"Nipsu" esikuvaksi

26.10.2014

Solos Lacan löi sunnuntain kaksintaistelussa ruotsalaisen

Eevamaria Porthan-Broddell kotiutti voiton Suomeen kouluratsastuksen kaksintaistelussa

 

Sunnuntaina Helsinki International UB Horse Show´n yleisöä hemmoteltiin mukaansatempaavalla kansainvälisellä kouluratsastuksen kaksintaistelukilpailulla Dressage Knock-Out presented by Atelier Torbjörn Tillander, jossa esitettiin vaativimpia GP-liikkeitä kisakentällä samanaikaisesti pareittain. Jatkopaikka heltisi vain paremmalle.

 

Haasteen otti vastaan kahdeksan ratsukkoa, joista viimeiseen kaksintaisteluun maaotteluhengessä karsivat mukaan Suomen Eevamaria Porthan-Broddell  - Solos Lacan sekä Ruotsin Mads Hendeliowitz - Weihenstephaner. Hendeliowitz oli voittanut jo GP:n ja GP vapaaohjelman, mutta tällä erää oli hänen vuoronsa kukistua suomalaiselle.

 

- Suhtauduin aluksi vähän kielteisesti tähän kilpailumuotoon, koska minulla ei ollut siitä aivan selkeää kuvaa. Olin myös vähän huolissani kentältä kantautuneesta melusta sen jälkeen miten hevoseni torstaina reagoi. Itseasiassa tämä oli todella hyvä ja opettavainen kokemus hevoselle, sillä harvoin on mahdollisuutta ratsastaa yleisön taputtaessa ja hurratessa tällä tavoin. Kilpailu oli hyvin hauska ja joukkuehenkinen, kiva lopetus viikonlopulle, Porthan-Broddell hymyilee.

 

Hendeliowitzin hevonen viihtyi areenalla ja heittipä myös muutaman riemukkaan pukin suorituksensa päätyttyä.

 

- Tällainen kilpailu on hyvä kaikilta kannoilta, sekä yleisölle että hevoselle. Kouluratsastus voi olla todella hauskaa katsottavaa, mies toteaa.

 

Luokan arvostelivat kansainväliset tuomarit Irmeli Summanen ja Peter Holler, Saksa.

 

- Jaoimme tehtävän niin, että toinen arvosteli punaisen ja toinen sinisen ratsukon normaalia kouluratsastuksen skaalaa käyttäen. Lopuksi keskustelimme päätöksestä yhdessä. Alussa oli aika tasaväkisiä pareja ja valinta oli vaikeampaa. Viimeisellä kierroksella vastakkain oli kaksi hyvää hevosta, joista toinen teki virheitä ja toinen ei, jolloin päätös oli helppo.

 

Hendeliowitzin hevonen teki lisätyssä ravissa tahtirikon ja laukanvaihdoissa joka askeleessa viimeisessä vaihdossa takajalat astuivat tasajalkaa.

 

Kilpailussa jaettiin oli 10.000 dollarin palkintopotti. Lisäksi Porthan-Broddell sai Atelier Torbjörn Tillanderin suunnitteleman upean kaulakorun, jossa oli kolme vaaleansävyistä helmeä ja nahkaa. Myös Hendeliowitz palkittiin, tällä kertaa miehekkäämmällä rannekorulla, jossa oli nahkaa ja mustia helmiä.

 

Eevamaria Porthan-Broddell Vuoden esikuva!    

                              

Helsinki International Horse Show’ssa valitaan vuosittain ratsastuksen Vuoden esikuva. Valinnan suorittaa Horze yhdessä Suomen Ratsastajainliiton ja Helsinki International UB Horse Show’n kanssa. Viime vuonna esikuvaksi valittiin Lontoon paralympiamitalisti Katja Karjalainen.

 

Tämän vuoden esikuvaksi nimettiin Eevamaria Porthan-Broddell. Hän nousi varahenkilön paikalta kouluratsastuksen MM-joukkueeseen ja teki kilpailuissa kauden ennätyksensä ollen toiseksi paras suomalainen ratsukko. Porthan-Broddell on esimerkillinen urheilija, joka panostaa harjoitteluun ja erinomaisuuteen. Hän toimii myös ratsastajainliiton aluevalmentajana ja välittää omaa osaamistaan tuleville huipuille. Porthan-Broddell sai tunnustuksen ohella 500 euron lahjakortin Horzen B Vertigo -mallistoon.

 

Tulokset 26.10.
Kansainvälinen kouluratsastus, kaksintaistelu

Dressage Knock-Out presented by Atelier Torbjörn Tillander. Lähti 8, sijoittui 5.
1) Eevamaria Porthan-Broddell/Solos Lacan Suomi, 2) Mads Hendeliowitz/Weihenstephaner Ruotsi, 3) Elisabet Ehrnrooth/Wizard II Suomi 3) Sophie Fleming Tärnström/Schumi Ruotsi 5) Dina Ellerman/Landy S Akvarel Viro 5) Per Duvefelt/Edvin Ruotsi 5) Kira Kanerva/Dorazio Suomi 5) Charlotte Esping/Ciwi Ruotsi

Tulokset: http://eventcontent.hippoonline.de/956/docs/ERG_Dr_Knock_Out2014.pdf