Emma - Lord of Lennox kvaalasi jälleen

26.6.2014

Emma ja Sini Spirit, Hyvinkään SM-ykköset 2010
Emma ja Sini Spirit, Hyvinkään SM-ykköset 2010

Kouluratsastaja Emma Kanerva sai Lord of Lennoxilla MM-kvaalitulokset kokoon

 

 

 

Olympiaratsastaja Emma Kanerva ratsasti Perl-Borgissa, Saksassa toisen vaaditun MM-kvaalituloksen hevosella Lord of Lennox. Ratsukon tulos hevosen vasta kolmannessa kansainvälisessä Grand Prix -luokassa oli 68,76 prosenttia maksimipisteistä ja riitti kahdeksanteen sijaan. Neljän tähden tasolla kisatun luokan voitti kuusinkertainen olympiakultamitalisti Isabell Werth hevosella Don Johnson FRH (77.32 %).

-Olen erityisesti radan alkuun todella tyytyväinen. Olemme menneet koko ajan parempaan suuntaan, varsinkin piaffin ja passagen siirtymisissä. Piaffissa meillä on vielä vähän liian vähän askelia, pitäisi saada muutama lisää, Emma Kanerva kertoi.

Kanerva kehuu 12-vuotiasta Lord of Lennoxia mukavaksi ja oppivaiseksi. Sillä on iästään huolimatta vielä käyttämätöntä potentiaalia ja kilpailusuoritukset ovat parantuneet joka kerta.

Ratsukko starttaa lauantaina Perl-Borgissa gp-vapaaohjelmassa, mutta sen jälkeen suunnitelmat ovat auki.

-Johonkin kilpailuun haluan heinäkuussa mennä. Täytyy selvittää Ratsastajainliitosta, tarvitsenko vielä lisätuloksia MM-kisoja varten.

-En ajatellut kauden alussa, että Lord of Lennoxista olisi vielä tänä vuonna arvokisoihin, se oli sen verran vihreä minulle tullessaan. Mutta jos se edelleen kehittyy, ihan kiva juttu olisi MM-kisoihin päästä.

Kanerva ylitti Wiesbadenissa, Saksassa muutama viikko sitten ensimmäisen kerran MM-kvaalirajan kokonaistuloksella 67.38 prosenttia. Joukkuetoveri Terhi Stegars luovutti henkilökohtaisella kutsulla saamansa paikan Perl-Borgin kilpailuihin Kanervalle, sillä Stegarsilla oli jo koossa tarvittavat kvaalitulokset, eikä kokenut Axis TSF tarvinnut kisakokemusta.

Paderbornissa, Saksassa kilparatsastajana työskentelevä Kanerva, 28, kilpaili Sini Spiritillä Lexingtonin MM-kilpailuissa neljä vuotta sitten ja sijoittui Grand Prix´ssa 22. ja GP Specialissa 24. tilalle. Ratsukko kilpaili myös Lontoon olympialaisissa (22.) ja Rotterdamin (20.) ja Herningin (50.) EM-kilpailuissa.

Normandian MM-kilpailujen ratsastajat nimetään 21.7. Lopulliset valinnat tehdään koulu-, vammais-, este- ja lännenratsastuksessa 21.8. ja kenttäratsastuksessa 14.8.  

Kouluratsastusta CDI4*, Perl-Borg, Saksa
Tulokset 26.6.

FEI Grand Prix. Lähti 22, sijoittui 10.
Karsintaluokka GP-vapaaohjelmaan (15 parasta)
1) Isabell Werth - Don Johnson FRH, GER 77.32 %
2) Dorothee Schneider - Silvano, GER 71.48 %
3) Fabienne Lütkemeier - Qui Vincit Dynamis, GER 71.4 %
…8) Emma Kanerva - Lord of Lennox, FIN 68.76 %

Täydet tulokset: LINKKI
Järjestäjä: www.gestuet-peterhof.de