Stellalle kaksoisvoitto Ypäjän GP:ssä

7.6.2014

Stella ja Soraya II - kaksi iloista
Stella ja Soraya II - kaksi iloista
Eevamaria Porthan-Broddell ja Solos Lacan. Kuva SRL/Sonja Holma
Eevamaria Porthan-Broddell ja Solos Lacan. Kuva SRL/Sonja Holma
Ettan Ehrnrooth ja Wizard II. Kuva: SRL/Sonja Holma
Ettan Ehrnrooth ja Wizard II. Kuva: SRL/Sonja Holma
Stella ja Chopin III. Kuva SRL/Leena Kahiluoto
Stella ja Chopin III. Kuva SRL/Leena Kahiluoto

Specialissa sama järjestys, mutta paljon paremmin pistein

Tulokset: Equipe

Stella Hagelstam otti kouluratsastuksen kansainvälisessä kolmen tähden Grand Prix -luokassa kaksoisvoiton Ypäjällä lauantaina. Parin kuukauden tauolta hienosti palanneen Sorayan tulos oli 69,08 % ja Chopinin 68,68 %. Kolmansina luokassa olivat Eevamaria Porthan-Broddell  ja Solos Lacan tuloksella 67.16 %. Sunnuntain Specialissa olivat kärkikolmikon prosentit 73, 72 ja 70 eli kaikki ylittivät tuon 70 %:n "haamurajan".

- Kevätkaudella Sorayalla maastoiltiin ja käveltiin ilman kenkiä. Viime kaudella kisasimme paljon, ja halusin pitää huolen, että se pysyy tyytyväisenä ja innokkaana, kertoo Hagelstam.  

- Innokkuudesta tulikin sitten kiva ongelma, sain ihan pidätellä sitä. Sorayan vahvoja puolia ovat aina olleet passage ja raviohjelma, niissä se taas kerran loisti. Lopun passage ja piaffi menivät tosi hyvin. Soraya myös kävelee paremmin kuin ennen. Siksakissa ratsastin ehkä vähän liian paljon kädellä.

Odotukset jatkossa ovat kovat, ratsastaja tähtää Ranskassa alkusyksystä ratsastettaviin MM-kisoihin. Viime vuonna Hagelstam oli mukana Suomen EM-joukkueessa Tanskassa Soraya II:n kanssa.

Toiseksi sijoittunut Chopin II on nouseva, laadukas hevonen.

- Se on vähän kokematon, mutta siitä tulee vielä hieno. Muutama GP-rata on takana, mutta rutiinia haemme lisää. Tein siksakissa selvän virheen, mutta tyytyväinen pitää olla. Piaffit ovat olleet Chopinille ennen vähän hankalia, mutta nyt ne toimivat hyvin.

 Kehuja ruotsalaistuomarilta

 Grand Prix’n puheenjohtajatuomarina toimi viiden tähden eli korkeimman kansainvälisen tason tuomari Gustav Svalling. Hänen ilokseen luokkaan osallistuneiden ratsukoiden taso oli parempi kuin hän oletti.

- Taso oli kuitenkin vaihteleva, sillä paras ratsukko sai minulta 69 prosenttia ja huonoin alle 54. Yleisesti ottaen olen tyytyväinen suorituksiin. Etenkin kärkiratsukoilla rata meni todella hyvin, kehuu Svalling.

Stella Hagelstamia Svalling vertasi Kyra Kyrklundiin ja uskoi, että nuorella naisella on mahdollisuus saavuttaa hevostensa kanssa parempiakin tuloksia oikeanlaisella harjoittelulla.

- Olen iloinen, että Stella kilpailee tällä tasolla. Nyt on hänen aikansa loistaa. Myös hänen hevosensa ovat todella hyviä. Soraya on mukavan energinen, Chopin on puolestaan hyvin luonteikas. Toivon heille menestystä tulevaisuuteen, kannustaa Svalling.

 Tulokset  - FEI Grand Prix (2009/2014)

1) Stella Hagelstam, Finland – Soraya II 69.080%, 2) Stella Hagelstam, Finland – Chopin III 68.680%, 3) Eevamaria Porthan-Broddell, Finland – Solos Lacan 67.160%, 4) Elisabet Ehrnrooth, Finland – Wizard II 65.920%, 5) Per Duvefelt, Sweden – Edvin 65.460%, 6) Sandra Sysojeva, Lithuania – Forvater 63.100%, 7) Johanna Heikkilä, Finland – Adonna 62.880%, 8) Kira Kanerva, Finland – Dorazio 60.660%, 9) Sirpa Degerth-Káldi, Finland – Gringo 59.280%, 10) Dina Ellerman, Estonia – Landy's Akvarel Hyl.

Muut luokat

Intermediate II -luokassa nähtiin vain kolme lähtöä, voiton vei Viron Dina Ellerman - Royal Pokemon.

Intermediate I meni Heidi Huurinaiselle hevosella Dressage Son, toisena Mia von Schantz - Zalzatime ja kolmantena Dina Ellerman - Royal Pokemon.

Intermediate I vapaaohjelma meni samoin Huurinaiselle, toisena Ellerman ja kolmantena samoin virolaisratsukko Diana Pruks - Skywalker.

Prix St Georgesin paras oli Schantz - Zalzatime, toisena Diana Pruks ja kolmantena Huurinainen.

Nuorten ratsastajien Yrjössä oli totuttuun tapaan paras Ella Tanhuanpää - Eliko 69,6 %, toisena Riikka Kuosmanen - Minet J ja kolmantena Nina Westerlund - His Royalty M.