Hevoset perillä Ranskassa

23.8.2014


Kaikki hyvissä voimissa

Suomen ensimmäiset MM-ratsukot hyvissä voimissa Normandiaan

 

Ratsastuksen MM-kilpailut käynnistyvät Normandiassa, Ranskassa Caenin kaupungissa maanantaina. Heti silloin kisa-urakkansa aloittavat koulu- ja lännenratsastajat sekä vammaisratsastaja Katja Karjalainen. Starttia ennen kaikilla hevosilla on edessään vielä hevostarkastus, jonka jälkeen arvotaan lähtöjärjestykset joukkueille ja yksilökilpailijoille.

 

- Kaikki hevoset ovat saapuneet kilpailupaikalle ja voivat hyvin, samoin ratsastajat. Treeni aloitetaan huomenna ja vet check on sunnuntaina aamukahdeksalta. Tallialueella hevosten asiat ovat hyvin, mutta näin alkuun järjestelyt ovat vielä vähän kaoottisia, kertoo kouluratsastuksen joukkueenjohtaja Elisabet Ehrnrooth.

 

Lännenratsastajien hevosia odotetaan saapuvaksi tunnin sisällä, kun joukkueenjohtaja Seppo Perkiö vastaa puhelimeen kisapaikalla.

 

- Hevosia varten on tallissa kaikki valmiina. Ne ovat tulossa tänne pysähdyspaikaltamme Belgiasta, missä ne kaikki olivat erinomaisen hyvässä kunnossa ja liikkuivat  hyvin matkan jälkeen. Meillä on jo tänään illalla ratsastusvuoro pääareenalla, viemme hevoset sinne tutustumaan paikkaan ja ne saavat mennä mm. rentoa laukkaa. Reiningissä on jo täysi tohina täällä päällä ja molemmilla areenoilla ratsastetaan parhaillaan, Perkiö sanoo.

 

Lännenhevosten tarkastus on sunnuntaina klo 10 ja lähtöjärjestykset arvotaan klo 15. Reiningin nelihenkinen joukkue pitää nimetä klo 14 mennessä kuuden ratsukon joukosta.

 

Vammaisratsastuksen valmentaja ja joukkueenjohtaja Janne Bergh on kirjautumassa tiiminsä kanssa hotelliin.

 

- Katjan hevonen saapui tänne tänään aamulla ja se matkusti hyvin, kaikki on ok. Nyt pitäisi saada hotellihuoneet, järjestää akkreditoinnit kuntoon ja kuljetus kisapaikalle sekä ehtiä vielä ratsastaa hevonen.  

Kenttäratsastajien MM-kilpailu käynnistyy torstaina kouluratsastusosuudella ja esteratsastus on vuorossa vasta toisella kisaviikolla. Alltech FEI World Equestrian Games™ -kilpailuissa on mukana kahdeksan ratsastuksen lajia, joista matkaratsastus mennään ensimmäisellä kisaviikolla ja nelivaljakot ja vikellys toisella.

Ratsastuksen MM-kilpailut, Normandia, Ranska 25.8.-7.9.2014

Ohjelma ja joukkueet: http://www.ratsastus.fi/mm_ohjelma
Ratsastajien esittelyt:
Kouluratsastajat / Esteratsastajat / Kenttäratsastajat / Vammaisratsastajat / Lännenratsastajat

Ylen kanavilta yli 100 tuntia ratsastusta Normandian MM-kilpailuista:
TV2 ja Areena: http://www.ratsastus.fi/normandia_televisioinnit / Lisätietoja: www.yle.fi

Ratsastajainliiton MM-sivut http://www.ratsastus.fi/normandia /
Julkaisuvapaita kuvia http://srl.kuvat.fi/kuvat/MM-edustajia/ -salasana kansioon mediasrl
Normandian MM-kilpailut 2014: www.normandy2014.com/
Kaikkien ratsastajien esittelyt FEIn sivuilla: http://www.fei.org/bios