Nuoret kärjessä CDIOY:ssä!

20.6.2015

Hopealle sijoittunut nuorten maajoukkueemme! Vasemmalta Anna Tallberg-Fernet D, valmentaja Mikaela Lindh, Julius von Staff-Reitzenstein-Stepdancer, valmentaja Heike Hamel, joukkueenjohtaja Marjo Björs ja Terhi Lehtimäki-Wilma.
Hopealle sijoittunut nuorten maajoukkueemme! Vasemmalta Anna Tallberg-Fernet D, valmentaja Mikaela Lindh, Julius von Staff-Reitzenstein-Stepdancer, valmentaja Heike Hamel, joukkueenjohtaja Marjo Björs ja Terhi Lehtimäki-Wilma.

Paras tulos aikoihin Saksan Hagenissa

 

Nuoret kouluratsastajat sijoittuivat upeasti toiseksi Hagenin Nations Cupissa

Suomen nuorten kouluratsastusjoukkue menestyi erinomaisesti Hagenin joukkuekilpailussa Saksassa. Nuorten EM-kilpailuihin muutaman viikon kuluttua tähtäävä kolmihenkinen joukkue Julius von Staff-Reitzenstein ja Stepdancer, Anna Tallberg ja Fernet D ja Terhi Lehtimäki ja Wilma näytti olevansa hyvässä iskuvalmiudessa. Suomen joukkue sijoittui toiseksi kymmenen maan joukossa jääden ainoastaan Saksan taakse. Suomen tulos oli 207,566 prosenttia kun Saksa kiri voittoon tuloksella 210,461. Puola oli kolmas (204,539) ja Tanska neljäs (203,289).

Myös henkilökohtaisessa kilpailussa oli syytä juhlaan, sillä von Staff-Reitzenstein sijoittui toiseksi henkilökohtaisella ennätystuloksellaan 70,570. Saksalainen Julia de Ridder ja Comtessa voitti prosentein 71,798. Joukkueenjohtaja Marko Björs oli syystäkin iloinen kisapaikalla Hagenissa.

-Tuomareista Peter Holler tuli oikein halamaan ja onnittelemaan meitä saavutuksesta. Olimme paras Pohjoismaa ja jätimme Tanskankin taaksemme.

-Julius onnistui erinomaisesti. Hän teki hyvää duunia. Olen iloinen Juliuksen puolesta, sillä hän on satsannut talven aikana paljon ja tekee nyt tulosta. Annalla oli ohjelmassaan muutama iso virhe ja hän sai silti yli 67 prosenttia. Virheettömällä ohjelmalla hän pystyy nakuttamaan 70 prosentin tulosta. Ja hevonen on ollut hänellä vasta neljä kuukautta. Terhillä oli tänään epäonnea, hänen hevosensa jännitti, Björs kertoo.

Björs harmittelee sitä, ettei Suomella ole neljättä ratsukkoa EM-kilpailuihin. Pia Salminen ei saanut tehtyä sopimusta lainahevosen käytöstä ja joutui jäämään pois.

-Toivotaan, että kaikki pääsevät terveenä perille EM-kisoihin, ja starttaamaan. Meillä on nuorempi joukkue edellisenä viikonloppuna PM-kisoissa hakemassa kokemusta ja tämä joukkue EM-kisoihin. Kisojen välissä on vain kolme päivää, joten emme voi käyttää samoja ratsukkoja.

Björs halusi vielä muistuttaa, että Hagenissa tehtiin historiaa, kun mukana oli ensimmäinen lapsiratsastaja Suomesta. Camilla Aarnio-Wihuri starttaa kahdella hevosella, First Hit V.H.Bloemenhof ja Westside, 12-14-vuotiaiden luokissa helppo A-tasolla. Hän jatkaa joukkueen mukana myös EM-kilpailuihin.

Nuoret kisaavat perjantaina henkilökohtaisen ohjelman ja sunnuntaina vapaaohjelman.

CDI Hagen, Saksa
Tulokset 18.6.

CDIOY nuorten ratsastajien joukkuekilpailu. Lähti 10 maata.
1) Saksa 210,461 % (Julia de Ridder/Comtessa, Jessica Krieg/Revers Side ja Vivian Scheve/Bellheim)
2) Suomi 207,566 % (Julius von Staff-Reitzenstein/Stepdancer, Anna Tallberg/Fernet D ja Terhi Lehtimäki/Wilma)
3) Puola 204,539 %
4) Tanska 203,289 %
5) Venäjä 203,026 %
Täydet tulokset: http://reitturniere-live.de/2015/hagen-atw/c29_result.html

Henkilökohtaiset tulokset joukkuekilpailuluokassa. Lähti 29, sijoittui 8.
1) Julia de Ridder/Comtessa, GER 71,798 %
2) Julius von Staff-Reitzenstein/Stepdancer, FIN 70,570 %
...11) Anna Tallberg/Fernet D, FIN 67,807 %
...23) Terhi Lehtimäki/Wilma, FIN 63,684 %

Täydet tulokset: http://reitturniere-live.de/2015/hagen-atw/c30_result.html
Järjestäjä: www.psi-events.de