Karjalainen viides vapaaohjelmassa

29.8.2014

Lee Pearson, Zion ja prinsessa Haya, FEI:n puheenjohtaja
Lee Pearson, Zion ja prinsessa Haya, FEI:n puheenjohtaja

MM Normandia: Katja Karjalaisen Woikoski Double U lunasti paikkansa maailman huipulla

Katja Karjalainen teki vakuuttavaa työtä ja hienon radan Woikoski Double U:n kanssa vammaisratsastuksen MM-kilpailujen vapaaohjelmassa, johon jatkoi henkilökohtaisen mitalikilpailun yhdeksän parasta. Viuluorkesterin siivittämän radan tulos oli 72.250 prosenttia, millä ratsukko sijoittui viidenneksi. Keskiviikon henkilökohtaisessa ohjelmassa ratsukko oli neljäs samoin kuin maanantain joukkueohjelmassa. Karjalaisen ryhmässä 1b starttasi 25 ratsukkoa.

 

- Tunnelma oli hyvä radan läpi, on helppoa, kun musiikki vie mukanaan. Missään kohti en ollut väärässä kohdassa, enkä tunnistanut mitään isompia virheitä. En tiedä onko Juuso välillä liikkunut vähän matalammassa muodossa, mikä on näkynyt pisteissä, Karjalainen toteaa. Hänen näkövammansa rajoittaa hevosen hahmottamista.

 

Ratsukon yhteistyö on kestänyt vasta puoli vuotta, mihin nähden tasainen tulosrivi kärjen tuntumassa MM-tasolla on aivan loistava saavutus. Se on erinomainen tulos myös siihen nähden, että hollantilaisruuna Woikoski Double U on vasta yhdeksänvuotias (isä Sandreo - emän isä Purioso). Hevosen omistaa Karjalaisen tukija Oy Woikoski Ab.

 

-  Katja on noussut nyt myös uudella hevosellaan maailman huipulle. Hevosen kapasiteetti riittää pitkälle, eikä siinä ole mitään virhettä tai puutetta – tarvitaan vain lisää voimaa ja parempi kokoamisaste, ja niiden kanssa voidaan tehdä töitä. Ensi kauden tärkein tavoite on kerätä tarvittavat karsintatulokset Rion paralympialaisiin ja merkittävin arvokilpailu on Euroopan mestaruudet Ranskassa elo-syyskuun vaihteessa, maajoukkuevalmentaja Janne Bergh toteaa.

 

Karjalainen on todella tyytyväinen hevoseen, ensimmäinen iso askelma kohti Rioa on astuttu.

 

- Hevonen on aivan uskomaton, se ei voisi käyttäytyä kilpailuissa paremmin ja sillä on myös riittävä laatu meidän ryhmässämme. Tuomareiden pöytäkirjat ovat oppimista varten, ja kaikki mitä kommenteissa on ollut, on työstettäviä asioita, ratsastaja sanoo.

 

Karjalainen ratsasti edellisissä MM-kisoissa Kentuckyssa neljä vuotta sitten pronssia ja Lontoon paralympialaisissa hopeaa – tuolloin ratsuna tamma Rosie. Woikoski Double U:n kanssa yhteistyö käynnistyi helmikuussa.

 

Vapaaohjelman kärkikolmikko pysyy samana kuin henkilökohtaisessa ohjelmassa. Kultaa voitti Iso-Britannian Lee Pearson – Zion (80.05), hopealle nousi Itävallan Pepo Puch - Fine Feeling S (78.00) ja pronssia otti Hollanin Nicole Den Dulk – Wallace (75.15). Joukkuekilpailussa kultaa otti Iso-Britannia, hopeaa Saksa ja pronssia Hollanti ja maat lunastivat samalla joukkuepaikat Rioon.

 

Vammaisratsastuksen vapaaohjelmista on lähetys Yle TV2:ssa tänään perjantaina klo 20.30-20.50 sekä yle.fi/areena klo 20.00-20.15.

 

Vammaisratsastustuloksia MM-kilpailut, Normandia 29.8.

 

Vapaaohjelma, lähti 9 parasta henkilökohtaisesta ohjelmasta

1) Lee Pearson – Zion, GBR 80.050
2) Pepo Puch - Fine Feeling S, AUT 78.000 
3) Nicole Den Dulk – Wallace, NED 75.150 
4) Silvia Veratti – Zadok, FIN 73.650 
5) Katja Karjalainen - Woikoski Double U, 72.250