Stegars sijoittui Stuttgartissa

23.11.2014


Vapaaohjelman voitti Fabienne Lütkemaier d´Agostinolla hieman yli 80 prosentilla.
Vapaaohjelman voitti Fabienne Lütkemaier d´Agostinolla hieman yli 80 prosentilla.

Vapaaohjelma Axiksen juttu, tulos 76,35 %

Hää- ja laidunloman jälkeen huippusuoritukseen

- Stegars 7. Stuttgartin maailmancupissa!

 

Kouluratsastaja Terhi Stegars teki oriilla Axis TSF erinomaisen vapaaohjelman Stuttgartissa nousten lauantaina  maailmancupin osakilpailussa seitsemänneksi tuloksella 76,35 prosenttia. Taiteelliset pisteet nousivat parhaimmillaan 81 prosenttiin. Stegarsin ohjelman teknisesti vaikeutetuissa osissa nähtiin mm. harvinaiset siirtymiset suoraan piaffepiruetista laukkapiruettiin ja laukkapiruetista piaffeen.

 

- Axis osaa tanssia. GP on meille vähän pakkopulla, disko on enemmän meidän juttu. Tämä ei ollut ennätyksemme vapaaohjelmassa, mutta maailmancupissa paras tuloksemme tähän asti. Tunnelma oli uskomaton, halli oli loppuunmyyty ja yleisö taputti meille seisaallaan, Stegars iloitsee.

 

- Aina on tosi paljon juttuja, joita voi parantaa, mutta kokonaisuus oli tänään hyvä. Tiedän kyllä, että jos pystyisin viemään Axiksen kaikki parhaat hetket yhdellä kerralla radalle, voisin saada jopa yli 80 prosenttia, mutta siitä voi vain unelmoida, tuleeko sellaista päivää ikinä.

 

Saksa vei kouluratsastuksen Länsi-Euroopan liigan kauden kolmannessa osakilpailussa neljä ensimmäistä sijaa. Voiton ja samalla johtopaikan liigassa ottivat Fabienne Lütkemeier - D'Agostino (80,60 %) ennen Jessica von Bredow-Werndliä ja  Unee BB:tä (80,38). Kolmanneksi sijoittui Isabell Werth Don Johnsonilla (79,50). Perjantain GP:ssä Saksa otti niin ikään nelosvoiton. Stegars oli siinä kymmenes.

 

Edellisen kerran Stegars ja Axis kilpailivat elokuun lopussa MM-kilpailuissa, joissa ratsukko oli parhaana suomalaisena 44. tilalla. Syyskuussa Stegars avioitui englantilaisen John O'Sullivanin kanssa ja piti ensimmäistä kertaa 20 vuoteen neljä viikkoa vapaata. Myös kilpakumppani pääsi pitkälle lomalle.

 

- Axis oli laitumella, ratsuttajaoppilas kävi sen kanssa muutaman kerran maastossa. Viimeksi sillä on ollut vastaava paussi 2009 vuoden SM-kisojen jälkeen. Se hevonen on antanut minulle niin paljon, että paras muistoni MM-kilpailuista oli, kun päätin päästää se laidunlomalle, se oli sen ansainnut. Meillä on kaikki hevoset laitumella ja tarhassa, mutta oreja ei ole päästetty laitumelle ihan turvallisuussyistä.  Ajattelin, että laitan silmät kiinni, jos se loukkaa itsensä niin sitten niin käy. Mutta siellä se tonki tyytyväisen kuraa, kuten muutkin hevoset. Laidun kuuluu nyt sen ohjelmaan jatkossakin, Stegars hymyilee.

 

Viisitoistavuotiasta Axista on toki treenattu toki huolella loman jälkeen.

 

- Nykyään kilpailutan sitä säästeliäästi ja katson tosi tarkkaan mihin sen vien. Ratsastan sille lähinnä kuntoa ja hyvän mielen liikuntaa, mitä paremmalla ja freesimmällä mielellä se on, sitä paremmin se menee. Hiomme tietysti liikkeitä, mutta emme tee kokonaisia liikesarjoja tai paljon toistoja. Axis on elämänsä kunnossa, siinä ei näy ikä missään, ja haluan pitää se hyvänä mahdollisimman pitkään.

 

Seuraavaksi Stegars starttaa Lontoon maailmancupissa joulukuun puolivälissä. Maailmancupissa hän on nyt jaetulla 30. tilalla.

 

Stuttgartissa kilpaillaan esteratsastuksen maailmancup sunnuntaina, siellä Suomea edustavat Jessica Timgren ja Vaillant.


22.11. Kouluratsastustuloksia CDI-W Stuttgart, Saksa
Grand Prix vapaaohjelma, Länsi-Euroopan liigan . osakilpailu, lähti 15.

1) Fabienne Lütkemeier - D'Agostino FRH, GER 80,600 %
2) Jessica von Bredow-Werndl - Unee BB, GER  80,375 %
3) Isabell Werth - Don Johnson FRH, GER 79,500 %
4) Dorothee Schneider - Forward Looking, GER 79.475 %
5) Danielle Heijkoop - Kingsley Siro N.O.P., NED, 77.325 %
6) Sönke Rothenberger - Favourit, GER 76.825 %
7) Terhi Stegars - Axis TSF, FIN 76.350%
Täydet tulokset: http://results.hippodata.de/2014/967/ranking12.html?style=longines

Maailmancupin tilalle: http://eventcontent.hippoonline.de/967/docs/Reem_Acra_FEI_World_Cup_standings_nach_Stuttgart_2014.pdf

Järjestäjä: www.stuttgart-german-masters.de