SRL:n gaalassa palkittuja

19.4.2015

Siiri Kyrö & Kyrö Hot Flow Ypäjällä. Kuva: SRL/Sonja Holma
Siiri Kyrö & Kyrö Hot Flow Ypäjällä. Kuva: SRL/Sonja Holma
Sirkku, Siiri ja Kyösti Kyrö. Kuva: SRL/Sonja Holma
Sirkku, Siiri ja Kyösti Kyrö. Kuva: SRL/Sonja Holma
Eeva-Maria Porthan-Broddell ja Solos Lacan. Kuva: SRL/Eeva Vaahreta
Eeva-Maria Porthan-Broddell ja Solos Lacan. Kuva: SRL/Eeva Vaahreta

Kyrö Hot Flow valittiin SRL:n gaalassa

TULEVAISUUDEN HEVONEN -Tulevaisuuden hevoseksi nimettiin suomalaista ratsujalostusta edustava FWB-ruuna Kyrö Hot Flow, joka voitti orimattilalaisen omistajansa ja kasvattajansa Siiri Kyrön ratsastamana kouluratsastuksen 5-vuotisderbyn. Hevonen edusti Suomea mallikkaasti myös nuorten hevosten MM-kisoissa.

 

VUODEN RATSASTUSTEKO - Eevamaria Porthan-Broddell, nousu kouluratsastuksen huipulle
Vuoden sykähdyttävin yksittäinen suomalainen ratsastusteko oli Eevamaria Porthan-Broddellin komeettamainen nousu Solos Lacanin kanssa Suomen kouluratsastuksen huipulle. Tuloksena kaudelta mm. Suomen mestaruus ja oma ennätystulos MM-kilpaluissa sekä hieno menestys Helsinki International Horse Show’ssa.
 

TULEVAISUUDEN LUPAUS - Ella Tanhuanpää
Tulevaisuuden lupauksena palkitaan alle 30-vuotias ratsastusurheilija, jolla on edellytyksiä menestyä tulevaisuudessa. Kouluratsastaja Ella Tanhuanpää voitti nuorten PM-hopeaa sekä nuorten Suomen mestaruuden jo kolmatta kertaa perättäin. Kausi huipentui EM-kilpailujen finaalipaikkaan Arezzossa, Italiassa. Tanhunpää on varmaotteinen nuori ratsastaja, joka osoittaa suurta lahjakkuutta.
 

VUODEN KASVATTAJA - Anne Niemi
Vuoden kasvattaja -palkinnolla kunnioitetaan sitä merkittävää työtä, jota kasvattajat tekevät tuottaessaan uusia urheiluhevosia kilparadoille. Eläinlääkäri Anne Niemi tekee vakuuttavaa työtä suomalaisen ratsukasvatuksen rintamalla. Hän on kasvattanut toistakymmentä varsaa, joista tällä hetkellä menestynein on upea jalostusori Duendecillo P, joka on kantakirjattu Suomen ja Tanskan ohella myös Hannover-kantakirjaan. Se menestyy hienosti myös kansainvälisillä areenoilla aina GP-tasolla asti.

 

VUODEN VALMENTAJA - Kyra Kyrklund
Vuoden valmentajana palkitaan ansioitunut valmentaja, joka on vuosia toiminut suomalaisen ratsastusurheilun ja -harrastuksen edistämiseksi. Yleisöäänten perusteella palkinnon sai Kyra Kyrklund, ratsastuksen professori, moninkertainen olympiaratsastaja ja huipputason kansainvälinen valmentaja. Kyrklund on rakentanut vahvan perustan ja kulttuurin suomalaiselle kouluratsastukselle ja ollut nostamassa sitä kansainväliseen menestykseen. Hän on työskennellyt myös kansainvälisesti kouluratsastuksen merkittävänä vaikuttajana. Kyrklund on myös yleisön suursuosikki Suomessa valmennusklinikoiden pitäjänä ja Hippos-lehden kolumnistina.
- Ehdolla olivat myös Janne Bergh, Emile Faurie ja Piia Pantsu.

 

VUODEN HEVOSENOMISTAJA - Oy Woikoski Ab
Mäntyharjulainen Oy Woikoski Ab lähti viime vuonna tukemaan Lontoon paralympialaisten hopeamitalisti Katja Karjalaisen kilpauraa. Karjalainen sai yrityksen avulla helmikuun puolivälissä käyttöönsä uuden, upean kilparatsun Woikoski Double U, jolla hän lunasti jälleen kerran paikkansa maailman huipulla sijoittuen Normandian MM-kilpailuissa kahdesti neljänneksi ja kerran viidenneksi. Tuloksena kaudelta oli myös mm. kaksi PM-kultaa.

 

Kyra Kyrklund -palkinto Ida-Lotte Peltoniemelle ja Laura Kockille

Kyra Kyrklund -kannustuspalkinnon ja 2.500 euroa sai kouluratsastuskomitean esityksestä kaksi lupaavaa kouluratsastajaa. Ypäjäläinen poniratsastaja Ida-Lotte Peltoniemi voitti vuonna 2014 Suomen mestaruuden ja PM-hopeaa. Raaseporilainen junioriratsastaja Laura Kock voitti SM-hopeaa ja edusti Suomea ansiokkaasti PM- ja EM-tasolla.