Kyra Ypäjällä 21.3.

14.2.2015

Kyra Kyrklund. Kuva: Ulla Fagerholm-Lindholm/SRL
Kyra Kyrklund. Kuva: Ulla Fagerholm-Lindholm/SRL

Oripäivillä teemana nuoren hevosen koulutus

Ilouutinen Ypäjältä

Kyra Kyrklundin kouluklinikka Hevosopistolla Oripäivien aikana

Suomalaisen kouluratsastuksen kirkkain tähti, moninkertainen olympiaratsastaja Kyra Kyrklund vetää kouluratsastusklinikan Ypäjällä lauantaina 21.3. Tilaisuuden järjestää Hevosopisto.

Klinikan teema liittyy nuoren hevosen kouluttamiseen. Osallistuvat ratsukot kutsutaan klinikkaan, mukana on maamme kouluratsastuksen kärkinimiä. Klinikka ajoittuu iltapäivään, jolloin yleisöllä on mahdollista seurata myös Oripäivien palkintojen jakoa.

Ilouutinen Kyran klinikasta on todella tuore, ja yksityiskohtaisempaa tietoa aikataulusta, lipunmyynnistä jne. saadaan Hevosopiston nettisivuille viikon 6 loppupuolella, kannattaa siis seurata sivuja!

Klinikka ajoittuu vuotuisten Oripäivien viimeiseen päivään. Oripäivät käynnistyvät 19. maaliskuuta. Oripäivien järjestäjinä ovat Suomen Hippos, Ratsujalostusliitto ja Hevosopisto.

Kyran klinikka on osa Hevosopiston kansainvälistä koulutus- ja valmennussarjaa, joka on maaliskuussa muutenkin vilkkaimmillaan. Ennen Kyraa Ypäjällä valmentaa ja opettaa saksalainen, Wahrendorfin keskuksen pääopettaja ja estevalmentaja Markus Scharmann. Malliskuun lopulla 30. – 31.3. vuorossa on kouluratsastuksen kansainvälinen huippuosaaja Christoph Hess, ja kevään aikana Hevosopistolla valmentaa vielä myös Kyran puoliso Richard White. Jo ennen näitä tapahtumia Ypäjällä nähdään Emile Faurien nuorten hevosten katsastus, jossa ratsukot tähtäävät kouluratsastuksen Top Dressage Finland –valmennusryhmään.