Axis Las Vegasiin!

24.3.2015

Varasijalta World Cup´in finaaliin

Terhi Stegars ratsastaa Las Vegasissa maailmancupin finaalissa

 

Terhi Stegars on saanut kutsun ratsastaa Axis TSF:llä kouluratsastuksen maailmancupin finaalissa Las Vegasissa, joka järjestetään 15.-19. huhtikuuta. Hän nousi finaalipaikalle varasijalta tehtyään menestyksekkään kauden Länsi-Euroopan liigassa.

 - Aivan mielettömän upea juttu, olen aivan sanaton. Ensin en ollut uskoa Akin (Ylänne, SRL:n urheilujohtaja) viestiä. Finaalipaikasta oli tänä vuonna erittäin moni kiinnostunut, koska se ratsastetaan Las Vegasissa. On todella hienoa päästä sinne kilpailemaan, sellaista paikkaa ei ole toista maailmassa. Olen aina puhunut mieheni kanssa, että haluaisin nähdä Las Vegasin, nyt pääsemme sinne ilman eri matkaa, Stegars iloitsee.

 Stegarsin kilpakumppani, musta 16-vuotias trakehnerori Axis TSF, on tehnyt nousujohteista kilpauraa ja sen tulostaso on kohonnut jatkuvasti. Stegars on kouluttanut sen itse nuoresta hevosesta asti.

 - Tällainen hetki kruunaa ne kaikki miljoonat työtunnit ja raskaat työpäivät, mitä tämän eteen on tehty. Paikka finaalissa on otettu omalla työllä ja ratsastuksella, tämä ei ollut mikään villi kortti, Stegars hymyilee.

 Finaalihevoset lentävät Atlantin yli 11. huhtikuuta Amsterdamista.

 - Lähden Las Vegasiin huippufiiliksellä. Ajattelin, että ratsastan Axiksen kanssa viimeiseen asti sitä ajatellen, että saisimme finaalipaikan. Valmistauduttu ollaan siis joka tapauksessa hyvin.

 Terhi Stegars, s. 1974, on Suomen tällä hetkellä menestyvin kouluratsastaja ja maailmanlistalla 45. sijalla. Hän on edustanut Suomea mm. Normandian MM-kilpailuissa. Hän avioitui viime syksynä englantilaisen John O'Sullivanin kanssa. Stegars asuu Luxemburgissa, missä hän työskentelee valmennuskeskus A bis Grand Prix -tallin pääratsuttajana, valmentajana ja toimitusjohtajana. Hänen omat valmentajansa ovat Suomen menestynein kouluratsastaja kautta aikojen, Kyra Kyrklund, sekä tämän puoliso Richard White.

 Stegarsia ennen vain kaksi suomalaisratsastajaa on osallistunut kouluratsastuksen maailmancupin finaaleihin, Kyrklund viidesti ja Mikaela Lindh kaksi kertaa. Esteratsastuksessa Mikael Forstén on ollut finaalissa kaksi kertaa.