Axis kunnossa

14.4.2015

Eläinlääkärin tarkastus läpäisty Vegasissa

Kouluratsastuksen maailmancup: Axis läpäisi vet checkin

 

Kouluratsastaja Terhi Stegarsin musta ori  Axis TSF läpäisi Las Vegasissa, Yhdysvalloissa tiistaina aamupäivällä eli Suomen aikaa illalla hevostarkastuksen kisapaikalla saaden lähtöluvan maailmancupin finaaliin. Kilpailu käynnistyy torstaina ohjelmalla Grand Prix. Starttiajat arvotaan keskiviikkona illalla paikallista aikaa, aikaero Suomeen on -10 tuntia.

 

- Täällä ollaan hiekkamyrskyssä ja helteessä, eli on aika mielenkiintoista. Vet check oli isossa päähallissa, mutta sen ulkopuolella oli hirveä tuuli, kaikki teltat ihan vinossa, tosi hurja ilma. Olosuhteet ovat aika haasteelliset, Stegars kertoo paikan päältä.

 

- Axis viihtyy hyvin Las Vegasissa, se on matkasta vähän väsynyt eikä vielä ole ihan huippusäädöt käsissä. Sillä on pitkä matka takana, ja olosuhteet tiedettiin etukäteen. Tässä on vielä muutama päivä aikaa virittää säädöt kohdalleen. Axis teki Aachenissa viime kesänä 30 asteen helteessä parhaan ohjelmansa, joten en ole huolissani. Richard tulee tänne tänään illalla, Stegars sanoo viitaten valmentajaansa Richard Whiteen, joka tunnetaan myös Kyra Kyrklundin puolisona.

 

- Olen onnellinen, että olen täällä, tavoitteeni on tehdä hyvä ohjelma, johon olen itse tyytyväinen.

 

Torstaina ratsastetaan Grand  Prix, jossa kaikkien ratsukoiden on ylitettävä 60 prosentin tulosraja jatkaakseen varsinaiseen finaaliin, joka ratsastetaan lauantaina GP vapaaohjelmassa. Aiemmin jatkoon pääsi GP:n 15 parasta. Stegars on sääntömuutokseen tyytyväinen.

 

-  Jos on tiensä finaaliin kamppaillut, ei mitään järkeä että kahdeksastatoista kolme jää ulkopuolelle. Yksi suoritus kestää kuitenkin vain kymmenen minuuttia.