Solos L SM-johtoon

23.5.2015

Tuore juniorimestari Miika Miettinen ja Antika. Kuvat: SRL/Satu Pirinen
Tuore juniorimestari Miika Miettinen ja Antika. Kuvat: SRL/Satu Pirinen
Ponien SM meni Mea Packalénille ja V.K.Nestorille
Ponien SM meni Mea Packalénille ja V.K.Nestorille
Porthan-Broddell ja Solos Lacan 19 v. johtavat senioreiden SM-kisaa.
Porthan-Broddell ja Solos Lacan 19 v. johtavat senioreiden SM-kisaa.
Anna Tallberg ja Fernet D pitävät johtopaikkaa nuorten ratsastajien SM-kisassa
Anna Tallberg ja Fernet D pitävät johtopaikkaa nuorten ratsastajien SM-kisassa

Miika Miettiselle kultaa junioreissa, Anna Tallberg johtaa nuorissa

Eevamaria Porthan-Broddell ja Solos Lacan hallitsevat
SM-kouluratsastusta Maarianhaminassa

 

Hallitsevat Suomen mestarit, MM-ratsukko Eevamaria Porthan-Broddell ja Solos Lacan, nousivat johtoon senioreiden SM-kouluratsastuksen ensimmäisessä osakilpailussa Maarianhaminassa lauantaina. Ratsukon tulos ohjelmassa Grand Prix oli hienosti 69.20 prosenttia mahdollisista maksimipisteistä. Viime vuoden pronssipari Elisabet Ehrnrooth – Wizard II otti otteen hopeaan. (67.76). Molemmat edustavat Helsingin Ratsastajia. Kolmannella sijalla ennen sunnuntain ratkaisun paikkoja on Tuomarinkylän Ratsastajien Kira Kanerva Doraziolla (63.34).

- Meillä oli tänään vaikeuksia pohjan kanssa. Tämän ikäinen hevonen (19) ei tykkää mennä näin kovalla pohjalla. Alkuun tuli pari rikettä, koska kontrasti verryttelyyn oli aika suuri. Hevonen haki tuntumaa uuteen pohjaan, ja kesti vähän liian kauan, että löydettiin tapa ratsastaa sillä. Tunne ja yleiskuva ei ollut nyt niin hyvä, kuin se on muuten ollut. Hevoseen olen tyytyväinen, se yritti loppuun asti  - luottoratsu teki taas parhaansa, Porthan-Broddell toteaa.

Sunnuntain toinen osakilpailu ratsastetaan GP vapaaohjelmassa.

- Meillä on uusi kür, jota en ole koskaan ratsastanut aiemmin kilpailuissa, se on jännittävä esittää. Musiikissa on meille sopiva teema ja siihen sisältyy myös pieni viesti, jota en paljasta vielä, ratsastaja hymyilee.

Kilpailu ratkeaa molempien osakilpailujen yhteenlasketulla tuloksella. Ehrnroothin suunnitelmana on tarjota kärkiratsukolle kivenkova vastus.

- Meillä on kaikki voitettavana eikä mitään hävittävänä. Suunnitelmana on, että verryttelen huomenna vähän vähemmän ja ratsastan virheittä. Olen tyytyväinen tämän päivän tulokseen, mutta meillä ei ollut radalla niin hyvä flow kuin yleensä. Ohjelma alkoi hyvin, mutta meille tuli kaksi kallista virhettä, rikko laukanvaihdoissa joka askeleessa ja viimeinen piaffe-passage-linja ei onnistunut toivotusti, Ehrnrooth sanoo.

Molemmilla ratsukoilla on takanaan menestyksekäs lähtö kauteen sijoituksin ja voiton Puolan kansainvälisissä kilpailuissa toukokuun alussa ja he tähtäävät EM-kilpailuihin. Ratsastajat ovat hyviä ystäviä ja saapuivat Ahvenanmaalle samalla hevoskuljetusautolla.

SM-säännöt ovat tiukentuneet kansainvälisten sääntöjen mukaisesti niin, että jatkoon toiseen osakilpailuun vaaditaan ratsukolta vähintään 60 prosentin tulos. Vanhan tulosrajan, 58 prosentin mukaan, kaikki olisivat edenneet toiselle etapille, mutta nyt kolme ratsukkoa jäi ilman paikkaa jatkoon.

 

Miika Miettisestä juniorimestari

Kuopiolainen Miika Miettinen, 17, kruunasi viimeisen vuotensa junioreissa ottamalla Suomen mestaruuden 13-vuotiaalla tammalla Antika. Ratsukko voitti  myös molemmat osakilpailut. Ratsastuksen hän aloitti jo kuusivuotiaana, Sanna Salkolan valmennuksessa Siilinjärvellä hän on ollut jo kahdeksanvuotiaasta. Ratsastajalla on yksi SM-pronssi ponivuosiltaan, jolloin hän edusti Suomea myös kolme kertaa PM-tasolla. Miettinen opiskelee liiketalouden merkonomiksi.

- Raviosuutemme oli paras tähän asti, mutta laukassa oli pientä haparointia. Antika hätääntyy siinä helposti, mutta tänään se pysyi hyvin housuissaan, Miettinen kertoo.

Herkän tamman kanssa pärjää parhaiten kuuntelemalla hevostaan.

- Antika on helposti arka stressiherkkä, ja sitä pitää tukea. Se suoriutui täällä yllättävän hyvin ja kesti hyvin myös matkan. On tärkeää antaa sille paljon kehuja, eikä laittaa sitä liian koville. Menen aika paljon sen mukaan miltä se tuntuu, esimerkiksi jos se on verkassa jäykkä tai jännittynyt, sovitan verryttelyn tilanteen mukaan.

Espoolainen Janni Martikainen, 18, täydensi mitalikokoelmaansa junioreiden hopealla ratsulla Leonora Eg. Aiemmin hänellä on poneissa kultaa ja hopeaa, ja junioreissa hän on voittanut hallimestaruuden. Viime kausi oli rikkonainen kilpahevosten sairasteltua.

- Aina lähden kirkkainta hakemaan, mutta hopeaan pitää olla nyt tosi tyytyväinen. Leonoran kanssa on ollut paljon epäonnea tänä vuonna ja nyt me molemmat pystyimme ylittämään itsemme. Hevonen palasi sairaslomalta vasta viikko sitten ja se on ollut tosi villi ja jännittynyt, Martikainen

Pronssille nousivat ensimmäisessä osakilpailussa kuudenneksi sijoittuneet Tampereen Karoliina Vuojolainen ja Suriano N.R

- Myös viime vuonna olin kolmas, mistä en halunnut huonontaa. Eilen tuli aika kalliita rikkoja pari, mutta tänään hevonen oli todella hyvä, hän hymyilee.

Mea Packalén ratsasti kultaa V.K. Nestorilla ponien SM-koulussa

Mea Packalén hallitsi poniratsukoiden SM-kilpailuja molemmilla osuuksilla ottaen voiton suvereenein ottein. Viisitoistavuotias vantaalaisratsastaja oli kärjessä V.K. Nestorilla ja toinen Darius v. Herrenhofilla ensimmäisen osuuden jälkeen. Voitosta voi ratsastaa vain yhdellä ponilla, joksi valikoitui Nestor, 14-vuotias entinen esteponi.

- Nestor on tasainen ja luotettava sekä myös herkkä ja kuuliainen, se aina yrittää ihan kaikkensa. Se tuntui tänään niin hyvälle jo verkassa, ettei radalla jännittänyt yhtään. Olin itse vähän myöhässä laukkaohjelmassa, mutta muuten suoritus osui aika hyvin musiikkiin, Packalén kertoo voitostaan, joka varmistui vapaaohjelmassa.

Kyseessä oli ratsastajan kolmas mitali ja ensimmäinen kulta. Häntä valmentaa Mikaela Soratie, joka on myös pronssille nousseen Olivia Vliekin ja Diendonnén valmentaja. Molemmat ratsastajat tähtäävät kauden PM-ja EM-kilpailuihin..

Hopealle nousi siilinjärveläinen Emmi Lipponen, 15, ponilla Pin Rock's Cotton Candy.

- Oli tämä vähän yllätys. Mitalia tultiin hakemaan, mutta vasta viime vuonna kilpailin ensimmäisen kerran SM-tasolla, ja poni aloitti kisaamisen vasta kaksi vuotta sitten. Se täyttää tänä vuonna yhdeksän, ja on ollut vähän jäljessä koulutuksessa, koska se on varsonut. Viime vuonna se riehui radalla, nyt se oli tosi rento ja hyvä ratsastaa. Se on yritteliäs, menee itse eteenpäin ja sillä on tosi kivat liikkeet, Lipponen kehuu kilpakumppaniaan.

Hän valmentaa Sanna Salkola, joka luotsaa myös junioreiden tuoretta SM-voittaja Miika Miettistä. Lipposen suunnitelmissa siintävät myös PM.

Vliekin Diendonné eläytyi kisatunnelmiin eläväisesti.

- Se oli vähän pörheänä koko viikonlopun ja näki mörköjä kentällä. Ne kohdat mitkä menivät hyvin, menivät tosi hyvin ja kun se taas säikkyi, tuli vähän miinusta.

Kyseessä olivat ratsastahan ensimmäiset SM-kilpailut, tätä ennen tuloksiin on kirjattu mm. hallipronssia.

Kaikki kolme kilpailevat nyt viimeistä vuottaan poneissa. Yhden asian he haluavat vielä sanoa ennen poistumistaan lehdistötilaisuudesta:

- Suurkiitokset valmentajalle ja poneille!

Poniratsukoiden Suomen mestaruus, Maarianhamina 23.5.2015
yhteistulos kahden osakilpailun jälkeen

1) Mea Packalén - V.K. Nestor, Husön Ratsastajat ry 138,717
2) Emmi Lipponen - Pin Rock's Cotton Candy, Siilin Ratsastajat ry 134,690
3) Olivia Vliek - Diendonné Ratsastusseura Dc, ry 134,242
4) Janna Pursiainen - Marit's Rosanella Hankasalmen Ratsastajat 132,792
5) Lilli-Roosa Mehtäjärvi - Charly Brown II, Salon Ratsastusseura ry 131,988
6) Lotta Luomajärvi - Bongraaf's Marca II, WPBTallitiimi ry 130,298
7) Louise Jönsson - Armando IV, Lohjan Ratsastajat ry 130,099
8) Daniela Therman - Corinna, Husön Ratsastajat ry 128,970
9) Emmi Heikkinen - Dancer II, Siilin Ratsastajat ry 126,599
10) Iina Ruuskanen - Zetorius, Siilin Ratsastajat ry 125,360
11) Emmi Salminen - Merle Marcel NF, Riding Team Gold 123,271
12) Oosa Sivén - Caramba, Tampereen 120,823

Poniratsukoiden SM, 2. osakilpailu, mukana 12 parasta 1. osakilpailusta
1) Mea Packalén, Husön Ratsastajat ry – V.K. Nestor 71.050%, 2) Emmi Lipponen, Siilin Ratsastajat ry – Pin Rock's Cotton Candy 69.075%, 3) Olivia Vliek, Ratsastusseura Dc ry – Diendonné 68.575%, 4) Janna Pursiainen, Hankasalmen Ratsastajat ry – Marit's Rosanella 67.125%, 5) Lilli-Roosa Mehtäjärvi, Salon Ratsastusseura ry – Charly Brown II 66.475%, 6) Louise Jönsson, Lohjan Ratsastajat ry – Armando IV 66.150%, 7) Lotta Luomajärvi, Tallitiimi ry – Bongraaf's Marca II 11 WPB 65.375%, 8) Daniela Therman, Husön Ratsastajat ry – Corinna 65.175%, 9) Iina Ruuskanen, Siilin Ratsastajat ry – Zetorius 63.975%, 10) Emmi Heikkinen, Siilin Ratsastajat ry – Dancer II 60.650%, 11) Emmi Salminen, Riding Team Gold Horses ry – Merle Marcel 41 NF 59.450%, 12) Oosa Sivén, Tampereen Ratsastusseura ry – Caramba 90 RP 57.900%

Täydet tulokset: http://online.equipe.com/sv/class_sections/159027

 

Nuorissa johtoon Anna Tallberg ja Fernet D

Nuorissa kouluratsastajissa kärkeen nousi ensimmäisessä osakilpailussa kirkkonummelainen Anna Tallberg 12-vuotiaalla saksalaisruunalla Fernet D (Fürst Heinrich - Fagott) tuloksella 68,63 prosenttia, millä ero Sipoon Merita Keloon ja Saluutiin (65,92) oli yli 2,7 prosenttiyksikköä. Kolmanneksi sijoittuivat Pöytyän Terhi Lehtimäki ja Wilma II (65.58) ennen helsinkiläistä Sara Lehtilää ja Cayennea (63.42).

-  Ohjelma oli kokonaisuutena hyvä. Laukkaosuuteen olen erittäin tyytyväinen, etenkin piruetit ja sarjavaihdot onnistuivat hyvin. Ravissa unohdin ratsastaa vasemman avotaivutuksen kunnolla, muuten se oli tasainen ja virheetön rata, Tallberg hymyilee.

Ratsukon yhteistyö on kestänyt vasta kolme kuukautta.

- Minulla on takana kahden vuoden kisatauko, ja olen ollut ilman hevosta puolitoista vuotta. Nämä olivat meidän neljännet yhteiset kisamme. Hevonen on tosi ystävä, joka tekee parhaansa, vaikka ei olekaan maailman helpoin ratsastaa. Se on myös tosi opettavainen ja luotettava. Lähden hyvillä mielin huomiseen, en ajattele etumatkaa muihin, vaan ratsastan parhaani ja katson tuleeko kultaa.

Olympiaratsastaja Mikaela Lindh loisti tyytyväisyydestä, sillä hänen valmennettavansa ottivat nuorissa sijat yksi, kolme ja neljä.  

-  Olen tosi tyytyväinen kaikkien tyttöjen panokseen. Tänään on ollut fantastinen päivä, josta nautimme nyt täysillä ja huomenna aloitamme rauhassa. Hevosurheilussa pitää aina riemuita onnistuneista hetkistä, Lindh hehkuttaa.

- Annalla on hevosensa kanssa takana varsin lyhyt yhteistyö, ja Odensen kansainvälisissä kilpailuissa saimme osviittaa, mitä pitää tehdä, että saadaan säädöt kohdalleen. Tästä pystytään vielä parantamaan, Lindh vakuuttaa.   

-  Terhin rata oli parhaimpia ja rikkeettömimpiä tähän asti. Hevonen oli aika raakile vielä kaksi vuotta sitten, sitä on koulutettu ja kilpailutettu Tanskassa paljon. Tämä oli meille työvoitto ja ratarutiini alkaa nyt näkyä. Saralle tämä oli vasta toinen kisa tällä kaudella heidän voitettuaan Laaksolla. Kun alla on vasta muutama kisa, hänenkin kohdallaan tulokset paranevat varmasti tästä vielä pitkin kautta.  

Senioreiden SM-ottelu TV2:ssa sunnuntaina!

Kilpailut jatkuvat Maarianhaminan raviradan kentällä sunnuntaina vapaaohjelmissa musiikin tahtiin. Nuorten ratsastajien mitalitaistelu käynnistyy klo 10 ja seniorit astuvat areenalle klo 12.45 alkaen.

 

Kilpailuista nähdään lähetys Yle Urheilussa TV2:ssa klo 15.30-16.30. Lähetyksen selostaa Jorma Kainulainen ja asiantuntijana kuullaan Mikaela Lindhiä - tämä täytyy nähdä!

Kilpailut järjestää Ålands Hästsportförening r.f.

 

ALUSTAVA SM-LUOKKIEN AIKATAULU
(tarkempi aikataulu järjestäjän sivuilla ja Kipassa)

Sunnuntai 24.5.
10.00 Nuoret ratsastajat II osakilpailu / finaali, vapaaohjelma
12.45 Seniorit II osakilpailu / finaali, vapaaohjelma

TELEVISIOINTI
Senioreiden finaali / GP vapaaohjelmat Ylen Urheilussa TV2:ssa sunnuntaina 24.5. klo 15:30-16:30, selostus Jorma Kainulainen.

TULOKSIA
Senioreiden Suomen mestaruus,  tilanne 1. osakilpailun jälkeen
FEI Grand Prix, lähti 7, jatkoon 2. osakilpailuun kaikki 60 prosentin tuloksen ylittäneet
1) Eevamaria Porthan-Broddell – Solos Lacan, Helsingin Ratsastajat ry 69.200%, 2) Elisabet Ehrnrooth – Wizard II, Helsingin Ratsastajat ry 67.760%, 3) Kira Kanerva – Dorazio, Tuomarinkylän Ratsastajat ry 63.340%, 4) Johanna Heikkilä – Adonna, Nevaksen Ratsastajat ry 62.480%, 5) Maria Pyykönen – Gladiatr, Ratsastusseura Equus ry 59.460%, 6) Mikaela Soratie – Royale De Topaz, Helsingin Ratsastajat ry 59.340%, 7) Anna von Wendt – Denzel, Kimitoöns Ryttare Rf 58.220%
Täydet tulokset: http://online.equipe.com/sv/class_sections/159026

Nuorten ratsastajien Suomen mestaruus,  tilanne 1. osakilpailun jälkeen
FEI Prix St George Nuorten Ratsastajien joukkueohjelma, lähti 14
1) Anna Tallberg – Fernet D, Ratsastusseura Team Nissala ry 68.632%, 2) Merita Kelo – Saluut, Uudenmaan Hevosurheilijat ry 65.921%, 3) Terhi Lehtimäki – Wilma II, Dressage Team Travers ry 65.579%, 4) Sara Lehtilä – Cayenne, Boen Ratsastajat ry 63.421%, 5) Essi Hiidensalo – Umberto B, Lohjan Ratsastajat ry 62.500%, 6) Susanna Therman – Rossini III, Husön Ratsastajat ry 62.421%, 7) Riikka Kuosmanen – Minet J, Siilin Ratsastajat ry 2644 62.395%, 8) Emma Valtola – Babybell, Dressage Team Travers ry 2827 61.947%, 9) Laura Kock – Ishar, Lohjan Ratsastajat ry 60.763%, 10) Susanna Therman – Dragonheart, Husön Ratsastajat ry 59.947%, 10) Vilma Vajanto – New Hill Rossellini, Turun Seudun Ratsastajat ry 59.947%, 12) Assi-Jutta Kuusela – Hillaby, Oulun Ratsastajat ry 58.289%, 13) Melina Laakso – Loreno, Nurmijärven Ratsastajat ry 148 57.211%, 14) Iida Melgin – ZZ Top, Nummelan Urheiluratsastajat ry 56.605%
Täydet tulokset: http://online.equipe.com/sv/class_sections/159024

Junioreiden Suomen mestaruus, lopputulos kahden osakilpailun jälkeen, 12 finalistia
1) Miika Miettinen  - Antika, Siilin Ratsastajat 135,771
2) Janni Martikainen  - Leonora Eg , Kilon Ratsastuskerho 133,577
3) Karoliina Vuojolainen  - Suriano N.R., Tampereen Ratsastusseura 132,643
4) Joni Nikkanen - Kastaniegårdens Nemo, Salon Ratsastusseura ry 131,518, 5) Kiia Kuosa - Die Welt, Urheiluratsastajat  131,026, 6) Mea Packalen - Rivendell, Husön Ratsastajat 128,309 7) Camilla Aamio-Wihuri  - First Hit v.h. Bloemenhof Kaarinan Kenttäratsastajat 127,564 8) Annastiina Koivusalo  - Lauries Lucky Luke, Riihimäen Ratsastajat 127,557, 9) Charlotta Elo - Credo, Equestrian Team Diamond 127,463 10) lina Mikkanen - Lorenza, Dressage Team Travers 127,436, 11) Janna Pursiainen -Marit's Flamenco, Hankasalmen Ratsastajat 124,980, 12) Ella Paloheimo - Wolle Wolkenstein, Hyvinkään Urheiluratsastajat 64,919

Junioreiden Suomen mestaruus,  2. osakilpailun tulos
Luokka Vaativa B FEI Kür Junioreille, lähti 12 1. osakilpailun parasta
1) Miika Miettinen – Antika, Siilin Ratsastajat ry 69.825%, 2) Janni Martikainen – Leonora Eg, Kilon Ratsastuskerho ry 68.550%, 3) Karoliina Vuojolainen – Suriano N.R., Tampereen Ratsastusseura ry 68.075%, 4) Kiia Kuosa– Die Welt, Hyvinkään Urheiluratsastajat ry 66.350%, 5) Joni Nikkanen – Kastaniegårdens Nemo, Salon Ratsastusseura ry 66.275%, 6) Iina Mikkanen – Lorenza, Dressage Team Travers ry 65.625%, 7) Annastiina Koivusalo – Lauries Lucky Luke, Riihimäen Ratsastajat ry 65.125%, 8) Mea Packalén – Rivendell, , Husön Ratsastajat ry 64.850%, 9) Camilla Aarnio-Wihuri – First Hit v.h. Bloemenhof, Kaarinan Kenttäratsastajat 64.050%, 10) Charlotta Elo – Credo, Equestrian Team Diamond ry 63.625%, 11) Janna Pursiainen – Marit's Flamenco, Hankasalmen Ratsastajat ry 63.250%, 12) Ella Paloheimo – Wolle Wolkenstein, Hyvinkään Urheiluratsastajat ry 0.000%
Täydet tulokset: http://online.equipe.com/sv/class_sections/159025

Online-tulokset: http://online.equipe.com/sv/competitions/13047
Kutsu ja lähtölistat Kipassa
Järjestäjä: http://www.alandstravet.com/ridsport/alanddressage2015  / http://www.facebook.com/alanddressage