Joukkue MM ratkottiin

26.8.2014


Charlotte Dujardin ja uljas Valegro pitivät pintansa taitavassa seurassa ja veivät parhaat pisteet taas kerran - se ei kuitenkaan riittänyt brittien joukkuevoittoon
Charlotte Dujardin ja uljas Valegro pitivät pintansa taitavassa seurassa ja veivät parhaat pisteet taas kerran - se ei kuitenkaan riittänyt brittien joukkuevoittoon
"Nipsu" ja Solos Locan tekivät hienoa työtä mM-kisoissa vain vuoden yhteistyön jälkeen. Kuva: SRL/Sonja Holma
"Nipsu" ja Solos Locan tekivät hienoa työtä mM-kisoissa vain vuoden yhteistyön jälkeen. Kuva: SRL/Sonja Holma
Mikaela Lindhin "Masi" aloittaa keveämmän elämän maailmanmestaruuksien jälkeen. Kuva: SRL/Sonja Holma
Mikaela Lindhin "Masi" aloittaa keveämmän elämän maailmanmestaruuksien jälkeen. Kuva: SRL/Sonja Holma
Stella Hagelstam ja Chopin III. Kuva: SRL/Sonja Holma
Stella Hagelstam ja Chopin III. Kuva: SRL/Sonja Holma

Saksa palasi kultakantaan, Englanti toinen, Hollanti kolmas

MM-kouluratsastus: Saksalle joukkuekultaa, Suomi neljästoista

 Kouluratsastuksen joukkuekilpailu saatiin päätökseen Caenissa Normandiassa D’Ornano jalkapallostadionilla Saksan voittaessa joukkuekultaa, Iso-Britannian hopeaa ja Hollannin pronssia. Suomi oli 14. tilalla 24 maan joukossa.

Kilpailu oli samalla karsinta keskiviikon henkilökohtaiseen mitalikilpailuun ohjelmassa Grand Prix Special, johon jatkaa Grand Prix´n 30 kärkiratsastajaa.

Suomen Terhi Stegars  lähti tiistaina radalle joukkueen ankkurina ja kirjasi tuloksen 69.26 prosenttia oriillaan Axis TSF, mikä riitti  44. sijaan. Toinen päivän suomalaisratsukko Mikaela Lindh - Skovlunds Más Guapo oli 50. luvuin 68.53. Maanantain ratsukoista  Eevamaria Porthán-Broddell ja Solos Lacan olivat 49. tilalla (68,7) ja Stella Hagelstam - Chopin III 76. tilalla (65,5) kaikkiaan sadan startanneen ratsukon joukossa.  

- Kokonaisuuteen olen tyytyväinen, mutta Axis olisi saanut olla pirteämpi. Se ei ollut tänään tarpeeksi energinen ja olisi saanut kantaa itseään paremmin. Meille tuli pieniä tahtirikkoja, ja se viime silaus jäi puuttumaan. Keskityin täysin, ratsastin jokaisen liikkeen ja pisteen mikä oli mahdollista, en nähnyt yleisöä enkä tuomareita. Saamani pisteet olivat aivan oikein, sain sen verran sain mitä ratsastin, Stegars sanoo.

- Jäin omista tavoitteistani hieman, olisin halunnut ratsastaa huomenna Specialin, mutta olen tyytyväinen kokonaisuuteen ja oli todella hienoa ratsastaa MM-kilpailuissa. Meillä ollut hyvä henki tiimissä, olemme tukeneet toisiamme ja puitteet täällä ovat upeat. Tällaisten suomalaisratsastajien ja taustajoukkojen kanssa on hienoa olla liikenteessä.

Axiksen, 15, kanssa jatkosuunnitelmat saavat odottaa hääkiireiden alla, sillä Stegars astuu avioon kolmen viikon kuluttua englantilaisen miesystävänsä Ron O’Sullivanin kanssa.

- Axiksen kanssa ei ole vielä konkreettista suunnitelmaa. Tämä oli päätavoite tälle kaudelle, nyt nollataan tilanne. En suunnittele sille eläkettä, voi olla että keskitymme ensi vuoden EM-kisoihin – hevosen ehdoilla kuten aina, Stegars toteaa.

Masi jätti jäähyväiset arvokisa-areenoille

Mikaela Lindhin Skovlunds Mas Guapon suorituksen alkuosa kärsi jännittyneisyydestä, mutta laukkaosuus osui nappiin.  

 - Masi oli tänään tosi hyvä verryttelyssä, mutta jännittyi ohjelman alussa. Se näkyi raviohjelmassa, koska Masi ei ole luonnostaan mikään liitokavio. Käyntiosuuden jälkeen se rentoutui ja laukkaosuus oli erittäin onnistunut, varma, vakaa ja se teki myös hienot laukanvaihdot, minkä lisäksi viimeinen pituushalkaisija oli tosi hyvä, Lindh kertoo.

Lindh on päättänyt, että tämä jää ratsun viimeiseksi arvokilpailuksi.

- Masi on tehnyt tehtävänsä, mennyt kaksi PM- ja EM-kisaa sekä olympialaiset ja nyt MM-kilpailut. Se on antanut minulle kaikkensa ja edustanut Suomea kunniakkaasti monta vuotta. Rakastan sitä hyvin paljon, ja se on antanut itsestään joka millin, mihin se pystyy. Jatkossa se saa olla oppilaitteni ja tyttäreni Idan opetusmestarina. Minusta on ihana käydä sen kanssa maastossa, ja se saa myös opettaa nuoret hevoset liikkumaan luonnossa- sillä on vielä monta tärkeää tehtävää!

Lindh on joka solullaan kilparatsastaja ja tähtäimessä ovat uudet haasteet uusilla ratsuilla.

- Minulla on kaksi hyvää kahdeksanvuotiasta hevosta nousemassa gp-tasolle, Skovlunds Gamin ja Bellissimo. Tarkoitus on startata niillä GP:tä kansallisella tasolla ensi kaudella, toinen tekee jo sujuvasti koko hela hoidon ja molemmat osaavat kaikki tarvittavat liikkeet.

 

Kouluratsastuksen MM-kilpailut Normandia 26.8.2014

 

Grand Prix, joukkuetulokset (24 maata mukana)
1) Saksa
2) Iso-Britannia
3) Hollannin pronssia.
…14) Suomi

 

Grand Prix, henkilökohtaiset tulokset
1) Charlotte Dujardin – Valegro, GBR 85.271

2) Isabell Werth - Bella Rose, GER 81.529

3) Helen Langehanenberg - Damon Hill NRW, GER 81.357

…44) Terhi Stegars - Axis Tsf, FIN 69.257

…49) Eevamaria Porthan-Broddell - Solos, FIN 68.700

…50)  Mikaela Lindh - Skovlunds Más Guapo, FIN 68.529
…76) Stella Hagelstam- Chopin III, , FIN 65,500

Tulospalvelu, täydet tulokset: http://www.normandy2014.com/schedule-results/by-day

Ratsastajainliiton MM-sivut http://www.ratsastus.fi/normandia /

Ratsastajien esittelyt: LINKKI
Normandian MM-kilpailut 2014: www.normandy2014.com/
Kaikkien ratsastajien esittelyt FEIn sivuilla: http://www.fei.org/bios

Ylen kanavilta yli 100 tuntia ratsastusta Normandian MM-kilpailuista, myös tiistain joukkuekisa!
TV2 ja Areena: http://www.ratsastus.fi/normandia_televisioinnit / Lisätietoja: www.yle.fi

 

Grand Prix Special
Keskiviikkona 27. elokuuta klo 10.30–13.20 ja 14.45–17.35
Henkilökohtaiseen mitalikilpailuun ohjelmassa Grand Prix Special jatkaa Grand Prix´n 30 parasta ratsukkoa.

Grand Prix vapaaohjelma
Perjantaina 29. elokuuta klo 14.35–17.35
Henkilökohtaiseen mitalikilpailuun Grand Prix vapaaohjelmassa eli kürissä etenee 15 parasta ratsukkoa Grand Prix Specialista.