Kanerva - Lord of Lennox sai kvaalituloksen

8.6.2014

Lord of Lennox & Emma Kanerva Wiesbadenissa
Lord of Lennox & Emma Kanerva Wiesbadenissa

Vapaaohjelmassa yli 70 %

Kisat nähtävissä livenä täällä: Clip my horse

Kanervalle 8. ja Stegars 12. Wiesbadenin GP vapaaohjelmassa

Suomalaiset kouluratsastajat Emma Kanerva ja Terhi Stegars kilpailivat Wiesbadenissa Saksassa neljän tähden kilpailun GP vapaaohjelmassa myöhään sunnuntai-iltana. Kanerva sijoittui luokassa kahdeksanneksi tuloksella  70.35 prosenttia ja Stegars kahdenneksitoista luvuin 68,80.  

Luokan kolmoisvoitto meni saksalaisratsukoille Dorothee Schneider - Silvano (77.73%), Isabell Werth - Harmonie (77.33) ja Jenny Lang - Loverboy 75.475%

Tulokset: http://reitturniere-live.de/2014/wiesbaden/c22_result.html

Järjestäjä: www.wrfc.de

Olympiaratsastaja Emma Kanerva ylitti Wiesbadenissa, Saksassa neljän tähden kilpailuissa lauantaina MM-kvaalirajan hevosella Lord of Lennox kokonaistuloksella 67.38 prosenttia, millä ratsukko oli luokassa 12. tilalla, kun 10 kärki nousi sijoituksille.

Tulos on mielenkiintoinen Normandian MM-kisoja ajatellen. Kaksitoistavuotiaan, ison, ryhdikkään ja raamikkaan ruunan  omistaa suomalainen Peggy Högsten.

- Omistaja olisi iloinen, jos meille tulisi MM-paikka, ja on luvannut että saan hevosen käyttööni  Normandiaan. Lennox tuli minulle vuosi sitten heinäkuussa koulutettavaksi ja kilpailtavaksi. Se oli mennyt omistajansa kanssa pikkukierrosta, osasi laukanvaihdot ja tapaili piaffia ja passagea, mutta ei ollut vielä startannut GP:tä, Kanerva kertoo.

- Sillä on tosi hyvä lisätty käynti, hieno laukka ja vaihdot. Ravikin on hyvä, mutta siirtymiset piaffen ja passagen välillä vielä ovat vielä vähän hankalia. Se on kuitenkin kehittynyt huimasti Kapellenin jälkeen, missä kilpailimme kaksi viikkoa sitten. Nyt teimme vain 13 laukanvaihtoa ykkösillä, mikä maksoi paljon pisteissä. Annoin avut, että tekisi kaksi lisää, mutta viesti ei vain mennyt perille.

Paikalla Wiesbadenissa oli joukkomaailman huippunimiä, ja ylivoimaisen voiton otti Saksan Matthias Alexander Rath kohuorilla Totilas luvuin 82.80 %.

-  Menimme radalle Totilaksen jälkeen ja kaikki hurrasivat ja taputtivat, kun sen tulos kuulutettiin. Jos paikalla olisi ollut Sini, se olisi kyllä sanonut heipparallaa ja poistunut paikalta. Lennox voi olla jännittynyt ja kyttäillä, mutta se otti tilanteen ihmeen coolisti eikä panikoinut, mistä se saa kyllä kymmenen pistettä.

Ratsukko tarvitsee vielä toisen kvaalin saadakseen osallistumisoikeuden MM-kilpailuihin. Ratsastajainliiton asettama tulosraja lipulle kisakoneeseen on 66 prosenttia.

Maailmanlistalla suomalaisista korkeimmalla, 35. sijalla oleva ratsukko Terhi Stegars ja Axis TSF eivät yltäneet normaaliin tasoonsa. Tulos 66.58 % oikeutti nyt 17. sijaan 30 lähtijän joukossa. Kapellennissa Belgiassa ratsukko oli GP:n neljäs luvuin 68.38 % ja otti voiton vapaaohjelmassa omalla ennätyksellään 76.03 %.

Molemmat suomalaisratsukot jatkavat Wiesbadenissa sunnuntain GP vapaaohjelmaan. Kanerva sijoittui lisäksi Prix St. Georgissa pikkukierroksella neljänneksi tammalla Schöne Zeit, 69,61 %.

7.6. Kouluratsastustuloksia CDI4* Wiesbaden, Saksa
Grand Prix, karsinta Grand Prix Specialiin ja Grand Prix vapaaohjelmaan. Sijoittui 10/30
1) Matthias Alexander Rath – Totilas, GER 82.800%
2) Isabell Werth – Harmonie, GER 74.000%
3)Jenny Lang – Loverboy, GER 73,540
…12) Emma Kanerva Lord of Lennox vF, FIN 67.380%

…17) Terhi Stegars - Axis TSF, FIN 66.580%

Järjestäjä: www.wrfc.de