Kahdesti kakkoseksi

29.3.2015

Stella Hagelstam ja New Hill Julitrea hienosti sijoilla Barcelonan pikkukierroksella

Stella Hagelstam ja New Hill Julitrea
hienosti sijoilla Barcelonan pikkukierroksella

Kouluratsastaja Stella Hagelstam otti hienosti kaksi kertaa kakkossijan Barcelonan neljän tähden kansainvälisten kilpailujen pikkukierroksella tammalla New Hill Julitrea. Perjantaina ratsukko oli toinen Intermediate I-luokassa ja keskiviikkona Prix St Georgessa, missä se otti erinomaiset lukemat 71 prosenttia mahdollisista maksimipisteistä.

Vasta yhdeksänvuotias hevonen on superlupaus, ja sen menestyksestä tekee vielä ilahduttavamman, että se edustaa suomalaista ratsujalostusta. FWB-tamman on kasvattanut inkoolainen Gunnel Forström.

Hagelstam oli mukana myös perjantai-illan Grand Prix’ssä oriilla Chopin III. Ori oli malttamaton ja mm. kaksi ensimmäistä pysähdystä menivät rikki, mikä maksoi paljon pisteissä. Loppupelissä ratsukon tulos 65,90 % oikeutti 12. tilaan. Viikkoa aiemmin ratsukko oli GP:ssä kolmas tuloksella 69.79 %.

- Molemmat hevoset ovat olleet tänään tosi vaikeita ratsastaa, todella kuumia. Voi olla, että väsymys purkautuu hektisyytenä. Itselläni oli radalla hyvä ja rauhallinen olo, mutta vaikka kokeilin mitä ja yritin vaihtaa välillä taktiikkaa, en saanut Chopinia rauhoittumaan. Se ei seissyt missään paikallaan, vaihtoi laukat takaa ristiin ja rastiin, Hagelstam kertoo.

Intermediatessa lähes kaikilla hevosilla oli paljon rikkoja ja suhteellisen matala tulostaso kautta linjan verraten aiempiin kilpailuihin. Oliko olosuhteissa jotain erityistä, mikä vaikutti hevosiin?

- Tänään ensimmäinen tosi kuuma ja aurinkoinen päivä, tätä ennen ollut aika kylmää ja sateista. Luulisi että se vaikuttaisi hevosiin päinvastoin, Hagelstam toteaa.

24.-29.3. CDI4* Kouluratsastusta Barcelona, Espanja

Perjantai 27.3.

Intermediate 1, sijoittui 10/14
1) Joao Victor Marcari Oliva - Haddington KHR, BRA 66,737 %
2) Stella Hagelstam - New Hill Julitrea, FIN 66,737 %
3) Antonio Verdejo Pérez - Kafu III, ESP 66,605 %

Keskiviikko 25.3.

Prix St. Georges, sijoittui 10/28
1) Maria Eilberg/Royal Concert GBR 72,263 %
2) Stella Hagelstam/New Hill Julitra FIN 71,000 %
3) Michael Eilberg/Der Designer GBR 70,658 %

Tulokset ja aikataulut: http://scores.topiberian.com/
Järjestäjä: www.events-barcelonahorses.com