Finnderbyn koulukisassa ratsukoita viidestä maasta

6.6.2014


Jo torstaina aloitettiin

Tulokset: Equipe

Ypäjän perinteinen Finnderby-kilpailu ratsastetaan 5.- 8. kesäkuuta, nyt jo 41. kerran. Ohjelmassa on mm. este- ja kenttäratsastuksen sekä reiningin SM-kisat, vanha kunnon Finnderby-luokka ja uutuutena Golf & Ride -kilpailu. Kouluratsastuksessa on kansainvälisiä luokkia kaikille ikäryhmille ja nuorille hevosille.  Kouluratsastuksen ilmoittautumisaika on jo päättynyt, este- ja kenttäratsastajien ilmoittautuminen jatkuu. 

Koulukilpailussa on mukana kymmenkunta ulkomaista ratsastajaa Liettuasta, Ruotsista, Venäjältä ja Virosta. Ruotsista Ypäjälle tulee Per Duvefelt - Edvin, Virosta saapuvat Dina Ellerman - Landy´s Akvarel ja Royal Pokemon, Diana Pruks – Skywalker ja Romantika, Hanna-Greta Peeters - Mimii, Marit Vaiksaar - Rowena, Getter Kangur – Palladion ja Grete Hussar - Rohan Warrior. Venäläistä väriä tuo Yulia Gorbacheva – Kronjuwel ja Liettuaa edustavat Dalia Katinaite-Pranckeviciene - Chazaras MG, Sandra Sysojeva - Forvater ja Marija Vaskeviciute - Cheres III.   

Kotimaan kärjestä GP-tasolla kisaavat mm. Sirpa Degerth-Káldi – Gringo, Elisabet Ehrnrooth– Wizard II, Stella Hagelstam – Chopin III ja Soraya II, Johanna Heikkilä – Adonna, Kira Kanerva – Dorazio, Anna-Leena Meller – Mauser ja Eevamaria Porthan-Broddell – Solos Lacan. Ns. Pikkukierrokseen osallistuvat mm. Nina Dunder– Ramses XII, Heidi Huurinainen – Dressage Son, Kikka Suomio– Hopkins II, Julia Tallberg– Woodstock, Mia von Schantz – Zalzatime, Mikaela Soratie– Faustino ja Sanna Törnroth-Koivuniemi – Delbeck.

Koulukisa käydään torstaista sunnuntaihin.  Ns. Big Tourin luokista Intermediate II ratsastetaan torstaina, Grand Prix lauantaina ja GP Special sunnuntaina. Small Tourin Prix St Georges ajoittuu torstaihin, Intermediate I lauantaihin ja Intermediate Kür sunnuntaihin.

 

Kolmen lajin SM

Esteratsastuksessa Ypäjällä ratkotaan junioreiden, nuorten ja senioreiden SM. Osakilpailut ovat torstaina, perjantaina ja sunnuntaina. Perinteinen, vaativa Finnderby-luokka ratsastetaan lauantaina.

Senioreiden ja nuorten kenttäkilpailun SM:n koulukokeet ovat perjantaina, maastokokeet lauantaina ja estekokeet sunnuntaina. Mannerheimin kenttäkilpailu ratkaistaan senioreiden SM:n yhteydessä. 

Lännenratsastuskisa on kaksipäiväinen. Lauantaina Hevosopiston Vanhassa maneesissa ratsastetaan reiningin SM:n semifinaali ja kansainvälinen luokka. SM ratkeaa sunnuntain finaalissa. Mukana ovat Maria Astikainen - Chic Ruf Enterprise, Siri Haanpää - Ba shining Hickory, Maria Mustonen - Shezdunitthehardway, Pete Perkiö  - Smart Spookster, Teija Pietilä – Remidoc ja Kari Vepsä - Custom Slidetrack.

 Televisiointi

Ylen TV2 esittää Finnderbystä kaksi kisalähetystä. Pääosassa YLEN lähetyksissä on esteratsastuksen SM-kisa, mutta mukaan mahtuu juttua myös mm. kenttäkilpailun SM-kisasta ja Finnderby-luokasta.  Esitysajat ovat lauantaina 7.6. klo 17.30–18.30 ja sunnuntaina 8.6. klo 14.25–15.40.