Brno, Tsekki

20.6.2016

Kuva: Team Stegars
Kuva: Team Stegars

Stegarsille kolme voittoa ja 20 pistettä maailmancupiin

Terhi Stegars kolmeen voittoon

Kouluratsastaja Terhi Stegars on ratsastanut voitosta voittoon Brnossa Tšekissä. Arvokkain niistä tuli kouluratsastuksen maailmancupin Keski-Euroopan liigan osakilpailussa sunnuntaina, jonka Stegars voitti orilla Axis TSF GP vapaaohjelmassa ylivoimaisesti ja erinomaisin prosentein 75,38. Toiseksi sijoittuivat Unkarin Róbert Ács ja Rasputin (70,96) ennen Venäjän Elena Sidnevaa ja Romeo Staria (70,68).

- Meillä oli hyvä, sähäkkä ja virheetön vapaaohjelma. Axis oli oikein hyvä, ja ratsastus osui nappiin, Stegars iloitsee.

Suomi kuuluu Länsi-Euroopan liigaan eli ns. superliigaan, mutta sääntöjen mukaan pisteet otetaan täysinä huomioon yhdestä sen ulkopuolisen liigan osakilpailusta. Tulos antaa ratsukolle hyvän pohjan jatkaa osakilpailusta täysillä 20 voittopisteellä syksyllä käynnistyvään Länsi-Euroopan liigaan.

Ratsukko voitti myös lauantaina Grand Prix’n tuloksella 69,24 prosenttia mahdollisista maksimipisteistä.

- Axis oli todella hyvä verryttelyssä ja radalla siksakkiin asti, siinä se varasti yhden vaihdon, minkä jälkeen se ei ollut ihan parhaimmillaan, rikkoi ykköset. Siksakkiin asti se super hyvin, oli menossa yli reilusti 70 prosenttia. Se on ollut lomalla maailmancupin finaalin jälkeen ja tämä on meille Aachenia varten valmisteleva kisa, Stegars kertoo.

Mukana kisamatkalla oli myös Stegarsin nouseva hevonen, 11-vuotias oldenburgruuna Dalou Shan. Lauantai-iltana ratsu otti uransa ensimmäisessä kansainvälisessä GP Specialissa voiton tuloksella 68,5 %. Kyseessä oli hevosen vasta kolmas GP Special ylipäänsä.

- Olen mielettömän tyytyväinen, ihan huippua. Tälle hevosella sopii tavallinen GP paremmin, sillä se on aika sähäkkä hevonen, ja Specialissa on paljon pitkiä linjoja, joilla tulee helposti vauhtia. Meillä oli yksi ainoa virhe, ykköset piruettien välissä rikki, mutta muuten rata oli todella hyvä.

Ratsastaja kilpailee seuraavan kerran Aachenin huippukisoissa heinäkuun puolivälissä. Paikka isännöi viime vuoden EM-kilpailuja. Sen jälkeen kauden eteneminen on avoin. Stegarsia kiinnostavat erityisesti ne maailmancupin osakilpailut, joihin hän voisi ottaa Axiksen ohessa mukaan Dalou Shanin muihin luokkiin.

Stegars on noussut Axiksella kahteen edelliseen maailmancupin finaaliin. Hän on ollut myös lähellä saavuttaa Suomelle maapaikan Rion kouluratsastukseen, mutta on edelleen olympiarankingissa varasijalla.

 18.-19.6. Kouluratsastusta CDI-W Brno, Tšekki

 19.6. Kouluratsastuksen maailmancupin Keski-Euroopan liigan osakilpailu, Grand Prix Freestyle, lähti 13

1) Terhi Stegars - Axis TSF, FIN 75,357 %
2) Róbert Ács – Rasputin, HUN 70,925 %

3) Elena Sidneva - Romeo Star, RUS 70,675 %
Täydet tulokset: http://www.panskalicha.cz/files/kone/Zavody_2016/CDI/v13.pdf

 

18.6. Grand Prix Special -finaali, lähti 13
1) Terhi Stegars – Dalou Shan, FIN 68,549%
2) Sascha Schulz -  Wito Corleona, LUX 68,412%
3) Pedro Tavares de Almeida – Xaparra do Vouga, BRA 68,176%
Täydet tulokset: http://www.panskalicha.cz/files/kone/Zavody_2016/CDI/v09.pdf

 

18.6. Grand Prix, karsinta maailmancupin Keski-Euroopan liigan osakilpailuun, lähti 13
1) Terhi Stegars - Axis TSF, FIN 69,240 %
2) Róbert Ács – Rasputin, HUN 67,500%
3) Svetlana Kiseliova – Parish, UKR 67,000%
Täydet tulokset: http://www.panskalicha.cz/files/kone/Zavody_2016/CDI/v08.pdf

 

Tulospalvelu: http://www.panskalicha.cz/-kone-a-jezdectvi-/-zavody-