Huiput Achenissa

17.7.2014


Axis sai yli 70 % GP:ssä ja oli 23. Totilas taas ykkönen

Täältä voi seurata kisoja suorana: http://www.clipmyhorse.tv

Terhi Stegars suoritti vahvasti Aachenin Grand Prix´ssa

 

Terhi Stegars hioo MM-kuntoaan kovimmassa mahdollisessa seurassa CHIO Aachenissa. Stegars ja 15-vuotias ori Axis TSF starttasivat maailmanlistan kärkiratsukoiden rinnalla FEI Grand Prix´ssa. Paikalla oli myös paluuta tekevä kolminkertainen MM-kultamitalisti, ori Totilas ja Saksan Matthias Alexander Rath. He veivät luokan voiton 82,3 prosentin tuloksella.

 

-Olen käynyt usein Aachenissa katsomassa ja kisannutkin aiemmin, mutta tällaista osanottajalistaa en ole aiemmin nähnyt. Monet kärkiratsastajat ovat ennen arvokisoja vältelleet kisaamista Saksassa, mutta nyt paikalla ovat kaikki, Terhi Stegars kertoi.

 

Stegarsin tavoitteena on päästä Aachenissa, jossa kilpaillaan MM-kisojen formaatilla, jatkoon GP Specialiin 30 parhaan ratsukon joukossa Grand Prix´sta.

 

-Sellainen ajatus on, koska olemme kisanneet paljon maailmancupia, jossa on aina kür (vapaaohjelma musiikilla). Halusin päästä ratsastamaan specialin, sillä se on tavoitteenani MM-kisoissa.

 

Suunnitelma toimi erittäin hyvin, sillä ratsukko teki GP:ssa vahvan suorituksen, 70,18 prosenttia, mikä riitti kiven kovassa seurassa 23. sijaan.

 

-Olen ihan kauhan tyytyväinen tämänpäiväiseen. Eniten siihen, että vanha mukavuudenhaluinen orini esiintyi erittäin kuumalla ilmalla edukseen. Sain sen helteestä huolimatta verryteltyä hyvin. Radalla se teki varmaankin parhaimman laukkaohjelman, mitä olen ikinä ratsastanut.  

 

Luokan voitti siis Rath Totilaksella, toinen oli saksalainen Helen Langehanenberg / Damon Hill NRW (81.22 %) ja kolmas Adelinde  Cornelissen / Jerich Parzival N.O.P. (80.98 %) Alankomaista.

 

Luokassa käytiin myös joukkuekilpailu, jossa voiton vei selkeällä erolla Saksa, Hollanti oli toinen ja Espanja kolmas.

 

Grand Prix Special kilpaillaan Aachenissa lauantaina klo 10 alkaen. CHIO:ssa kisataan myös este- ja kenttäratsastuksessa, vikellyksessä ja valjakkoajossa.

 

Kouluratsastustulokset 17.7.
CHIO5*Aachen, Saksa

Lähti 39, sijoittui 12.
1) Matthias Alexander Rath / Totilas, GER 82.3 %
2) Helen Langehanenberg / Damon Hill NRW, GER 81.22 %
3) Adelinde  Cornelissen / Jerich Parzival N.O.P., NED 80.98 %
4) Isabell Werth / Bella Rosa, GER 79.58 %
…23) Terhi Stegars / Axis TSF, FIN 70.18 %

Täydet tulokset: LINKKI
Järjestäjä: www.chioaachen.de