Emma sijoittui

6.4.2015


Lord of Lennox sai 68,12 % GP:ssä

Emma Kanerva aloitti kansainvälisen
kisakauden lupaavissa merkeissä

 

Kouluratsastaja Emma Kanerva aloitti kansainvälisen kautensa lupaavissa merkeissä Stadl Paurassa, Itävallassa sijoittumalla Lord of Lennoxilla neljänneksi Grand Prix’ssä tuloksella 68,12 prosenttia. Luokan voitti isäntämaan Victoria Max-Theurer ratsulla Blind Date (74,86).
 

- Olen tyytyväinen hevoseen ja että se aloitti näin hyvin pitkän paussin jälkeen. Rata oli siisti, tasainen ja varma, mutta siirtymisiin tarvitaan vielä tarkkuutta. Jatkossa haetaan vielä lisää lennokkuutta ja näyttävyyttä. Tämä ei ollut vielä samaa tasoa kuin viimeinen ratamme viime vuonna, josta saimme myös yli 68 prosenttia. Tuntuu, että olen itsekin vähän ruosteessa, toivottavasti pääsen nyt kisaamaan enemmän ja saan lisää rutiinia. GP:ssä tehtävät tulevat todella nopeasti eteen, Kanerva toteaa.

 

Lord of Lennox kilpaili edellisen kerran viime kesäkuun lopussa Perlissä Saksassa neljän tähden kilpailuissa saaden tuloksen 68.76 % Grand Prix’ssä, jossa loukkaantuminen katkaisi hevosen kilpailukauden.

 

Kanervalla on mukanaan Stad Paurassa myös kansainvälistä kilpa-uraansa aloittava Sini Solina. Sen kanssa tulos sunnuntain Grand Prix Specialissa oli 66,098 prosenttia. Kaksitoistavuotias tamma teki hyvää työtä radalla, mutta tulosta verottivat erityisesti rikkeet viimeisellä piaffe-passage-linjalla. Lauantain Grand Prix’ssä ratsukko oli 12. tuloksella 64,06 %.

 

- Eilen meni pipariksi laukanvaihdot ja muutenkin. Ratsastin eilen tosi varovaisesti, Solina olisi ehkä tarvinnut enemmän tukea ja tuli turhia virheitä. Tänään meni paljon paremmin. Molemmat laukanvaihdot joka askeleessa onnistuivat melko hyvin ja pääsimme näyttämään ne tuomareille. Luulen että viimeisellä keskilinjalla hevonen vain väsyi, mistä tulivat ne rikot. Olen erityisen iloinen, että päätuomari Peter Holler meille tänään yli 68 prosenttia, kun eilen saimme häneltä 61, Kanerva sanoo.

 

- Tämä oli hevosen kansainvälinen debyytti, joskus on aloitettava meni syteen tai saveen. Mieluummin kuitenkin niin, että saa virheiden 66 prosenttia, koska siitä on hyvä parantaa.

 

Olympiaratsastajan kauden päätähtäin on EM-kilpailussa, mutta pidempi suunnitelma etenee kohti seuraavia olympialaisia.

 

- Toivon,  että jompikumpi hevonen pääsisi mukaan EM-kisoihin. Lennox on niistä kokeneempi ja varmempi, mutta Solinalla tähtään Rioon. Se tarvitsee lisää kokemusta ja kisoja alle sekä voimaa. Sen kanssa on käyty pitkä tie, ja etenemme ihan rauhassa.  

 

Kanerva kilpailee Lord of Lennoxilla maanantaina GP vapaaohjelmassa.

 

5.4. Kouluratsastusta CDI3* Stadl Paura, Itävalta

 

Grand Prix, sijoittui 6/10
1) Victoria Max-Theurer - Blind Date, AUT 74,860%
2) Jessica von Bredow-Werndl - Zaire, GER 71,520%
3) Matthias Bouten - Söhnlein Brilliant MJ, GER 68,380%
4) Emma Kanerva - Lord Of Lennox VF, FIN 68,120%