Parajoukkue loisti Belgiassa

25.4.2015

Joukkue pyrkii Rion paralympialaisiin

Suomen parajoukkue teki Belgiassa Nations Cup -historiaa

 

Suomen paralympiamaajoukkue teki historiallisen tuloksen Waregemin Nations Cupissa Belgiassa. Joukkue, jossa olivat mukana kokeneet arvokilpailuratsastajat Jaana Kivimäki ja Katja Karjalainen sekä juniorit ja kansainvälisen tason ensikertalaiset Kaisla Osara ja Jessica Kerttunen, saavutti toisen sijan.  Joukkueen tulos, 414,522 %, oli kautta aikojen paras. Belgian voittotulos oli 429,659 prosenttia.  Suomen ennätysprosentit olivat loistavasti ajoitettu, sillä joukkue hakee seuraavan 10 kuukauden ajan paikkaa Rio de Janeiron paralympialaisiin.

 

-Me haluamme joukkueen Rioon. Ja kuten näette, se on tällä porukassa mahdollista, joukkueen valmentaja Janne Bergh toteaa päättäväisesti puhelimessa.

 

Kivimäki ja hänen uusi ratsunsa Bellilene voitti tänäänkin oman ryhmänsä 1B luokan tuloksella 71,862. Berghin mielestä ratsastaja teki eilistä parempaa työtä radalla, mutta suoritukseen mahtui myös yksi iso virhe.

 

Karjalainen ja hänellä vain kuukauden ollut Woikoski High Flow oli luokassaan neljäs tuloksella 69,276 prosenttia.

-Katja on ollut täällä todella kipeä. Hänellä on flunssa, eikä hän saa kunnolla henkeä, koska häntä yskittää niin paljon. Hänen hevosensa oli tänään parempi, mutta Katjalla petti loppuradasta selvästi kunto.

 

Päivän ehdoton tähti oli nuorten erityispalkinnon voittanut Kaisla Osara hevosella Kom Furiko. Ratsukko nosti tulostaan perjantaista 1,5 prosenttia ja sijoittui ryhmä III:n luokassa seitsemänneksi. Jessica Kerttunen ja Ladykiller suorittivat henkilökohtaisen ohjelman omalla tasollaan (63,512 %).

 

Sunnuntaina jokaisen ryhmän seitsemän parasta jatkaa Waregemissä vapaaohjelmaan. Suomalaisista mukana kilpailussa ovat Kivimäki, Karjalainen ja Osara.

 

Vammaisratsastusta CPEDI3* Waregem, Belgia
Tulokset 25.4.
Ryhmä 1B, henkilökohtainen ohjelma
1) Jaana Kivimäki – Bellilene, FIN 71,862 %
2) Nicole Den Dulk - Fifty Fifty, NED 71,379 %
…4) Katja Karjalainen - Woikoski High Flow, FIN 69,276 %

Ryhmä III, joukkueohjelma
1) Philippa Johnson - Lord Louis RSA 70,512 %
…7) Kaisla Osara - Kom Furiko, FIN 66,146 %
9) Jessica Kerttunen - Ladykiller, FIN 63,512 %

Joukkuekilpailu
1) Belgia 429,659 %
2) Suomi 414,522 %

Valmentaja Janne Bergh, joukkueenjohtaja Nina Kivimäki
Täydet tulokset: LINKKI
Järjestäjä: www.quadrille.bz

 

Suomen paralympiaratsukoilta upea tien avaus kohti Rioa!

 

Suomalaiset paralympiaratsastajat avasivat kansainvälisen kilpailukautensa hienoissa merkeissä Waregemissä, Belgiassa. Sunnuntaina ryhmän 1B  vapaaohjelmassa Jaana Kivimäki otti tammalla Bellilene toisen sijan erinomaisella tuloksella 73,55  prosenttia. Katja Karjalainen oli kolmas Woikoski High Flow’n kanssa myös hyvin luvuin 71,80 %. Voiton ottivat Hollannin Nicole Den Dulk ja Fifty Fifty, 74,50 %.

 

Molemmat suomalaisratsastajat kilpailivat uusilla hevosilla. Kivimäen ja 9-vuotiaan hollantilaistamma Bellilenen yhteistyö on kestänyt vasta kolme kuukautta, ja Karjalaisella on ollut 12-vuotias hannoverruuna  Woikoski High Flow vasta kuukauden päivät.

 

- Jaanan hevonen oli tänään vähän vahva kädelle eikä kuunnellut niin hyvin. Jaanan voimat olivat loppua, mutta hän taisteli ja ratsasti hienosti loppuun asti. Tänään oli varmaan Katjan hevosen paras päivä. Ratsukon yhteistyö on ollut joka päivä parempi. Katja on kokenut kilpailija, joka pystyy muokkaamaan ratsastuksensa hyvin hevosen mukaan. maajoukkuevalmentaja Janne Bergh kertoo paikan päältä.

 

- Molemmat tekivät tänään erittäin hyvää työtä  ja pystyvät myös nostamaan tulostasoaan, kun yhteystyö uusien hevosten kanssa kehittyy.

 

Suomen joukkue lunasti Waregemissa hienosti historiallisin pisteluvuin toisen sijan joukkuekilpailussa, joka ratkaistiin lauantaina. Mukana oli myös kaksi junioriratsastajaa, joista Kaisla Osara karsi mukaan vapaaohjelmissa ratkottaviin henkilökohtaisiin finaaleihin suomalaista ratsujalostusta edustavalla, vasta 8-vuotiaalla ruunalla Kom Furiko. Joukkueessa oli mukana myös hyvää työtä tehnyt Jessica Kerttunen 16-vuotiaalla ruunalla Ladykiller II. Osara oli sunnuntain vapaaohjelmassa seitsemäs tuloksella 64,20 %.

 

- Molemmille nuorille tämä oli ensimmäinen kansainvälinen kilpailu ja Kaislan ensimmäinen kür. Kumpikin ratsasti täällä todella hienosti. Olen todella ylpeä Kaislasta. Hevonen yllätti hänet tänään ja hyppäsi radalle sisään ennen kuin kello oli soinut, mikä tuotti pientä jännitystä yleisölle ja tietysti myös ratsastajalle. Vaikeaan lähtökohtaan nähden hän sai oikein hyvät pisteet. Nyt molemmille vain lisää kokemusta ja hyvältä näyttää, Bergh toteaa.

 

Joukkueenjohtajana ensi kertaa toiminut Nina Kivimäki on tyytyväinen viikonlopun saldoon.

 

- Tämä on ollut ihan super viikonloppu, kaikki tekivät hienoa työtä ja olen joukkueesta todella ylpeä kuten Jannekin. Katja oli kipeä ja selvisi siihen nähden todella hyvin. Nuoret ja Jaana ratsastivat loistavasti. Meillä oli hyvä joukkuehenki ja kaikki toimi hyvin -  tästä on hyvä jatkaa!

 

Suomen joukkueen tavoitteena on paikka Rio de Janeiron paralympialaisiin. Kansainvälisiä tuloksia kerätään paralympiarankingissa ensi tammikuuhun loppuun asti. MM-kilpailuista joukkuepaikan saivat Iso-Britannia, Saksa ja Irlanti. Joukkuerankingista paikan saa edelleen seitsemän eniten joukkuerankingpisteitä kerännyttä joukkuetta, mukaan lasketaan kahden parhaan joukkuetuloksen pistesumma. Henkilökohtaisessa rankingissa huomioon otetaan kuusi parasta tulosta.

 

- Rioon pääsy joukkueella on kovan työn takana, mutta tämä viikonloppu osoitti, että se on mahdollista, Kivimäki toteaa.

 

Kivimäki ja Karjalainen jatkavat Belgiasta kilpailukierrostaan edelleen Mannheimiin Saksaan ja Roosendaaliin Hollantiin, junioriratsastajat palaavat Suomeen takaisin kouluun. He osallistuvat mahdollisuuksien mukaan myös Roosendaalin kilpailuihin.

 

Vammaisratsastusta CPEDI3* Waregem, Belgia
 

Tulokset 26.4.
Ryhmä 1B, vapaaohjelma, lähti 4
1) Nicole Den Dulk - Fifty Fifty, NED 74,500 %
2) Jaana Kivimäki – Bellilene, FIN 73,550 %%
3) Katja Karjalainen - Woikoski High Flow, FIN 71,800 %

 

Ryhmän III joukkueohjelman tulokset päivittyvät tulospalveluun myöhemmin

 

Täydet tulokset: http://www.quadrille.bz/2012/index.php/EN/results-2015/category/29-26-04-2015
Järjestäjä: www.quadrille.bz