Axis ylitti oman ennätyksensä

19.7.2014

GP Specialissa Stegars ja Axis saivat hienot prosentit 71,608

Terhi Stegars ja Axis 18. Aachenin GP Specialissa

Terhi Stegars ja ori Axis TSF jatkoivat vahvoja esityksiään CHIO Aachenissa. Stegars ja 15-vuotias Axis tekivät GP Specialissa onnistuneen suorituksen tuloksella 71,608 prosenttia. Ratsukko nousi sillä 18. sijalle 30 ratsukon joukossa. Aachenin finaalipaikka jäi vajaan prosentin päähän. Kilpailijoiden joukossa oli mm. lähes kaikki maailmanlistan kymmenen kärkiratsukkoa.

-Tämä oli minun kaikkien aikojen paras specialin tulos. Jännä juttu on, että olen ratsastanut tämän ohjelman edellisen kerran vuonna 2011. Piti tulla Aacheniin harjoittelemaan specialia MM-kisoja varten, onnellinen Terhi Stegars naureskeli.

Luokan voitti jälleen Matthias Alexander Rath kolminkertaisella MM-kultaratsulla Totilaksella. Toinen oli tänään onnistuneesti suorittanut olympiakultamitalisti Charlotte Dujardin ja Valegro ja kolmas saksalainen maailmancupin finaalivoittaja Helen Langehanenberg / Damon Hill NRW.

Stegars ei löytänyt paljon parannettavaa ohjelmassaan, joka miellytti myös katsojia.

Pientä haparointia ennen toista vaihtoa ja viimeinen pysähdys. Katsojat saivat täällä osallistua tuomarointiin, ja olin heidän arvioinneissa todella korkealla, toisena, vielä luokan puolivälissäkin.

Myös valmentaja Richard White antoi positiivista palautetta.

-Richard on harvoin tyytyväinen, mutta nyt hän sanoi, että sain liian vähän pisteitä. Hän on yleensä aika tiukka palautteissaan.

Stegars ei ilmeisesti kilpaile ennen Normandian MM-kisoja elokuun viimeisellä viikolla. Tavoitteena on säilyttää nyt löytynyt vire. Hevonen myös läpäisi Aachenissa Suomen joukkueen eläinlääkärin tekemän tarkastuksen.

Kouluratsastustulokset 19.7.
CHIO5*Aachen, Saksa
Grand Prix Special

Lähti 30, sijoittui 12.
1) Matthias Alexander Rath / Totilas, GER 84,529 %
2) Charlotte Dujardin / Valegro, GBR 83.157 %
3) Helen Langehanenberg / Damon Hill NRW, GER 82,078 %
4) Isabell Werth / Bella Rosa, GER 81,471 %
…18) Terhi Stegars / Axis TSF, FIN 71.608 %