2015 mestaruudet ratkottu

24.5.2015

SM-hopea: Elisabet Ehrnrooth & Wizard II. Kuva: SRL/Satu Pirinen
SM-hopea: Elisabet Ehrnrooth & Wizard II. Kuva: SRL/Satu Pirinen

Maarianhami- nassa saatiin neljä settiä mitalisteja

Kultamitalistit Eevamaria Porthan-Broddell
ja Solos Lacan - tonight we´re young!

Eevamaria Porthan-Broddell ratsasti Solos Lacanilla huikean uuden GP vapaaohjelman senioreiden kouluratsastuksen SM-kilpailuissa Maarianhaminassa sunnuntaina. Suoritus palkittiin 73.25 prosentin tuloksella, ja se varmisti luokkavoiton ohella ratsukolle toisen perättäisen SM-kullan. Helsinkiläisratsukko oli johdossa jo lauantain ensimmäisen osakilpailun jälkeen.

Vapaaohjelma oli teknisesti ja koreografisesti erittäin vaikuttava ja se sisälsi huomattavaa  riskinottoa. Ratsukko asteli radalle majesteettisesti käynnissä, siirtyi alkutervehdyksestä suoraan tuplalaukkapiruetteihin, joiden väliin sijoittuivat sarjavaihdot joka toisessa askeleessa. Vaihdot joka askeleessa ratsastaja teki vasta viimeisellä linjalla kohti tuomareita ratsastaen ne vain yksi käsi ohjissa. Jos liike ei olisi onnistunut, tilaisuutta paikata sitä jossain muussa kohti ohjelmaa ei jäänyt.

- Olen vähän uhkarohkea ihminen. Aihe ja koreografia uuteen vapaaohjelmaan syntyi viime vuonna, ja musiikin saimme kasaan nyt parin viikon aikana. Aika monella  on sama teema läpi musiikin, ja dramaattista elokuvamusiikkia käytetään paljon. Halusin tehdä vähän jotakin erilaisia. Tässä ohjelmassa joka kappaleella on minulle joku merkitys ja tunnetila, johon voi heittäytyä.

Musiikki päättyi vokaalina esitettyyn säkeeseen ”tonight we´re young…” Funin kappaleesta.

-  Se laukkaohjelman teema on omistettu Soololle. Lisäksi mietin mitä musiikkia kuuntelin hevoseni syntymävuonna, ja siitä tuli raviohjelmaan  Mobyn Porcelain. Käynnissä käytin Forrest Gump -elokuvan musiikkia, mutta syy on salaisuus, ratsastaja hymyilee.

Porthan-Broddellin rakas kilpakumppani Solos Lacan on jo 19-vuotias. Ratsukon tarina on pitkä, ratsastaja ihastui hevoseen sen ollessa vasta nelivuotias, mutta kilpakumppaneina tiet löysivät yhteen vajaat kaksi vuotta sitten, minkä jälkeen hevonen nousi GP-tasolle suhteellisen nopeasti menestyttyään sitä ennen pikkukierrostasolla.

Viime kaudella MM-kisoissa edustaneen ratsukon kauden päätavoite on EM-kilpailuissa Aachenissa, Saksassa elokuussa. Sinne tähtää mahdollisuuksien mukaan myös hopeamitalisti, helsinkiläinen Elisabet Ehrnrooth, jonka Wizard II on hienossa nousujohteessa. Ratsukko oli vapaaohjelmassa toinen erittäin elegantilla suorituksella.

- Olen todella tyytyväinen hevoseen, se on kehittynyt hienosti, kantaa ja kokoaa itsensä hyvin. Nyt se tuntuu valmiilta gp-hevoselta, kokonaisuus pysyy tasaisella tasolla ja tästä pystyy vielä parantamaan.

Pronssille nousi Tuomarinkylän Ratsastajien Kira Kanerva Doraziolla.

- Tosi hienoa, tämä oli minulle ensimmäinen henkilökohtainen mitali oltuani monta kertaa neljäntenä, neljä tai viisi kertaa, Kanerva hymyilee.

- Olen tyytyväinen että teimme suht ehjät ja tasaiset ohjelmat. Hevonen on aikaista rennompi ja itsevarmempi radalla, gp:tä se suorittaa jo aika tasaisesti ja helponkin tuntuisesti. Tällä kaudella tärkeimpänä tavoitteena ei ole niinkään joku tietty kisa, vaan parantaa tulostasoa, sitä pystyy helpostikin nostamaan muutaman prosentin.

Ratsastaja on valmentautunut kevään maajoukkuevalmentaja Emile Faurien luona Englannissa. Koko mitalikolmikko on yhtä mieltä siitä, että Faurien panos ja kouluratsastuksen arvokilpailuprojekti Top Dressage Finland ovat lajille erittäin merkittävät.

-  Ne ovat tuottaneet tulosta, koko joukkueen taso on noussut, ja tulossa on myös uusia ratsukoita. Erityisesti valmennuksen jatkuvuus ja systemaattisuus sekä yleinen managemantin oppiminen on tärkeää.  Kotimaassa apuna on Janne Bergh, jolla on vähän eri tyyli, mutta se sopii hyvin yhteen Faurien kanssa.

 

Anna Tallbergin mahtava comeback
- nuorten SM-kultaa Fernet D:llä!

Kirkkonummelainen Anna Tallberg teki upean paluun kilpa-areenoille kahden vuoden kisatauon jälkeen. Takana on kolme kuukautta yhteistyötä 12-vuotiaan saksalaisruuna Fernet D:n kanssa ja tuloksena heti SM-kultaa ensimmäisellä kaudella nuorissa ratsastajissa. Ratsastaja on aiemmin saavuttanut kaksi junioreiden pronssia.

Ratsukko sai vapaaohjelmastaan 71.53 prosenttia mahdollisista maksimipisteistä.

- Olen todella tyytyväinen, ja tällainen saavutus antaa lisää intoa treenaamiseen. Olen laittanut tähän niin paljon aikaa, ratsastanut, harjoitellut ja yrittänyt saada kiinni sen puolitoista vuotta, kun minulla ei ole ollut hevosta.  On hienoa tulla takaisin kisaradoille ja tällaisella tuloksella!

Ensi viikonloppuna Tallberg, 19, viettää ylioppilasjuhliaan. Hänen ratsunsa palaa  valmennukseen olympiaratsastaja Mikaela Lindhin tallille Tanskaan, mistä tarkoitus on jatkaa edelleen Hagenin kansainvälisiin kilpailuihin. Kauden päätavoite on Ranskan EM-kilpailuissa heinäkuun alussa.

Hopealle nousivat sipoolainen Merita Kelo ja Saluut. Ratsukolla on nuorten hopeaa myös kahdelta aikaisemmalta vuodelta sekä kolme mitalia junioreissa.

-  Mitali on aina hieno saavutus. Muuten tänään meni hyvin ja olen tyytyväinen, mutta sarjavaihtojen rikot harmittavat. Saluut on herkkä ratsastaa ja todellinen työmyyrä, se yrittää aina parhaansa. Se on aika herkkäsielu, vaikka ulospäin se onkin aika lihaksikas ja machon näköinen, Kelo kuvailee monivuotista kilpakumppaniaan.

Pronssille nousseelle Terhi Lehtimäelle mitali on ensimmäinen. Hän on kotoisin Pöytyältä, mutta valmentautuu ja työskentelee nykyään Lindhin luona Tanskassa ratsuttajana ja tallin tehtävissä.

- Kun menin Tanskaan kaksi vuotta sitten hevoseni kanssa, se oli aika raakile vielä. Olemme tehneet intensiivisesti perustyötä, kilpailutettu sitä ja haettu rutiinia. Se on ollut pitkä ja kivnen tie, mutta nyt ollaan hyvällä suunnalla, ratsastaja hymyilee.

Kilpailut järjesti Ålands Hästsportförening r.f.

TULOKSIA
Senioreiden Suomen mestaruus,  lopputulos kahden osakilpailun jälkeen
1) Eevamaria Porthan-Broddell - Solos Lacan, Helsingin Ratsastajat ry 142,450
2) Elisabet Ehrnrooth - Wizard II, Helsingin Ratsastajat ry 138,810
3) Kira Kanerva Dorazio - Tuomarinkylän, 129,265
4) Johanna Heikkilä - Adonna, Nevaksen Ratsastajat ry 128,305, 5) Maria Pyykönen - Gladiatr, Ratsastusseura Equus ry 59,460, 6) Mikaela Soratie - Royale De Topaz, Helsingin Ratsastajat ry 59,340, 7) Anna von Wendt - Denzel, Kimitoöns Ryttare Rf 58,220

Senioreiden Suomen mestaruus, 2. osakilpailun tulos
FEI kür Grand Prix, vapaaohjelma
1) Eevamaria Porthan-Broddell – Solos Lacan, Helsingin Ratsastajat ry 73.250 %, 2) Elisabet Ehrnrooth – Wizard II, Helsingin Ratsastajat ry 71.050%, 3) Kira Kanerva– Dorazio 65.925%, Tuomarinkylän Ratsastajat ry, 4) Johanna Heikkilä – Adonna 65.825%, Nevaksen Ratsastajat ry
Täydet tulokset: http://online.equipe.com/sv/class_sections/159239

Nuorten Suomen mestaruus, lopputulos kahden osakilpailun jälkeen
1) Anna Tallberg Fernet D - Ratsastusseura Team 140,157
2) Merita Kelo Saluut Uudenmaan 135,771
3) Terhi Lehtimäki - Wilma II,  Dressage Team Travers 132,404
4) Sara Lehtilä - Cayenne, Boen Ratsastajat ry 131,771, 5) Emma Valtola - Babybell,  Dressage Team Travers 128,947, 6) Laura Kock - Ishar, Lohjan Ratsastajat ry 127,788, 7) Riikka Kuosmanen - Minet J, Siilin Ratsastajat ry 127,670, 8)Essi Hiidensalo - Umberto B, Lohjan Ratsastajat ry 125,825, 9) Susanna Therman - Rossini III, Husön Ratsastajat ry 125,546 10) Susanna Therman - Dragonheart, Husön Ratsastajat ry 59,947, 10) Vilma Vajanto - New Hill Rossellini, Turun Seudun 59,947, 11) Assi-Jutta Kuusela - Hillaby, Oulun Ratsastajat ry 58,289, 12)  Melina Laakso - Loreno, Nurmijärven Ratsastajat 57,211, 13) Iida Melgin - ZZ Top, Nummelan Ratsastajat 56,605

Nuorten Suomen mestaruus,  2. osakilpailun tulos
FEI kür nuorille ratsastajille, vapaaohjelma
1) Anna Tallberg – Fernet D, Ratsastusseura Team Nissala ry 71.525%, 2) Merita Kelo – Saluut, Uudenmaan Hevosurheilijat ry 69.850%, 3) Sara Lehtilä – Cayenne, Boen Ratsastajat ry 68.350%, 4) Laura Kock – Ishar, Lohjan Ratsastajat ry 67.025%, 5) Emma Valtola – Babybell, , Dressage Team Travers ry 67.000%, 6) Terhi Lehtimäki – Wilma II, Dressage Team Travers ry 66.825%, 7) Riikka Kuosmanen – Minet J, Siilin Ratsastajat ry 65.275%, 8) Essi Hiidensalo – Umberto B, Lohjan Ratsastajat ry 63.325%, 9) Susanna Therman – Rossini III, Husön Ratsastajat ry 63.125%.
Täydet tulokset: http://online.equipe.com/sv/class_sections/159238

Online-tulospalvelu: http://online.equipe.com/sv/competitions/13047
Kutsu ja lähtölistat Kipassa
Järjestäjä: http://www.alandstravet.com/ridsport/alanddressage2015  / http://www.facebook.com/alanddressage

 

 

Ystävällisin terveisin,