Valegro nr 1

16.4.2015

Dujardinille ja Valegrolle taas huippupisteet maailmancupissa

Dujardin ja Valegro kukistumattomat, Stegars  ja Axis 13. sijalle

Kouluratsastuksen maailmancupin finaali ratkottiin Las Vegasissa, Yhdysvalloissa GP vapaaohjelmissa musiikin tahtiin Suomen aikaa sunnuntaina yön puolella. Suomen Terhi Stegars oli mustalla orillaan Axis TSF 13. sijalla.

Stegars ratsasti teknisesti vaikean vapaaohjelman, jossa oli mm. erittäin haastavia siirtymisiä, kuten piaffepiruetista suoraan laukkapiruettiin. Axis esiintyi energisesti ja kauniissa muodossa loistaen erityisesti raviohjelmassa. Myös ohjelman musiikki ja taiteellinen toteutus saivat hyvän vastaanoton, ja ratsukko tanssi hienosti musiikin tahtiin.

Valitettavasti rikot molemmissa laukanvaihtosarjoissa kävivät kuitenkin kalliiksi verottaen tulostasoa. Lukema 71.214  prosenttia oli varsin hyvä kalliiksi käyneet rikot huomioon ottaen.

- Oli aivan mieletön yleisö ja kilpailu, todella upea fiilis. Axis teki erittäin hyvän raviohjelman, passegen, piaffet, sulkutaivutukset. Valitettavasti radalle, H ja S -kirjainten väliin, oli laitettu - kylläkin upeasti valaistu ja hienon näköinen - maailmancupin pokaali. Axis kuitenkin jähmettyi aivan jäykäksi, kun se tuli sisään ja näki sen ensi kertaa. Sen jälkeen se oli erittäin jännittynyt. Harmillisesti meidän ohjelmamme laukanvaihtosarjat olivat juuri sen diagonaalin kohdalla, minkä päässä pokaali loisti, Stegars kertoo paikan päältä.

Periaatteessa sääntöjen mukaan radan pitäisi olla itse kilpailussa samanlainen kuin viimeisessä rataharjoituksessa ennen sitä, jotta hevoset voivat totutella areenaan ja tulla sille ilman yllätyksiä. Tällä kertaa pokaali oli tuotu paikan päälle vasta kilpailun alla.

- Ilmapiiri oli tosi erilainen kuin yleensä, ja yleisö eli mukana suorituksissa. Yleisö alkoi taputtaa kesken radan, mutta sellainen ei Axista niinkään haittaa, siihen se on tottunut jo oriesiintymisissä. Axis on urhea ja rohkea hevonen, ainoa mitä se joskus pelkää on varjoja tai valoja, kuten nyt tämän pokaalin kohdalla, Stegars sanoo.

- Kokemuksena koko maailmancupin finaalimatka on ollut upea. Vuosien harjoittelun, tuhansien työtuntien jälkeen unelmien täyttymys!

Ison-Britannian Charlotte Dujardin
jatkaa valtakauttaan Valegrolla

Voiton otti odotetusti maailmancupin finaalin mestaruutta puolustava Ison-Britannian Charlotte Dujardin Valegrolla. Myös olympia-, MM- ja EM-tasolla hallitsevan ratsukon huikea suoritus lähenteli sen omaa maailmanennätystä tuloksella 94,196. Kaulaa seuraavaan ratsukkoon, Hollannin Edward Galiin Glock´s Undercoverilla oli lähes kymmenen pykälää (84,696). Kolmanneksi nousivat Saksan Jessica von Bredow-Werndl ja Unee BB (80,464).

- Elän unelmaani, Dujardin hehkui voittonsa jälkeen.

Mietin tuottaisiko yleisön innostus Valegrolle vaikeuksia, mutta se vain meni yahoo, teen varmasti jotain mistä he pitävät! Valegro vain rakastaa työtään, sitä ei tarvitse pakottaa tekemään mitään, minä vain istun, ohjaan ja menen mukana ilman hikoilua, puskemista tai vetämistä. Se tietää työnsä ja on aivan upea!

Ratsukon huippupisteistä löytyi tuomaristolta täysi seitsemän rivi kymppejä ratsastajan ja hevosen välisestä harmoniasta.

Kilpailut jatkuvat edelleen esteratsastuksen finaalilla, joka ratkeaa sunnuntaina klo 22 Suomen aikaa alkavalla viimeisellä osuudella. Kilpailua voi seurata livenä ja selostettuna Ylen Areenassa. Ylen Urheilussa TV2:ssa nähdään koostelähetys  sunnuntaina 19.4. klo 13.00-14.55 kouluratsastuksen finaalista ja maanantaina klo 18.00-19.00 esteratsastuksen ratkaisun paikoista.
 

16.4. Kouluratsastuksen maailmancupin finaali CDI-W Las Vegas, USA / Reem Acra FEI World Cup™
Grand prix, sijoittuu 8/18
1) Charlotte Dujardin - Valegro GBR 94,196%
2) Edward Gal - Glock n Undercover NED 84,696%
3) Jessica von Bredow-Werndl - Unee BB GER 80,464%
…13) Terhi Stegars ja Axis TSF, FIN 71.214%

Täydet tulokset: http://eventcontent.hippoonline.de/1000/docs/R_06.pdf

 

FEIn kisauutinen: http://www.fei.org/news/living-dream-dujardin-and-valegro-make-it-delightful-double-reem-acra-titles

 

Hyödyllisiä linkkejä:

Kilpailun sivut, lähtölistat, tulokset, aikataulut: http://www.worldcuplasvegas.com
Tulospalvelu: http://eventcontent.hippoonline.de/1000/1000zeitplanENG.htm?style=longines

FEIn mediapaketit: http://www.feipresskits.org/

Terhi Stegarsin esittely: http://www.ratsastus.fi/terhi_stegars
Stegarsin kotisivu: http://www.stegars.de/
Stegars Facebookissa: https://www.facebook.com/pages/Terhi-Stegars/369586936491077?fref=ts

Suomalaiset maailmancupin finaaleissa: http://www.ratsastus.fi/mc_finaalit