvillä mielin. Hänellä on teknisesti erittäin vaikea ohjelma, joka yleensä sujuu hyvin.

Kilpailuun osallistui myös toinen suomalaisratsukko, Saksassa asuva Kristina Böckmann hevosella Der kleine Lord. Hevonen on juuri täyttänyt 10 vuotta eli se on vielä hyvin nuori ja kokematon tällä tasolla. Ratsukko sai tuloksen 64,38 prosenttia, jolla se ei pääse mukaan huomiseen vapaaohjelmaan.

 

Saksa, Neumünster 20.2.

Kouluratsastuksen Grand prix, karsinta maailmancupin osakilpailuun (8 sijoittui - 28 lähti): 1) Isabell Werth - Weihegold, GER, 80,020 %, 2) Jessica von Bredow-Werndl - Unee BB, GER, 75,500 %, 3) Adelinde Cornelissen - Jerich Parzival N.O.P., NED, k74,380 %, 13) Terhi Stegars - Axis TSF, FIN, 68,800 %, 25) Kristina Böckmann/Der kleine Lord 16, FIN, 64,400 %.

 

Kilpailun järjestäjän nettisivut: http://www.reitturnier.de

Täydet tulokset: http://reitturniere-live.de/2016/neumuenster_1/c03_result.html