Axis: 73,55 % vapaa- ohjelmassa

31.5.2015

Verryttelyä Aachenissa. Kuva: SRL/Xanthe De Backer
Verryttelyä Aachenissa. Kuva: SRL/Xanthe De Backer

Hyvässä vedossa kohti EM-koitosta, Ruotsin Tinne ykkönen

Terhi Stegars hyvässä vedossa Axiksella kohti
EM-kisoja -
yhdestoista Aachenin vapaaohjelmassa

Kouluratsastaja Terhi Stegars on tyytyväinen sunnuntain suoritukseensa Axis TSF:n kanssa GP vapaaohjelmassa Aachenin huipputason viiden tähden kilpailuissa Saksassa.

- Olen ihan supertyytyväinen kaikkeen muuhun paitsi pisteisiin. Tämä oli yksi parhaimmista küreistäni, Richardin (White, valmentaja) mukaan paras mitä olen ikinä ratsastanut, ja moni muukin kehui sitä. Ratsastan mielelläni näin hyvällä fiiliksellä, hevonen oli hieno - vaikka pisteet sitten ovat mitä ovat, Stegars toteaa.

Ratsukko sai tuloksen 73,55 prosenttia sijoittuen yhdenneksitoista. Stegarsin ennätys vapaaohjelmassa on 77.60 % Neumünsterin maailmancupista.

Voittoon ratsasti Ruotsin  Tinne Vilhelmson Silfvén Don Auriellolla (82,48) päihittäen edellisen päivän GP:n voittajat, Saksan Isabell Werthin ja Don Johnsonin (81,20). Kolmanneksi nousi myös isäntämaata edustava Sönke Rothenberger Favouritilla (77.38).
Aachenissa oli paikalla erittäin kovatasoinen kilpailijakaarti. Elokuun EM-kilpailut, jotka ovat suomalaisratsukon päätavoite, järjestetään samalla areenalla.

- Nyt suunnitellaan kautta kohti EM-kisoja, niitä ennen väliin mahtuu yksi, maksimissaan kaksi kilpailua. Ihan vain niin, ettei tule kisaruostetta, ”ring rost”, kuten englantilaiset sanovat.

Tämä oli neljäs kerta, kun Stegars kilpaili Aachenissa. Viime vuodet Axis on kisannut lähinnä neljän ja viiden tähden tasolla, edellinen startti oli Las Vegasin maailmancupin finaalissa, missä ratsukko oli kolmastoista. Ulkoradoilla kaksikko nähtiin edellisen kerran Normandian MM-kilpailuissa.

- Aachen on kokemuksena hieno, yksi maailman parhaimmin järjestettyjä kilpailuja. Puitteet täällä ovat viimeisen päälle sekä hevosille, kilpailijoille että katsojille ja tunnelma on upea. Odotan innolla EM-kisoja, ja kaksi kansainvälistä sijoitusta taskussa on mukava palata kotiin, Stegars hymyilee.

 Kouluratsastustuloksia 31.5. CDI5* Aachen, Saksa
GP vapaaohjelma, lähti 15 parasta lauantain GP:stä
1) Tinne Vilhelmson Silfvén - Don Auriello, SWE 82,475
2) Isabell Werth - Don Johnson FRH, GER 81,200%
3) Sönke Rothenberger- Favourit, GER 77.375%

…11) Terhi Stegars – Axis TSF, FIN 73,550%
Täydet tulokset: http://ergebnisse.chioaachen.de/de/chio_page_resultslist_D2.html

Järjestäjä: www.chioaachen.de