Stegars & Axis - uusi ennätys!

30.1.2015

Amsterdamissa parille uusi piste-ennätys Grand Prix´issä 73,1

Terhi Stegars ja Axis seitsemänsiä Amsterdamin GP:ssä ennätysluvuin

 

Suomen kouluratsastuksen ykkösnimi Terhi Stegars teki orilla Axis TSF perjantaina Amsterdamissa uuden ennätyksensä 73,1 prosenttia mahdollisista maksimipisteistä ohjelmassa Grand Prix. Edelliseen ennätykseen 72,02 tuli reilusti nousua. Luokka oli samalla karsinta lauantain maailmancupin osakilpailuun. Ratsukon sijoitus oli seitsemäs viiden tähden kilpailussa, jossa oli mukana kauden kovimpiin lukeutuva osallistujakaarti.

- Ohjelma oli hyvä ja tasainen ja minulla oli radalla varma fiilis. Laukkasiksakeissa tuli radan ainoa, harmittava virhe. Axis teki laukanvaihdon yhtä askelta liian aikaisin. Radalla se tuntui liikkeessä todella hyvältä, mutta vanhana kettuna se tietää nämä jutut liian hyvin. Olen harjoitellut siksakeja todella paljon, enemmän kuuliaisuutta kuin itse kuviota. Yleensä Axis tekee tämän rikkeen jo alussa, nyt se tuli vasta lopussa, joten ehkä jatkossa saamme sen kokonaan pois, Stegars kertoo paikan päältä tavoitettuna.

Amsterdamin ennätysmatka tuli ratsukolle eteen vähän yllättäen ja paikalla päästiin kommellusten kautta.

- Olen todella onnellinen tästä parhaasta tuloksestamme, joka tuli yllättäen aika huonoista lähtökohdista, mutta sitä tyytyväisempi voi nyt olla. Alun perin tarkoitukseni ei ollut tulla tähän kilpailuun, ja päätin lähtemisestä lopullisesti vasta tiistai-iltana. Minulla on murtunut kylkiluu ja joudin hammasleikkaukseen, joten en ole oikein itse päässyt valmistautumaan ja keskittymään kilpailuun – toisin kuin hevoseni.

Myös Stegarsin tukijoukot paikan päällä ovat tavallista harvalukuisemmat.

- Valmentajani Richard White (Kyra Kyrklundin puoliso) on Yhdysvalloissa, eikä ehtinyt sieltä tänne. Pomoni Tanja Kayser, joka ajaa yleensä hevosrekkaamme, joutui puolestaan olkapääleikkaukseen. Niinpä harjoittelimme viikonloppuna ratsuttajaoppilaamme Minna Urosen kanssa ajamista meidän valtavan kokoisella hevoskuljetusautollamme. Tulin tänne pienellä budjetilla ja näin tyttöjen kesken vähän katsomaan miten käy. Yleensä maailmancupeihin valmistaudutaan todella pitkään ja huolella. Sinänsä tästä tuli mielenkiintoinen kilpailu, Stegars naurahtaa.

Voiton otti Ison-Britannian nimiin odotetusti hallitseva maailmanmestari, olympiavoittaja ja Euroopan mestari Charlotte Dujardin Valegrolla huikein luvuin 86.14 %, mikä jäi kuitenkin parin Lontoossa joulukuussa tekemän maailmanennätyksen 87.74 % taakse. Toisiksi sijoittuivat Hollannin Danielle  Heijkoop ja Siro N.O.P. (78.32) ja kolmansiksi Saksan Jessica von Bredow-Werndl - Unee Bb, GER  74.880%

Kouluratsastuksen maailmancupin Länsi-Euroopan liigan kuudes osakilpailu ratsastetaan Amsterdamissa lauantaina 13.30 Suomen aikaa alkaen.

- Menen seuraavaksi katsomaan lähtöpaikkojen arvontaa ratsastajien edustajana, foreign riderin roolissa. Toivottavasti saan hyvän numeron, Stegars hymyilee.

30.1. Kouluratsastustuloksia CDI-W Amsterdam, Hollanti

Grand Prix, karsinta maailmancupin osakilpailuun. Lähti 20, jatkoon 15.

1) Charlotte Dujardin - Valegro, GBR 86.140 %
2) Danielle  Heijkoop - Siro N.O.P.,  NED 78.320%
3) Jessica von Bredow-Werndl - Unee Bb, GER  74.880%
…7) Terhi Stegars – Axis TSF, FIN 73.100 %


Järjestäjä: www.jumpingamsterdam.nl

Täydet tulokset: http://results.scgvisual.com/2015/amsterdam/r10.html

Stegarsin tuomari- ja liikekohtaiset numerot: http://results.scgvisual.com/2015/amsterdam/sheet_10_181.html

 

Lisätietoa sarjasta, säännöt ja tulokset FEIn sivuilla: LINKKI