Tanhuanpää hopealle PM:ssä

29.6.2014

Hopea maistuu herkulta:)
Hopea maistuu herkulta:)
Valmentaja Marko Björs, mitalisti itse ja joukkueenjohtaja Lilli Luoma
Valmentaja Marko Björs, mitalisti itse ja joukkueenjohtaja Lilli Luoma

Ella Tanhuanpään ja Elikon menestysputki jatkui Norjassa, nuorille joukkuepronssi

Kisojen kaikki tulokset:

www.epona.no

Nuori kouluratsastaja Ella Tanhuanpää ratsasti henkilökohtaista PM-hopeaa Norjan Kristiansandissa hevosellaan Eliko. Kolminkertainen nuorten SM-kultaratsukko teki vapaaohjelmassa musiikilla hyvää työtä pienestä väsymyksestä huolimatta. Kilpailu mitaleista käytiin todella kovalla tasolla ja pienin marginaalein. PM-kilpailuiden tasoa kuvastaa hyvin se, että muut pohjoismaat ovat usein korkeimmilla sijoilla myös nuorten EM-kilpailuissa.

-Ella ratsasti todella hyvin ja paransi suorituksiaan päivä päivältä. Eliko liikkui väsymyksestä huolimatta näyttävästi ja lennokkaasti, ratsukko esiintyi harmonisesti ja varmasti, nuorten ja junioreiden maajoukkuevalmentaja Marko Björs kertoi.

Voiton vei tanskalainen Henriette Dam Vestergaard hevosella Leopold tuloksella 74,575 prosenttia. Tanhuanpään tulos oli 71,525 prosenttia ja kolmanneksi sijoittuneen tanskalaisen Pernille Teidor Olsesenin ja Don Dinon 71,475 prosenttia. Myös luokan neljäs ratsukko oli vain vajaan puolen prosentin päässä Tanhuanpäästä. Viime vuonna Tanhuanpää jäi henkilökohtaisessa kilpailussa neljänneksi.

Björs oli tyytyväinen myös Piia Salmisen ja Wild Soulin vapaaohjelmaan (67,875), joka riitti kahdeksanteen sijaan.

-Tämä oli vasta Piian toinen kür orilla, ja hän joutui vielä muuttamaan ensimmäistä vapaaohjelmaansa, sillä se oli liian vaikea esittää. Ratsukko teki tänään hyvän ja harmonisen ohjelman.

Nuorten ja junioreiden joukkueet jatkavat Norjasta suoraan Italiaan, Arezzoon, jossa kilpaillaan kahden viikon kuluttua EM-tasolla. PM-kilpailuissa nuorten joukkue oli vajaalukuinen, kun Julius von Staff-Reitzensteinin hevonen Stepdancer loukkaantui lievästi juuri kisojen kynnyksellä. Ratsukon pitäisi olla kilpailukunnossa Arezzossa.

-Jos saamme Juliuksen mukaan, meillä on todella hyvä nuorten joukkue EM:iin.

-Juniorijoukkue lähtee Arezzoon hakemaan kokemusta. Joukkue oli ensikertalainen PM-tasollakin, ja haemme näillä kilpailuilla kokemusta tulevia vuosia varten. Täällä juniorit alisuorittivat ja tekivät virheitä siellä täällä, mutta saimme tuomareilta hyviä kommentteja. Kun he ratsastavat tasollaan, ovat he hyviä ja lupaavia, Björs totesi.

 

Ida-Lotte Peltoniemen ja Top Tilaksen hopea ilahdutti

 

Myös lauantaina henkilökohtaista hopeaa voittanut poniratsukko Ida-Lotte Peltoniemi ja Top Tilas ilahdutti Björsiä.

-Top Tilas on ratsastettu rehellisesti ja taitavasti. Sillä on kolme hienoa askellajia ja Ida-Lotte on tyylikäs ratsastaja. Tuomarit arvostavat sitä, että ponia ei ole tekemällä tehty vaan suoritukset perustuvat hyvään ratsastukseen.

Peltoniemen ja hyvin herkän ja lahjakkaanTop Tilaksen PM-kilpailut alkoivat keskiviikkona luokan viimeiseltä sijalta. Toisessa luokassa ratsukko oli jo viides, ja henkilökohtaisessa mestaruusluokassa toinen.

- Ida-Lotte kokosi itsensä todella hyvin ensimmäisen päivän jälkeen. Kylmähermoinen urheilija, kehui Björs.

Kristiansandissa kilpaillaan vielä tänään senioreiden henkilökohtainen mestaruusluokka, jossa on mukana ainoana suomalaisena Suomen mestari Eevamaria Porthan-Brodell ja Solos Lacan.

 

Kouluratsastuksen PM-kilpailut, Kristiansand, Norja
Tulokset 29.6.

Luokka 14. Nuorten ratsastajien henkilökohtainen mestaruuskilpailu.
FEI Kür Nuorille ratsastajille 2009. Lähti 14, sijoittui 5.
1) Henriette Dam Vestergaard  - Leopold, DEN 74,575 %
2) Ella Tanhuanpää  - Eliko, FIN 71,525 %
3) Pernille Teidor Olesen - Don Dino, DEN 71,475 %
...8) Piia Salminen - Wild Soul, FIN 67,875 %
Ahava, Anna-Kaila - Rock Rum, FIN kesk.
Täydet tulokset: LINKKI

Järjestäjä: www.epona.no